Szkoda, że tak późno dystrybutor polski się pojawił :> Zaoszczędziłbym sporo czasu i nerwów... Swoją drogą mogliby wprowadzić resztę produktów NuForce do oferty.
BTW: odkąd mam Icon Mobile, FiiO leży w szufladzie 
Pewnie jakiś znacznie lepszy i droższy. Ja E1 nabyłem naprawdę za niwielkie pieniądze w porównaniu do jego ceny rynkowej, więc tak czy owak nie żałuję
Słucham na silikonach, rozmiar L. Zresztą z Audeo PFE też używam silikonowych. Comply są niezłe, lepiej izolują, ale ich "instalacja" w uchu troszkę irytuje, no i z czasem tracą swoją "sprężystość".
Z tymi comply jest jeszcze taka sprawa, że ponoć są za długie do nuforców, choć przy odrobinie wprawy można je z nimi połączyć... Olivy shure nie pasują, a już miałem na nie chrapkę, kurcze w sumie nie znalazłem żadnych, które by idealnie pasowały, przynajmniej z tego co do tej pory sie dowiedziałem na różnych forach...
Na silikonach ze standardowego zestawu też oczywiście można słuchać, ale moim zdaniem te tipsy nie są zbyt wysokiej jakości dlatego szukam albo jakiś dobrych pianek, albo lepszych silikonów.
No epki są popularne, ale trudno uznać je za sprzęt hi-fi 
Ale pod względem bassu moim zdaniem są na równi z nuforcami
Mógłbyś sprawdzić jak 6-ki brzmią podłączone bezpośrednio do złącza słuchawek i przez E1? Zauważasz znaczną poprawę jakości dźwięku? Jak z dynamiką, szerokością sceny, itp.?
Nie wiem na ile w tym momencie to będzie wiarygodne (słuchawki jeszcze nie wygrzane), ale z tego co testowałem to w parze ze wzmacniaczem scena jest nieco większa, bas odrobinę mniejszy, dźwięk ogólnie bardziej miękki i analityczny. Prawdę mówiąc na kolana mnie ten wzmacniacz nie powalił, chyba bym się w tym momencie na niego już nie decydował. Muzyka z nim nie gra ani lepiej ani gorzej, po prostu nieco inaczej, są to naprawdę niewielkie różnice. Chyba, że po pełnym wygrzaniu i dłuższym testach moje uszy dostaną jakiegoś olśnienia to wtedy będę używał ich z E1, póki co nie wydaje mi się to czymś niezbędnym do pary z NE-6. Takie pierwsze moje wrażenie, no zobaczymy...
---- Dodano 23-01-2010 o godzinie 00:44 ----
@goodboy25: ja mam odwrotne wrażenie, że to prawa gra głośniej od lewej. Polecam Wam zrobić mały ciekawy teścik: puście sobie na NuForce'ach kawałek Holidays In the Sun Sex Pistolsów - słuchawki te zagrają nie lepiej niż takie za 3zł z kiosku ;P
Hehe, akurat z tym utworem to chyba wszystkich słuchawek się tyczy

Nie jestem fanem, ale przesłuchałem sobie na wrzucie i strasznie ten utwór ma pasma pozlewane ze sobą, więc nawet i najdroższe dokanałówki chyba nic by tu nie zdziałały
Zaś co do różnicy głośności to w tej chwili już praktycznie wcale nie odczuwam różnic w porównaniu do tego jak je pierwszy raz do uszu włożyłem. Nie wiem z czego to wynika, może kwestia wygrzewania, może ułożenia/izolacji w uchu.