Apple jak narkotyk
Posted 18 January 2010 - 18:48

Posted 18 January 2010 - 18:51

Posted 18 January 2010 - 18:52
Wybacz ale posiadanie tylko iPhone czy iPod nie czyni z Ciebie jeszcze "100% u偶ytkownika" tego sprz臋tu. Podstawa to komputer od Apple, dopiero p贸藕niej ca艂a reszta dodatk贸w i drobiazg贸w.
To by艂 tylko przyk艂ad.
Posted 18 January 2010 - 18:53
ale musz臋 mie膰 zagwarantowane to co daje mi Apple, komfort psychiczny i fizyczny, ergonomie i dobr膮 jako艣膰 wykonania, i co jak co ale 100% kompatybilno艣膰 mi臋dzy urz膮dzeniami.
Ja i wielu innych u偶ytkownik贸w tak samo.
Posted 18 January 2010 - 18:57
Zreszt膮 po co? Wcale dok nie jest wygodniejszy, ja wola艂bym mie膰 w osx pasek z si贸demki.
A mi si臋 ten pasek nie podoba, ju偶 wole stary pasek z 95 albo XP.
Tak samo jak te wst膮偶ki z Office tez mi si臋 nie podobaj膮.
Nie m贸wi膮c o Panelu Administracyjnym z Visty/7 - to jest dopiero zr膮bane.
Ale widzisz ka偶demu co艣 innego si臋 podoba.
Dla mnie Dock, Expose i Spaces s膮 o wiele wygodniejsze, ale przekona艂em si臋 o tym dopiero po powrocie na Windows, w kt贸rym po 4 miesi膮cach u偶ytkowania Mac OSX nie mog艂em si臋 odnale藕膰 i szybciutko ponownie kupi艂em Maka.
Posted 18 January 2010 - 19:13
Posted 18 January 2010 - 19:28
Posted 18 January 2010 - 19:41

http://daveriley.com...8/searchdog.jpg
EOT
Posted 18 January 2010 - 19:49

Posted 18 January 2010 - 19:55
Druga sprawa, Touchpad w MBP jaki teraz mam dla mnie rewelacja.
Tak偶e wbudowany s艂ownik dzia艂aj膮cy praktycznie w ka偶dym okienku edycyjnym dla mnie r贸wnie偶 rewelacja.
M贸g艂bym wymienia膰 jeszcze du偶o czego mi brak w Win7 Pro, ale to nie ma sensu bo jak ci Windows bardziej pasuje to ci b臋dzie pasowa艂 i tyle i nic tego nie zmieni, zreszta sam masz Maka to wiesz co i jak, ka偶dy ma swoje upodobania.
---- Dodano 18-01-2010 o godzinie 20:02 ----
macieks72 zrobi艂e艣 przynajmniej moim skromnym zdaniem bardzo dobry wyb贸r wracaj膮c do Maciusia .....
Ja to wiem

Posted 18 January 2010 - 20:10
Posted 18 January 2010 - 20:31
Tutaj moim zdaniem masz b艂膮d w rozumowaniu. Ile jeszcze firm komputerowych mo偶e pochwali膰 si臋 podobnym udzia艂em w rynku? I mam tu na my艣li gigant贸w typu HP, Dell, Lenovo, itp.
Je偶eli w Stanach Apple jest tak popularne jak m贸wisz (wy艂膮czmy z rozwa偶a艅 iPoda) to dlaczego Apple to zaledwie 20% rynku?
Je偶eli podobnie jak w Stanach na ten luksus sta膰 ka偶dego Europejczyka to dlaczego ich udzia艂 w rynku to kilka procent?
Te 20% (nie wiem, czy rzeczywi艣cie tyle jest) jest sukcesem dla Apple.
Posted 18 January 2010 - 20:43
Posted 18 January 2010 - 20:59

Posted 18 January 2010 - 21:14

Posted 18 January 2010 - 21:16

Posted 18 January 2010 - 21:26
No, to zwracam honor, ten skurczybyk z XP nie zauwa偶a艂 pliku nawet jak ten podchodzi艂 go od ty艂u i zacz膮艂 robi膰 wiadomo co
wole jednak nie wiedzie膰 co

A to, 偶e Apple jest w wielu miejscach, wiem. Nawet moi ulubie艅cy z CollegeHumor na nich pracuj膮
te偶 ich lubie Jake i Amir wymiataj膮

Nie lubi臋 po prostu nies艂usznej krytyki Windowsa, jako tego >z艂ego i niedobrego systemu, kt贸rego u偶ywaj膮 tylko biedacy<...
Nie powiedzia艂 bym 偶e biedacy, system jak system ale na boga niech oni zrobi膮 go bardziej przyjaznym. nie jestem komputerowym guru i nie ko艅czy艂em ITI, znam si臋 na obs艂udze tego szata艅skiego sprz臋tu jakim jest komputer, ale piesek i wiele innych gadget贸w mnie odstrasza pomijaj膮c skopiowanie przez MS dock'a w 7demce
No fakt w Apple irytuje mnie wr臋cz to 偶e moja Nokia to tylko dysk twardy, ale to ju偶 tylko i wy艂acznie ich polityka. 艢mieszna ale c贸偶 buisnes is buisnes.
Edit:
wieslawo: tu mnie zabi艂e艣 bo surface to zgodze si臋, oby ka偶dy ich produkt by艂 taki.Szkoda tylko 偶e to bardziej biznesowe rozwiazanie ni偶 dla zwyk艂ego zjadacza chleba, no chyba 偶e masz jakie艣 zastosowanie w domu np. t膮 koszule mia艂e艣 na sobie tydzie艅 temu, koledzy pomy艣la 偶e pralki nie masz

Posted 18 January 2010 - 21:42
kopiowanie przez MS dock'a w 7demce
Doka? Brr, czy艣 ty doka widzia艂 i pasek w7? Nie wiem kto to wymy艣li艂, ale to najbardziej naci膮gany z pomys艂贸w applowc贸w. Ja chcia艂bym, by w osx by艂 pasek z 7, bo dok mi si臋 nie podoba, wi臋c jak ta sama rzecz mia艂aby przeszkadza膰 mi w jedynym systemie, a w drugim nie?
nie jestem komputerowym guru i nie ko艅czy艂em ITI,
A ja to ko艅czy艂em? Kieruj臋 si臋 raczej w stron臋 humanizmu, a jako艣 nawet w rejestrze potrafi臋 grzeba膰 i (za bardzo) niczego nie zepsu膰

Surface - jednak 50 tysi臋cy to wart on nie jest.
Posted 18 January 2010 - 21:44

Posted 18 January 2010 - 21:52

Posted 18 January 2010 - 22:00
hmm tutaj Ty pope艂ni艂e艣 b艂膮d w rozumowaniu. Poniewa偶 wyb贸r innych komputer贸w to wyb贸r Windows. I nie chodzi o udzia艂y sprz臋tu a systemu. Skoro uwa偶amy Apple za ca艂o艣膰 czyli hardware+software to jednak 80% wybra艂o niewygodnego Windowsa podczas gdy 20% wybra艂o Apple. Tu akurat nei chodzi艂o o udzia艂 w rynku hardware, bo Windows+Producent jest tego tyle, 偶e ka偶dy u偶ytkownik wybierze sobie co艣 i nie b臋dzie to jedna firma, jednak czegoby nie kupi艂 to i tak b臋dzie to w zasadzie to samo.
Nie do ko艅ca, bo Dell, HP i Fujitsu maj膮 w ofercie komputery z Linuksem, Sun z Solarisem, Toshiba z OpenSolarisem, a za chwil臋 Google wypu艣ci swoje z Chrome OS.
List of Linux-powered devices - Wikipedia, the free encyclopedia
Posted 18 January 2010 - 22:18
gdybym posiada艂 knajpe/bar/restauracje to na pewno bym w to zainwestowa艂
Ju偶 widz臋 te godziny zabawy w pstrykanie b膮belk贸w pojawiaj膮cych si臋 przy szklankach:)
HP nie ukrywam dobra firma i lubie te ich jednorazowe drukarki
Ja lexmarka wielofunkcyjnego kiedy艣 mia艂em - 350z艂 kosztowa艂, wk艂ady po 200z艂, ko艅czy艂y si臋 dw贸ch tygodniach.
Posted 18 January 2010 - 22:30
Ju偶 widz臋 te godziny zabawy w pstrykanie b膮belk贸w pojawiaj膮cych si臋 przy szklankach:)
Zap艂aci艂bym bym nawet 30zeta za jednego browara byle by si臋 pobawi膰 tymi b膮belkami

Ja lexmarka wielofunkcyjnego kiedy艣 mia艂em - 350z艂 kosztowa艂, wk艂ady po 200z艂, ko艅czy艂y si臋 dw贸ch tygodniach.
No niestety te drukarki to parodia, mia艂em HP wielofukcyjne, niby tani a utrzymanie to wole na kobiete i jej zachcianki da膰

Posted 18 January 2010 - 22:53
A to, 偶e Apple jest w wielu miejscach, wiem. Nawet moi ulubie艅cy z CollegeHumor na nich pracuj膮. I nie mam nic przeciwko temu, ani osx. Nie lubi臋 po prostu nies艂usznej krytyki Windowsa, jako tego >z艂ego i niedobrego systemu, kt贸rego u偶ywaj膮 tylko biedacy<...
W艂a艣nie co do Windowsa i biedak贸w co to ma wsp贸lnego ?
Kupuje PC za 2000 i instaluje OSX, 7Ke lub linuxa albo nawet wszystkie jednocze艣nie i gdzie ten Windows dla biedak贸w czy OSX dla zamo偶nych ?
Posted 18 January 2010 - 23:13
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users