Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3g - napis z tyłu obudowy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:52

Witam, mam pytanie do obeznanych - czy iPhone 3g kiedykolwiek był produkowany bez dopisku "3g" z tyłu obudowy? Mam do czynienia z takim egzemplarzem - ma napisane tylko iPhone 8GB. Jest to na 100% iphone 3g, więc mam podejrzenie, że obudowa jest nieoryginalna, ale ona wygląda bez zarzutu zupełnie jak oryginał, tylko ten napis inny. Może była jakaś seria tylko z napisem "iphone"? Nie chcę kupić sprzętu po przejściach z nieoryginalną obudową.

#2 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:04

Pierwsze słyszę żeby z tyłu pisało 3G.. Wiec na bank, wszystko ok jest z obudową.

#3 aohitomi

aohitomi
  • 114 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2010 - 06:45

Nic nie jest podejrzane, przecież nawet w przypadku 3GS nie pisze na obudowie "3GS", tylko co najwyżej 'iPhone" i ilość pamięci.

#4 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 stycznia 2010 - 06:51

Potwierdzam. Jest jedynie napis 'iPhone' i pojemność urządzenia.

#5 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 19 stycznia 2010 - 08:14

Na moim kupionym w salonie jest napisane tylko "iPhone"

#6 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 19 stycznia 2010 - 09:12

Zweryfikowałem z moim iphonem (podczas pisania tego watku ja bylem w pracy a iphone w domu) i rzeczywiście - nie wiem, co mi się przywidziało. Pstryczek głośności na pewno jest nieoryginalny, głośniczek od rozmów nie działa i obudowa jest pęknięta - ale nada sie do samego internetu, sprobuje stargowac do 850 ;)

#7 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 stycznia 2010 - 09:42

850zł to dużo jak za takiego iPhone w tak kiepskim stanie....

#8 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 19 stycznia 2010 - 09:50

no ma male (0.5 cm) pekniecie obudowy przy docku - to standard w 3g, juz mi dwa tak pękły. pstryczek glonosci jest nieoryginalny ale sprawny (w 3g ten cholerny pstryczek czesto sie psuje,w jednym 3g mi odpadl a w drugim sie poluzowal tak ze nie idzie uzywac). A glosniczek do rozmow jest mi zbedny - do telefonu wloze karte z internetem blueconnect 4GB/miesiac, bede sobie uzywac do przegladania storn na iphonie, push email, skypa itp oraz jako modemu do macbooka po usb/BT, na 100% nie bede z niego dzwonic, od dzwonienia mam blackberry ;). Telefon poza wymienionymi wadami jest praktycznie w idealnym stanie, zadnych rysek, wyglada lepiej niz moje poltoraroczne 3g ktore kupowalem fabrycznie nowe ;) Bede sie targowac bardziej, ale z odbiorem osobitym 850 to nie taka zla cena - na allegro wyhacze po 750 ale co mi z tego jak wysylka 50 i kupuje kota w worku - tutaj za przeproszeniem dobrze obmacam zanim sie zdecyduje :P

#9 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 19:17

czy brak napisanej ilości pamięci z tyłu obudowy iphone 3gs jest czyms normalnym? jest "tylko" "iPhone Designed by Apple in California Assembled in China Model No.: A1303 FCC ID: BCGA1303A IC ID: 579C-A1303A" oraz symbole graficzne FC, przekreślony kosz, CE, 0682, wykrzyknik w kółeczku, telefon posiadam od nowości - i pudełko było fabrycznie ofoliowane.

#10 Naxter

Naxter
  • 36 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 20:05

@UP Ja na moim iPhone także nie mam napisanej ilości pamięci z tyłu urządzenia.

#11 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 20:10

@UP
Ja na moim iPhone także nie mam napisanej ilości pamięci z tyłu urządzenia.

A napisałeś to już na Facebook'u? Może tam ktoś to polubi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych