Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple jak narkotyk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
220 odpowiedzi w tym temacie

#26 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów
  • SkądKraków (PL)/ Haifa (IL)

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:48

No w tym wypadku nie używam iPhona, jakoś dziwnym trafem ten produkt Apple mi nie przypadł do gust, wiesz brak tej chemii, a zakupiłem ten pierwszej generacji (może najnowszy 3GS by mnie oczarował ale nie jest to pewne). Uwierz mi że tabletu nie kupie bo nie jest mi do niczego potrzebny, inny produkt i zupełnie inni klienci.W Apple TV to nie do końca wszystkie filmy kupuje i wypożyczam, bo niestety nie wszystko jest dostępne, lubię kino alternatywne, filmy o których Ty zapewne nigdy nie usłyszysz, każdy ma swoje gusta jak dobrze wiesz. Znajdź mi przynajmniej film "Beaufort" produkcji Izraelskiej, lub Ukraiński "Lyubov v bolshom gorode", nie mówiąc już o filmach azjatyckich których jestem zagorzałym fanem. Ale pomijając ten szczegół choćby nawet to gdy odwiedza mnie rodzina bądź znajomi i pokazuje im na moim TV zdjęcia z wakacji albo zimowych wypadów w góry i moich Snowboardowych wyczynów/porażek. To jest to czego dekoder mi nie da bo niby jak, no fakt są jeszcze inne pośrednie rozwiązania ale po ch... się męczyć skoro Mr Apple mnie wyręczy :D A czy jestem "idealnym klientem Apple, całkiem możliwe, ale utrzymuje tez inne firmy choćby nawet Diarum Polska (papierosy), Borowary Żywiec, Z.P Polsmos Lublin, Kraft Food Polska, Winiary, Nestle, a nawet Volkswagen które dba o flotę samochodów w mojej firmie. Tak więc Apple jest jedna z nielicznych firm które stale zasilam środkami finansowymi. Stwórz firmę która w pełni będzie konkurencją dla Apple, a obiecuje że będę zaopatrywać się tylko i wyłącznie u Ciebie, ale muszę mieć zagwarantowane to co daje mi Apple, komfort psychiczny i fizyczny, ergonomie i dobrą jakość wykonania, i co jak co ale 100% kompatybilność między urządzeniami.

#27 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:51

Ja Apple zaraziłem się w domu polskiego muzyka jazzowego i kompozytora, grającego głównie na skrzypcach i saksofonie. Współtwórcy tzw. polskiej szkoły jazzu. Kokos pewnie będzie wiedział, no może heli również ;)

#28 Marass_

Marass_
  • 94 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:52

Wybacz ale posiadanie tylko iPhone czy iPod nie czyni z Ciebie jeszcze "100% użytkownika" tego sprzętu. Podstawa to komputer od Apple, dopiero później cała reszta dodatków i drobiazgów.

To był tylko przykład.

#29 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:53

ale muszę mieć zagwarantowane to co daje mi Apple, komfort psychiczny i fizyczny, ergonomie i dobrą jakość wykonania, i co jak co ale 100% kompatybilność między urządzeniami.

Ja i wielu innych użytkowników tak samo.

#30 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:57

Zresztą po co? Wcale dok nie jest wygodniejszy, ja wolałbym mieć w osx pasek z siódemki.

A mi się ten pasek nie podoba, już wole stary pasek z 95 albo XP.
Tak samo jak te wstążki z Office tez mi się nie podobają.
Nie mówiąc o Panelu Administracyjnym z Visty/7 - to jest dopiero zrąbane.

Ale widzisz każdemu coś innego się podoba.

Dla mnie Dock, Expose i Spaces są o wiele wygodniejsze, ale przekonałem się o tym dopiero po powrocie na Windows, w którym po 4 miesiącach użytkowania Mac OSX nie mogłem się odnaleźć i szybciutko ponownie kupiłem Maka.

#31 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:13

macieks72 zrobiłeś przynajmniej moim skromnym zdaniem bardzo dobry wybór wracając do Maciusia, ja pracuje i na śnieżynce i na win-zgrozie (na szczęście xp), ach wgydby tylko win była tak przyjazny dla mnie jak OS. Nawet plików wyszukiwanie wole rozwiązanie Apple niż tego obleśnego psa z Windy. Ktos powie że plus windy to gry (hahaha) to mój szyderczy śmiech ku tej opinii, skoro PC jest do grania to od czego jest konsola?? Ja zostanę jednak przy pracy na Apple a zabawie z konsolą choć nie jestem jakimś zapalonym graczem

#32 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:28

W OSX coś, co chciałbym mieć w XP, to expose. Szefu_eNHa - wyszukiwanie plików, jak dla mnie bez różnicy, by dostać się do obu potrzebne są dwa kliki, wyszukują tak samo szybko. Gry - no cóż, postrzeganie możliwości, której pozbawiony jest mak, jako wady jest co najmniej bardzo dziwne. Do grania niby konsola, ale w hardkorową strategię i fps tam nie pograsz. No i nie wiem jaki jest sens nazywania czegokolwiek "obleśnym psem", bo pomijając bezcelowość, to słowo jest bez sensu. A miałem cię za rozsądnego człowieka.

#33 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:41

Ja w sprawie pieska: zapewne chodziło o to zwierzątko ... ;)
http://daveriley.com...8/searchdog.jpg

EOT

#34 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:49

Piesek jak piesek tylko miał bardzo słaby węch ;)

#35 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:55

@Riddle - nie zgodzę się że wyszukiwarka w viście/7 działa tak samo, no może samo wyszukiwanie idzie tak samo szybko (chociaż do końca nie jestem pewnien), ale w Spotlight zazwyczaj od razu robię enter i mam (bo bardzo czesto to czego szukam jest od razu podświetlone), a w windows muszę jeszcze przynajmniej raz kliknąć strzałkę na dół i potem dopiero enter. Dla mnie to duża wygoda bo intensywnie używam Spotlight np. do uruchamiania programów też.

Druga sprawa, Touchpad w MBP jaki teraz mam dla mnie rewelacja.
Także wbudowany słownik działający praktycznie w każdym okienku edycyjnym dla mnie również rewelacja.

Mógłbym wymieniać jeszcze dużo czego mi brak w Win7 Pro, ale to nie ma sensu bo jak ci Windows bardziej pasuje to ci będzie pasował i tyle i nic tego nie zmieni, zreszta sam masz Maka to wiesz co i jak, każdy ma swoje upodobania.

---- Dodano 18-01-2010 o godzinie 20:02 ----

macieks72 zrobiłeś przynajmniej moim skromnym zdaniem bardzo dobry wybór wracając do Maciusia .....

Ja to wiem ;) Powiem ci że miałem MB White 4 miesiące, psioczyłem na niego zachwalając Windows na każdym kroku (na tym forum też), kupiłem nowy laptop PC z Win7Pro, no i co zamiast zachwytu było rozczarowanie. MB w miedzy czasie sprzedałem. Po jakimś czasie już miałem dość tego Win7 i kupiłem to co w podpisie mam i świat znowu stał się piękny, tym razem podwójnie bo MBP to nie to samo co ten mój poprzedni MB White ;)

#36 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:10

Szefu_eNHa w żadnym z wymienionych krajów Apple nie jest żadnym wyznacznikiem luksusu. I tu nie chodzi o zarobki a o słabą złotówkę względem Euro, Apple podobnie jak wiele innych firm przelicza ceny w stosunku 1:1. Ale że pensje jednostkowo wychodzą bardzo podobnie dla mieszkańca nowego jak i starego kontynntu to odczuwaln jest to identycznie. Ja sobie mogę zarabiać i 30 000 tysięcy złotych jednak jeżeli za 1 Euro będę musiał zapłacić 40 złotych to i tak to niczego nie zmieni. Powiedz co to za luksus posiadać komputer za 1000 jednostek. Zarabiasz minimalna tysiąc a ten "luksus" kosztuje w porywie 3 najniższe pensje. No wybacz ale coś na co może sobie pozwolić nawet zamiatacz ulic po jednej wypłacie NIE JEST LUKSUSOWE. Apple nie jest producentem premium, nigdy nie było i nigdy nie aspirowało do tego statusu. Produkt premium zaczynają grubo powyżej tego czego oczekuje Apple za swoje produkty. Jeżeli uważasz Apple za produkt luksusowy to...a zresztą nie będę Cię wyprowadzał z błędu. Apple to produkt ekstrawagcki, chociaż bardziej był taki za czasów PPC. Teraz to bardzo ładny produkt. Ale luksusowy? Te superdrajwy to istotnie luksus;) Jeżeli w Stanach Apple jest tak popularne jak mówisz (wyłączmy z rozważań iPoda) to dlaczego Apple to zaledwie 20% rynku? Jeżeli podobnie jak w Stanach na ten luksus stać każdego Europejczyka to dlaczego ich udział w rynku to kilka procent? Ano tylko dlatego że dla mieszkańca Europy zachodniej i Ameryki to tylko komputer, dla jednych wygodny dla innych nie. To tylko system, jedni lubią inni nie. Przecież oni nie katują się składami bo ich nie stać. Nie katują się Windowsem bo muszą odkładać 4 najniższe pensje na MacBooka. Mają to głęboko gdzieś. Komputer jak komputer, działa robi, jednym wygodniej na Linuksie innym na OsX a jeszcze innym na Windows. Wszystkie te systmy mają swoje wady i wszystkie mają swoj zalety. Takie epatowaniem niechęci do Windowsa bez próby zrozumienia istoty problemów tego systemu nie stawia Cię w lepszym świetle i nie pozwala myśleć inaczej niż sekta zapatrzona w guru i jego produkty. Ewentulalnie snob patrzący z pogardą na inne systemy. Łatka jak była tak jest i przyklejona Ci do czoła nie znika. Microsoft ma swoje problemy, ale od dobrych 10 lat tworzy system na byle co który jest tak samo stabilny jak OsX. To nie lada wyczyn tworzyć system na tysiące konfiguracji trafiając w nie w ciemno. Chociażby za to szanuję Microsoft, mogę nie lubić rozwiązań Windowsowych ale szanuję tą firmę. Problemy Windowsa to także cena jego popularności. Zarówno architektura jak i wirusy i inne trojany. Microsoft od kilkunastu lat jest liderem. Jego systemu używa przytłaczająca większość na każdym kontynncie. Niestety nie mogą sobei w ciągu jednej wersji wypiąć się na przeszłość i zbudować systemu od zera. Powtórze to raz jeszcze. Gdyby Apple nie stało na skraju bankructwa kto wie czy dziś by większość była tak samo zadowolona z działania ich systemu. Apple w owym czasie nie miało nic do stracenia. Postawili wszystko na jedną kartę i NexTStepa Jobsa i wygrali. Ale Micorosft nie stał na skraju bankructwa, od lat jest liderem i na takie kroki nie może sobie pozwolić.

#37 warewolf

warewolf
  • 36 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:31

Jeżeli w Stanach Apple jest tak popularne jak mówisz (wyłączmy z rozważań iPoda) to dlaczego Apple to zaledwie 20% rynku?
Jeżeli podobnie jak w Stanach na ten luksus stać każdego Europejczyka to dlaczego ich udział w rynku to kilka procent?

Tutaj moim zdaniem masz błąd w rozumowaniu. Ile jeszcze firm komputerowych może pochwalić się podobnym udziałem w rynku? I mam tu na myśli gigantów typu HP, Dell, Lenovo, itp.
Te 20% (nie wiem, czy rzeczywiście tyle jest) jest sukcesem dla Apple.

#38 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:43

hmm tutaj Ty popełniłeś błąd w rozumowaniu. Ponieważ wybór innych komputerów to wybór Windows. I nie chodzi o udziały sprzętu a systemu. Skoro uważamy Apple za całość czyli hardware+software to jednak 80% wybrało niewygodnego Windowsa podczas gdy 20% wybrało Apple. Tu akurat nei chodziło o udział w rynku hardware, bo Windows+Producent jest tego tyle, że każdy użytkownik wybierze sobie coś i nie będzie to jedna firma, jednak czegoby nie kupił to i tak będzie to w zasadzie to samo. Więc nadal jest tak że 80% amerykanów jakoś nie widzi tego cudu luksusu i cudawianki a traktuje OsX jako wygodny system spełniający kryteria ich wyboru.

#39 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:59

Riddle ja jednak dalej Cie szanuje za dużo wnoszące posty (przynajmniej wg mnie) ale ten piesek mnie przeraża, i ten jego węch no cóż, widać że jeszcze szczeniaczek a nie pies myśliwski. wieslawo ja nie skreślam Microsoftu i uznaje ich jednak za miedzynarodowego giganta który jest godnym konkurentem Giganta z Cupertino. W koncu gdyby nie oni to na rynku było by naprawdę nudno :D sam używam XP i z tego systemu jestem zadowolony, ale ich inne posuniecia jakoś mnie nie ciesza. Mówisz że microsoft produkuje systemy dla wielu platform ale Apple nie odstaje od tego, iPhone co jest jakby nie było iPodem z opcja zadzwoń i zrób foto. Niestey Billi Bramka i jego systemy zbyt wiele razy mnie zawiodły, nie mówie juz tylko o wirusach bo sa Avasty i tym podobne (ktos trzeci musi w końcu zarabiać) a jakby się uparł to i pewnie na Apple znalazł by wiruska. Microsoft ma swoje proble ale nie tylko on. Ja dosłownie zaufałem Apple nie tylko w życiu osobistym ale i w życiu zawodowym, moja firma jest wyposażona w komputery Apple a także moi pracownicy kozystają z iPhone (dostali słuzbowe to sie dzieci cieszą). Na początku byli nie zadowoleni ze środowiska Apple, a teraz mi za to dziękują. Nie tylko moja firma kożysta z ich produktów, no choćby nawet ITI czyli TVN obejżyj TVN24 i tam dziwne że wszyscysiedzą na tych makach. Mógłbym wymieniać firm takich bezliku bo jest ich naprawde wiele, sam gdy kiedyś pracowałem (dla kogoś/na kogoś) byłem powiedzmy skazany na Windows i jego problemy, tylko szkoda że to ja musiałem sie tłumaczyc innym że np faktury zagineły albo inne problemy, sam spróbuj spokojnie wytłumaczyć klientowi że nie jesteś bogiem i nie jesteś czasem w stanie zrobic cudów działając na PC, dlatego sam zainwestowałem w produkty Apple we własnej firmie i przyznam że pracownicy są zadowoleni z tego rozwiązania. MobileMe iPhone etc. to jest jednak coś co sprawia że moi pracownicy nie muszą siedzieć 24h na dobe w biurze a tak naprawde połowe roboty odwalają w domu (przyznam szczerze że są o wiele bardziej efektywni i wydajni w domu niz w biurze). Wiem, wiem zapewne dalej będziesz się spierał ze mną ale ja jednak nie mam zamiaru się kłucić bo i po co nam to. Może i apple upadało i nawet "zdechło" ale dało im to kopa dzięki któremu jestem zadowolony z ich produktów

#40 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:14

No, to zwracam honor, ten skurczybyk z XP nie zauważał pliku nawet jak ten podchodził go od tyłu i zaczął robić wiadomo co ;) Ale w mojej opinii, wyszukiwarka w 7 jest identyczna jak w osx, tylko gdzie indziej umieszczona. A to, że Apple jest w wielu miejscach, wiem. Nawet moi ulubieńcy z CollegeHumor na nich pracują. I nie mam nic przeciwko temu, ani osx. Nie lubię po prostu niesłusznej krytyki Windowsa, jako tego >złego i niedobrego systemu, którego używają tylko biedacy<... :)

#41 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:16

ależ ja nie krytykuje Apple. Oferują chociażby tanie i bardzo mocne MacPro. Mają świetnego FinalCut. Poza tym Apple jest miedialne a poza tym z tego co się orientuje już TVN24 nie jest tak jabłkowo jak było. Co do iPhona to system jak system mieli czas przygotowywali system tylko pod dotyk, tutaj Windows Mobile dostało w tyłek, acz pomimo że nie jest to dobry system to ciągle jednak jest systemem, który w zastosowaniach biznesowych lepiej się sprawdzi niż iPhonowy OS. Możemy jeszcze wymienić Zune, który jest lepszy niż iPod. Microsoft ma na zapleczu takie produkty że OsX oraz ich sekretny tablet a nawet iPhone 1000G przy tym to pierdoła. Wystarczy wspomnieć Microsoft Surface i Microsoft Courier. To są produkty nie obciążone genetycznie przeszłością Windowsa. Ja się nie spieram ja po prostu traktuje komputer jak kompter. Działa, robi swoje i koniec. Cieszmy się Riddle że jesteśmy w tej 7% elycie mającej szczęście używać tego 8 cudu świata jakim jest jabzo. Gates to biedak...on pewnie Windowsa katuje ;)

#42 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:26

No, to zwracam honor, ten skurczybyk z XP nie zauważał pliku nawet jak ten podchodził go od tyłu i zaczął robić wiadomo co ;)

wole jednak nie wiedzieć co :P

A to, że Apple jest w wielu miejscach, wiem. Nawet moi ulubieńcy z CollegeHumor na nich pracują

też ich lubie Jake i Amir wymiatają :D

Nie lubię po prostu niesłusznej krytyki Windowsa, jako tego >złego i niedobrego systemu, którego używają tylko biedacy<... :)

Nie powiedział bym że biedacy, system jak system ale na boga niech oni zrobią go bardziej przyjaznym. nie jestem komputerowym guru i nie kończyłem ITI, znam się na obsłudze tego szatańskiego sprzętu jakim jest komputer, ale piesek i wiele innych gadgetów mnie odstrasza pomijając skopiowanie przez MS dock'a w 7demce

No fakt w Apple irytuje mnie wręcz to że moja Nokia to tylko dysk twardy, ale to już tylko i wyłacznie ich polityka. Śmieszna ale cóż buisnes is buisnes.

Edit:
wieslawo: tu mnie zabiłeś bo surface to zgodze się, oby każdy ich produkt był taki.Szkoda tylko że to bardziej biznesowe rozwiazanie niż dla zwykłego zjadacza chleba, no chyba że masz jakieś zastosowanie w domu np. tą koszule miałeś na sobie tydzień temu, koledzy pomyśla że pralki nie masz :D

#43 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:42

kopiowanie przez MS dock'a w 7demce

Doka? Brr, czyś ty doka widział i pasek w7? Nie wiem kto to wymyślił, ale to najbardziej naciągany z pomysłów applowców. Ja chciałbym, by w osx był pasek z 7, bo dok mi się nie podoba, więc jak ta sama rzecz miałaby przeszkadzać mi w jedynym systemie, a w drugim nie?

nie jestem komputerowym guru i nie kończyłem ITI,

A ja to kończyłem? Kieruję się raczej w stronę humanizmu, a jakoś nawet w rejestrze potrafię grzebać i (za bardzo) niczego nie zepsuć:)

Surface - jednak 50 tysięcy to wart on nie jest.

#44 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:44

a pamiętasz jak pierwsze plazmy kosztowały 60 tysięcy? Kawalerki chodziły za połowę tego ;) A też warte nie były ;)

#45 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:52

No ten dock jak go nazwałem ale nazwac można go róznie, podoba mi sie w Apple ale w MS nie testowałem, jakos nie ciągnie mnie do 7demki, ale skoro twierdzisz że kontakt z MSowską wersja jest przyjemniejszy to aż zawitam w Empiku czy gdzieś tam i zakupie tą 7demke, ale tylko do testów Riddle: Ty humanista a ja Handlowiec to jakby zderzenie dwóch światów, ale powiedz mi lepiej czemu Apple a nie np HP nie ukrywam dobra firma i lubie te ich jednorazowe drukarki :D (taniej kupic nową drukarke z tuszem niż sam tusz :P) A propo surface hmm gdybym posiadał knajpe/bar/restauracje to na pewno bym w to zainwestował, w koncu ludzie lubią nowinki a tym bardziej gdy tak na prawde za nie nie płaca a mogą kożystać wiesławo: popularne to tanie, kiedys komputery były drogie bo kto to miał, teraz w domach kowalskich znajdziesz i 2 3 a nawet 4 kompy, a co z komórkami?? tez nikt nie chciał teraz każdy ma :D Gdyby teraz Apple było tak popularne to MacBook kosztawał by grosze. Surface na bank będzie tak samo tani może nie dziś i nie jutro. Przyznaje że kocham ten wyścig technologii. I niech walczą o nasze względy.

#46 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 18 stycznia 2010 - 22:00

hmm tutaj Ty popełniłeś błąd w rozumowaniu. Ponieważ wybór innych komputerów to wybór Windows. I nie chodzi o udziały sprzętu a systemu. Skoro uważamy Apple za całość czyli hardware+software to jednak 80% wybrało niewygodnego Windowsa podczas gdy 20% wybrało Apple. Tu akurat nei chodziło o udział w rynku hardware, bo Windows+Producent jest tego tyle, że każdy użytkownik wybierze sobie coś i nie będzie to jedna firma, jednak czegoby nie kupił to i tak będzie to w zasadzie to samo.

Nie do końca, bo Dell, HP i Fujitsu mają w ofercie komputery z Linuksem, Sun z Solarisem, Toshiba z OpenSolarisem, a za chwilę Google wypuści swoje z Chrome OS.

List of Linux-powered devices - Wikipedia, the free encyclopedia

#47 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 22:18

gdybym posiadał knajpe/bar/restauracje to na pewno bym w to zainwestował

Już widzę te godziny zabawy w pstrykanie bąbelków pojawiających się przy szklankach:)

HP nie ukrywam dobra firma i lubie te ich jednorazowe drukarki

Ja lexmarka wielofunkcyjnego kiedyś miałem - 350zł kosztował, wkłady po 200zł, kończyły się dwóch tygodniach.

#48 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 22:30

Już widzę te godziny zabawy w pstrykanie bąbelków pojawiających się przy szklankach:)

Zapłaciłbym bym nawet 30zeta za jednego browara byle by się pobawić tymi bąbelkami :D

Ja lexmarka wielofunkcyjnego kiedyś miałem - 350zł kosztował, wkłady po 200zł, kończyły się dwóch tygodniach.

No niestety te drukarki to parodia, miałem HP wielofukcyjne, niby tani a utrzymanie to wole na kobiete i jej zachcianki dać :P pomine ich serwis który jest komiczny 3tyg bez dukarki hahahaha nagle wróciła oczywiście nie tknieta ludzką reką, oficjalnie po serwisie , ale smieszne było to że następnego dnia konczyła sie gwarancja a ten syf nie działał tak więc tej firmie moze juz podziękuje, Wole tego Lexsmarka. Nie zaskoczył mnie jeszcze takimi wyskokami i bydle dalej działa :D

#49 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 22:53

A to, że Apple jest w wielu miejscach, wiem. Nawet moi ulubieńcy z CollegeHumor na nich pracują. I nie mam nic przeciwko temu, ani osx. Nie lubię po prostu niesłusznej krytyki Windowsa, jako tego >złego i niedobrego systemu, którego używają tylko biedacy<... :)

Właśnie co do Windowsa i biedaków co to ma wspólnego ?

Kupuje PC za 2000 i instaluje OSX, 7Ke lub linuxa albo nawet wszystkie jednocześnie i gdzie ten Windows dla biedaków czy OSX dla zamożnych ?

#50 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 18 stycznia 2010 - 23:13

tak rzymianin owszem, ale nie wiem czy procent używanych linuksów nie jest mniejszy lub porównywalny z MacOs'em. Myślę że linuxy wykorzystywane w domach to w stanach mniejszy procent niż OsX. Z jednej strony może i popularne to tanie, ale tak naprawdę to Maki.....są tanie. Oczywiście nie wszystkie i nawet w samym Apple dojść może do paradoksów że słabe mini + acd + klawiatura + mysz + 4 gb będzie droższe niż iMac 27" ale Apple nie jest drogie. A doczepiłem się tylko luksusu. Produkt masowy z natury nie jest produktem premium. O luksusowy nawet się nie ocierając. Po prostu nie wielbię Apple. Są ok, ale cenię i Microsoft i Della i Sony na równi z Apple jak nie bardziej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych