Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jakie najlepsze słuchawki z pilotem i mikrofonem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:42

Witam Ostatnio popsuły mi się moje stare wysłużone EP-630, w związku z tym noszę się z zamiarem kupna nowych słuchawek. Tym razem jednak chciałbym coś z pilotem (i najlepiej też mikrofonem). Słuchawki będą grały z iPod touch 2 generacji - jako, że daje on mało basu to szukam słuchawek nieco basowych (ale nie musi być przesadnie basowo..) Moje typy póki co: 1) SoundMagic mp21 2) NuForce NE-7 3) Sennheiser MM50 4) Sony MDR-EX38iP 5) Apple In Ear Które są warte polecenia? A może jeszcze jakieś inne? pzdr

#2 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:12

Sam mam SM MP21 i je sobie bardzo chwalę. Czytałem też sporo dobrego o NuForce'ach, ale to już wydatek dwukrotnie wyższy niż SoundMagicki. Co do ADDIEMów to one mają mało basu, do Toucha się w ogóle nie nadają. Reszty niestety nie znam...

#3 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:23

Najbardziej godne polecenia z tej listy są NE-7M. Apple In-Ear DualDriver brzmią wcale nie najgorzej a bass to w durzej mierze kwestia odpowiedniej "instalacji" w kanale usznym. iPoT 2G i najnowszy dają całkiem mocny bas więc nie sądzę byś odczuł jego brak, zawsze możesz dokupić wzmacniacz słuchawkowy z funkcją BassBoost, np. FiiO e5.

#4 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:42

@mantis O NE-7M też się dużo dobrego nasłuchałem, ale praktycznie niedostępne w Polsce. Widziałem jedną aukcje na allegro, ale był to model bez mic i pilota. W ostateczności mógłbym za nie dać 2x więcej niż SM, no ale są niedostępne :/ Nie zgodzę się, że touch 2g daje basu sporo, wręcz przeciwnie nie ma go prawie wcale, a dźwięk jest płaski i brakuje mu "głębi", nawet w przebasowionych EP-630 mało go w parze z touchem uświadczyłem. A mówię to jako wcześniejszy posiadacz toucha 1gen - tam dopiero był bas, 2gen to przy nim przysłowiowy pikuś pod tym względem :)

#5 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:51

a może ep-630i ?

#6 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 16:07

@mantis

O NE-7M też się dużo dobrego nasłuchałem, ale praktycznie niedostępne w Polsce. Widziałem jedną aukcje na allegro, ale był to model bez mic i pilota. W ostateczności mógłbym za nie dać 2x więcej niż SM, no ale są niedostępne :/

Znam ten ból :) Sam swoje zamówiłem na Amazonie, producent wysłał mi je USPS, niestety nie doszły :( Dostałem zwrot kasy i zamówiłem w Holandii, wyszły prawie 2x drożej ale miałem w 3 dni w rękach (jakby co mogę dać namiary).
Sprawdź te wątki:
http://www.myapple.p...nea-3g-3gs.html
http://www.myapple.p...m-sprzedam.html

Nie zgodzę się, że touch 2g daje basu sporo, wręcz przeciwnie nie ma go prawie wcale, a dźwięk jest płaski i brakuje mu "głębi", nawet w przebasowionych EP-630 mało go w parze z touchem uświadczyłem. A mówię to jako wcześniejszy posiadacz toucha 1gen - tam dopiero był bas, 2gen to przy nim przysłowiowy pikuś pod tym względem :)

Hmm, ja w iPhone 3G na brak basu nie narzekam, na forum head-fi.org raczej chwalili iPoTy podwzględem reprodukcji niskich tonów, ale być*może to kwestia "szczęścia egzemparza" i osobistych preferencji akustycznych? ;)

#7 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 19 stycznia 2010 - 00:50

Znam ten ból :) Sam swoje zamówiłem na Amazonie, producent wysłał mi je USPS, niestety nie doszły :( Dostałem zwrot kasy i zamówiłem w Holandii, wyszły prawie 2x drożej ale miałem w 3 dni w rękach (jakby co mogę dać namiary).
Sprawdź te wątki:
http://www.myapple.p...nea-3g-3gs.html
http://www.myapple.p...m-sprzedam.html

Hmm, to musze się zastanowić, w tej chwili mój wybór zawęziłem do tych nu-forców (dostepne są w jakimś innym kolorze niż miedziany?) i SM mp21. Jeśli mam kupić NU-7M musze sie jeszcze przekonać, czy ich jakość jest równie większa od mp21 co cena.

Hmm, ja w iPhone 3G na brak basu nie narzekam, na forum head-fi.org raczej chwalili iPoTy podwzględem reprodukcji niskich tonów, ale być*może to kwestia "szczęścia egzemparza" i osobistych preferencji akustycznych? ;)

Egzemplarza raczej nie, a chipu audio :)
Apple począwszy od 2generacji toucha i iPhone'a 3G, zmieniło dostawcę chipów audio z pewnej bardzo znanej i renomowanej, na tańszą i niestety gorszą, choć pod pewnymi wzgledami nowy chip jest lepszy, np praktycznie do 0 niweluje poziom szumów na wyjściu. Brzmieniowo jednak znacznie bardziej odpowiadał mi poprzedni, bo miał w sobie "głębię i duszę" :) Nowemu tego brakuje, brzmi płasko i sterylnie, czasami zbyt ostro, tzn wg mnie :)

#8 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 01:30

Hmm, to musze się zastanowić, w tej chwili mój wybór zawęziłem do tych nu-forców (dostepne są w jakimś innym kolorze niż miedziany?) i SM mp21. Jeśli mam kupić NU-7M musze sie jeszcze przekonać, czy ich jakość jest równie większa od mp21 co cena.

Daj szansę obu modelom ;) Ja w szczytowym okresie miałem chyba z 11 par słuchawek :D Teraz tylko: NE-7M, Phonak Audeo PFE 122, ADDIEM, Sennheiser LX90 oraz standardowe słuchawki dołączane do iPodów i iPhone :) A czekam na Alessandro MS-1i, ale to nie IEMy :P
Innego koloru niż miedziany nie stwierdziłem, ale są tak małe i wygodne, rzekłbym intymne, że kolor jest bez znaczenia ;) Swoją drogą SMki chyba mają te same obudowy, w kształcie przyjnajmniej.

Egzemplarza raczej nie, a chipu audio :)
Apple począwszy od 2generacji toucha i iPhone'a 3G, zmieniło dostawcę chipów audio z pewnej bardzo znanej i renomowanej, na tańszą i niestety gorszą, choć pod pewnymi wzgledami nowy chip jest lepszy, np praktycznie do 0 niweluje poziom szumów na wyjściu. Brzmieniowo jednak znacznie bardziej odpowiadał mi poprzedni, bo miał w sobie "głębię i duszę" :) Nowemu tego brakuje, brzmi płasko i sterylnie, czasami zbyt ostro, tzn wg mnie :)

Mimo wszystko myślę że spore znaczenie ma też rodzaj muzy i jakość materiału :) Ja akurat jestem bardzo zadowolony z dźwięku generowanego przez iP 3G, zdecydowanie lepszy niż np. z nano 4G.
PS. Testuję już pół dnia wzmacniacz słuchawkowy NuForce Icon Mobile - zarówno z iP 3G, jak i iPhonem i IEMami: NE-7M oraz PFE działa bosko! Aż mam ochotę na nowo przesłuchać całą swoją fonotekę :D

#9 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 stycznia 2010 - 10:14

Ja długo sprawdzałem temat i w końcu zdecydowałem się na NuForce'y. Są rewelacyjne i przede wszystkim bardzo uniwersalne .

#10 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 stycznia 2010 - 12:58

Daj szansę obu modelom ;) Ja w szczytowym okresie miałem chyba z 11 par słuchawek :D Teraz tylko: NE-7M, Phonak Audeo PFE 122, ADDIEM, Sennheiser LX90 oraz standardowe słuchawki dołączane do iPodów i iPhone :) A czekam na Alessandro MS-1i, ale to nie IEMy :P
Innego koloru niż miedziany nie stwierdziłem, ale są tak małe i wygodne, rzekłbym intymne, że kolor jest bez znaczenia ;) Swoją drogą SMki chyba mają te same obudowy, w kształcie przyjnajmniej.

Hehe, aż tylu słuchawek nie chce, chyba bym oszalał z nadmiaru i nie wiedział na których słuchać ;) Aż takim fetyszystą audio nie jestem :P
Owszem, mp21 są podobne, a testowałeś je? Mógłbyś coś więcej o nich napisać względem NE-7M i ewentualnie jeszcze Apple In Ear?

Mimo wszystko myślę że spore znaczenie ma też rodzaj muzy i jakość materiału :) Ja akurat jestem bardzo zadowolony z dźwięku generowanego przez iP 3G, zdecydowanie lepszy niż np. z nano 4G.

Nie no jasne z nano to nawet nie ma co porównywać, wiadomo, że lipa w porównaniu do każdego Classica/toucha/iPhone'a. Chodziło mi o to, że iPod touch, iPhone 2G i wcześniejsze generacje Classica miały wbudowane chipy audio firmy Wolfson, najlepszej i najbardziej cenionej jeśli chodzi o generowanie jakości audio w przenośnych mp3 playerach. Z chipów tej firmy korzystają "audiofilskie" przenośne grajki tak uznanych marek jak iRiver czy iAudio (COWON). Teraz zaś Apple przerzuciło się na innego, tańszego dostawcę chipów, firmę Cirrus i niestety to słuchać...

PS. Testuję już pół dnia wzmacniacz słuchawkowy NuForce Icon Mobile - zarówno z iP 3G, jak i iPhonem i IEMami: NE-7M oraz PFE działa bosko! Aż mam ochotę na nowo przesłuchać całą swoją fonotekę :D

A jak wygląda taki wzmacniacz i jakich jest rozmiarów? :)

#11 dazz

dazz
  • 62 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 stycznia 2010 - 13:07

Gdybyś chciał kupić Sennheisery MM50 to mogę sprzedać używane kilka godzin w dobrej cenie. Polecam ten model, mnie dzwięk naprawdę zadziwił.

#12 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:12

Dzięki, ale te sanki sobie jednak odpuszcze, ze względu na duży niewygodny pilot, zbyt długi plączący się kabel, co najmniej 2x większą cenę od creative ep-630, a jakość od nich wcale nie taka większa. Przynajmniej z tego co wyczytałem na różnych forach i testach :)

#13 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 21:32

Aż takim fetyszystą audio nie jestem :P

To się nazywa szukanie satysfakcjonującego dźwięku :) Niestety muszę liczyć się z kasą, ale to oznacza tym bardziej, że muszę dokonywać trafnych wyborów.

Owszem, mp21 są podobne, a testowałeś je? Mógłbyś coś więcej o nich napisać względem NE-7M i ewentualnie jeszcze Apple In Ear?

Nie, nie miałem ani w rękach ani uszach SoundMagic'ów, więc się nie wypowiem. NE-7M to naprawdę udana konstrukcja. Porównać z Apple In Ear ciężko dlatego że NuForce to słuchawki dynamiczne, a ADDIEM to armaturowe (na dodatek dwa drivery). Moje odczucia są takie, że oba zestawy prezentują tę samą klasę, aczkolwiek NE-7M grają cieplej, dają bardziej soczysty bas, natomiast słuchawki Apple grają bardziej sterylnie, zbyt analitycznie.

A jak wygląda taki wzmacniacz i jakich jest rozmiarów? :)

Zadzwoń do mnie na skejpie to Ci pokażę :) Będę za kwadrans mniej więcej na skejpie online.

#14 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 21 stycznia 2010 - 12:09

Nie mam skype :P

Hmm, na chyba oficjalnej polskiej stronie tych słuchawek, zauważyłem dziwny wpis - "UWAGA: Aby ograniczyć świszczący dźwięk związany z ocieraniem się kabla o ciało podczas biegania lub skakania, zawiń kabel za ucho."
Audiomagic.pl - NuForce NE-7M (Powered by CubeCart)

Wada tej serii?

#15 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 16:37

Wada chyba każdych dokanałowych. M.in. dlatego Audeo nosi się za uchem i w komplecie są specjalne "zauszniki" :D Jak nie masz skejpa to może być iChat ;)

#16 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:16

Używam tylko gg :) No tak, wiem, że wada, ale jakoś w moich starych ep-630 nie było żadnych zakłóceń tego typu. Może kwestia tego, że jest on w nich naprawdę cienki, taka gumka w sumie. Na head-fi i innych forach wyczytałem, ze nuforcy jednak nie są zbyt wygodne, a i ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia - podobny poziom do SM pl21 i mają dość twardy kabel (pewnie stąd te zakłócenia?). Na chwilę obecną najbardziej się skłaniam ku Apple In Ear Monitor, jednak to co mnie niepokoi to podobno kiepski bass, prawda to? :) Pisałeś, że masz je i nuforcy, jest między nimi jakaś szczególna różnica w basie i ogólnej jakości dźwięku? To co wg mnie przemawia zdecydowanie na plus ADDEIM'ów to wysoka jakość wykonania, wygoda, przynajmniej na tym polu na pewno biją nuforcy, ale jak jest z dźwiękiem to nie wiem :/ Na plus jest też to, że można je wyrwać za 170zł na allegro, a jest to już ta sama półka cenowa co nuforce. Byłem dziś w SonyStyle, popytałem trochę ichniejszych "fachowców" i facet mi powiedział, że sony EX500 to megawypasione słuchawki, które biją jakością dźwięku wszystkie inne w podobnej cenie. Ich cena to 420zł, niestety bez pilota :/ Ale są piękne :) W sumie już nie wiem, uparłem się na tego pilota, a widzę że mały wybór takich słuchawek jest.

#17 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:39

Owszem kabelek w NE nie jest może zbyt giętki, ale generalnie mi to nie przeszkadza, jak poruszam głową i kabel ociera to czasem słychać ten dźwięk, ale podobnie jak coś jem w czasie słuchania - niestety w dokanałówkach nawet pierdnięcie słychać od środka :D Z tym to trochę jak z ekranami glossy w Maczkach, idzie się przyzwyczaić i nie zwraca uwagę :) Bas w ADDIEM nie jest mały ale nie jest taki wyrazisty jak w njuforsach, ja wolę zdecydowanie brzmienie NE. Używam ich na codzień, nie do joggingu ;) ADDIEMy trzymam w sumie tylko do nano 4G, bo działa na mikrofonie regulacja głośności :) Gdybym miał wybierać między NE-7M i Apple In-Ear wybieram te pierwsze. Poza tym lansować się białymi słuchawkami nie mam ochoty ani uważać by się nie ubrudziły :> BTW: za 206 zł są (a przynajmniej były) ADDIEMy "od ręki" w outlecie. Nie jestem ani anty-Sony ani pro-Sony :) ale wiem tyle, że w cenie do 500 zł lepiej grających dokanałówek niż Audeo PFE nie słyszałem.

#18 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 21 stycznia 2010 - 22:11

Używam ich na codzień, nie do joggingu ;) ADDIEMy trzymam w sumie tylko do nano 4G, bo działa na mikrofonie regulacja głośności :) Gdybym miał wybierać między NE-7M i Apple In-Ear wybieram te pierwsze. Poza tym lansować się białymi słuchawkami nie mam ochoty ani uważać by się nie ubrudziły :>
BTW: za 206 zł są (a przynajmniej były) ADDIEMy "od ręki" w outlecie.

Mi zależy na komforcie w czasie różnych atykwności, a więc chodzenia po ulicy, siedzenia w domu, sportu :)
W ichniejszym autlecie są obecnie po 185zł, ale jest napisane, że to wersja po serwisowaniu, a nie nówka, więc naprawianych nie kupie...

Nie jestem ani anty-Sony ani pro-Sony :) ale wiem tyle, że w cenie do 500 zł lepiej grających dokanałówek niż Audeo PFE nie słyszałem.

A Shure, Etymotic nie ma nic w tej cenie lepszego?

#19 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 22:17

Mi zależy na komforcie w czasie różnych atykwności, a więc chodzenia po ulicy, siedzenia w domu, sportu :)

NE nie są niewygodne, zdecydowanie lepiej leżą niż UE metro.fi 220vi. Ja słucham z njuforsów muzy jadąc codziennie 50km autkiem do pracy :D

W ichniejszym autlecie są obecnie po 185zł, ale jest napisane, że to wersja po serwisowaniu, a nie nówka, więc naprawianych nie kupie...

Może i to są refurby, nie wiem.

A Shure, Etymotic nie ma nic w tej cenie lepszego?

Z tego do wyczytałem na head-fi to raczej w tej cenie nie znajdziesz lepszych jakościowo i tak neutralnych. Podane marki każą płacić słono za nazwę :>

#20 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 22 stycznia 2010 - 11:39

Po przemyśleniach i Twoich radach skłaniam się na chwilę obecną bardziej ku nuforcom, ze względu na brak pewności pochodzenia tanich ADDIEM'ów z allegro i niepewny bass... Chyba, że ktoś zna miejsca/sklepy, gdzie można kupić tanio oryginały nówki:)

Jednak, w modelu NE-7M wyczytałem, że jest problem z mikrofonem i nuforce wymienia/wymieniał na nowe sztuki z innym przyciskiem. Jest to opisane tutaj wraz ze zdjęcem nowego przycisku:
REVIEW: Nuforce NE-7M iPhone IEM vs Denon C700 and Klipsch Image X10 (NE-8 Impressions Added 1/15/09) - Page 54 - Head-Fi: Covering Headphones, Earphones and Portable Audio
Masz ten stary, czy nowy? Nie chciałbym tego starego jakbym miał je kupować szczerze mówiąc :)

Musze przeczytać jeszcze opinie o nich w powyższym wątku na head-fi. Póki co znalazłem takie oto porównanie z EP-630:
"after reading lots of rave reviews about NE7M i purchased NE6
i listen only to trance.My 1st impression was NE6 sounded very boomy infact bass was even more than EP 630.But after 50,60 hours bass has been settled now i feel a bit more bass could have been better at flat EQ of ipod touch 2g (after getting used to EP 630)
overall they are better than EP 630 with better bass and good clarity but difference isnt that high.I mean EP 630 are so under rated here so i was expecting NE6 would be atleast twice better than EP 630.But i found NE6 are 25- 30 % better than EP 630.Details are same,there isnt any instrument i can hear with NE 6 but not with EP's"

REVIEW: Nuforce NE-7M iPhone IEM vs Denon C700 and Klipsch Image X10 (NE-8 Impressions Added 1/15/09) - Page 53 - Head-Fi: Covering Headphones, Earphones and Portable Audio
Ciekawa opinia, bo też miałem epki, byłem z nich zadowolony, ale wiem, że są uważane za shit, a tu proszę ktoś napisał, ze po przesiadce na nuforcy nie odczuł znacznego skoku jakości... ;)

Ewentualnie jeszcze zastanawiam się nad NE-6. Tak mnie wkurza ten miedziany kolor w NE-7M, że jestem gotów poświęcić przycisk ;)

#21 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:11

Po przemyśleniach i Twoich radach skłaniam się na chwilę obecną bardziej ku nuforcom, ze względu na brak pewności pochodzenia tanich ADDIEM'ów z allegro i niepewny bass... Chyba, że ktoś zna miejsca/sklepy, gdzie można kupić tanio oryginały nówki:)

No ja kupiłem ADDIEMy od osoby która kupiła je w Apple Store w UK za prawie 60 funtów i nie wnikałem czy to refurby czy nie, wyglądały na nówki i brzmią zadowalająco, identycznie jak modele przesłuchiwane przeze mnie w iSpocie :)

Jednak, w modelu NE-7M wyczytałem, że jest problem z mikrofonem i nuforce wymienia/wymieniał na nowe sztuki z innym przyciskiem. Jest to opisane tutaj wraz ze zdjęcem nowego przycisku: (...)
Masz ten stary, czy nowy? Nie chciałbym tego starego jakbym miał je kupować szczerze mówiąc :)

Mam stary model, używam od lutego 2009 i - ODPUKAĆ! - nic się nie dzieje ;) Nowe modele mają poza poprawionym przyciskiem rówież dodatkowe 2 pary tipsów piankowych (ale nie Comply) w komplecie.

Musze przeczytać jeszcze opinie o nich w powyższym wątku na head-fi. Póki co znalazłem takie oto porównanie z EP-630:(...)

Poczytaj sobie porównanie różnych IEMów tu:
[REVIEW] 18 IEM reviewed and compared!!! (Final update NOV 2, 08) - Head-Fi: Covering Headphones, Earphones and Portable Audio
[REVIEW] Multiple IEM Shootout v.2 - Head-Fi: Covering Headphones, Earphones and Portable Audio
Multiple IEM Shootout v.3 - Head-Fi: Covering Headphones, Earphones and Portable Audio
oraz opinie n/t/ NE-7M tu:
Nuforce NE7M Earphones and Mic: New Kings on the Block | TouchMyApps

Dodam tylko, że z posiadanych przeze mnie obecnie kanałów njuforsy mają najmocniejszy bas, wcześniej tylko Radius Atomic Bass dawały więcej czadu ale niestety kosztem szczegółowości w innych pasmach.

Masz tu jeszcze info odnośnie Phonak Audeo PFE:
Phonak Audeo PFE (Perfect Fit Earphone) Review
Phonak Audeo 121 and 112 iPhone compatible Inner Earphones in Review: Phantastic! | TouchMyApps

Ewentualnie jeszcze zastanawiam się nad NE-6. Tak mnie wkurza ten miedziany kolor w NE-7M, że jestem gotów poświęcić przycisk ;)

Jak włożysz słuchawy w uszy to i tak koloru nie zobaczysz ;) A dla mnie brak mikrofonu przy korzystaniu z iP dyskwalifikuje słuchawki na starcie.

#22 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:39

Dzięki za info!! :) Zdecydowałem się na NE-6. Pilot nie jest mi jednak aż tak bardzo niezbędny, a NE-7M mają problemy z kompatybilnością pod tym względem z innymi tel niż iPhone, więc nie przyda mi się to z moją Nokią. Najwyżej za jakiś czas dokupię mały wzmacniacz z pilotem (widziałem takie). Phonak Audeo kuszące, ale nie chce mi się póki co wydawać 500zł na słuchawki... Czy orientujesz się może jakie tipsy zawiera zestaw NE-6? Na stronie producenta jest napisane, że niby takie same (3 pary), ale na head-fi widziałem zdjecia NE-7M z dodatkowymi piankami. Czy NE-6 są zubożone pod tym względem?

#23 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:48

Dzięki za info!! :)
Zdecydowałem się na NE-6. Pilot nie jest mi jednak aż tak bardzo niezbędny, a NE-7M mają problemy z kompatybilnością pod tym względem z innymi tel niż iPhone

Z tego co wiem to chyba tylko z Creative Zen NE-7M nie śmigają :) O, znalazłem nawet polskiego dystrybutora NuForców: Audiomagic.pl - NuForce NE-7M (Powered by CubeCart)

Phonak Audeo kuszące, ale nie chce mi się póki co wydawać 500zł na słuchawki...

Warto, uwierz ;)

Czy orientujesz się może jakie tipsy zawiera zestaw NE-6? Na stronie producenta jest napisane, że niby takie same (3 pary), ale na head-fi widziałem zdjecia NE-7M z dodatkowymi piankami. Czy NE-6 są zubożone pod tym względem?

NE-6 aczej nie mają tych dodatkowych piankowych tylko silikonowe.

#24 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 22 stycznia 2010 - 17:28

Kupiłem NE-6 prosto od dystrybutora, do tego sprzedał mi po okazyjnej cenie wzmacniacz Fiio E1 z pilotem, więc będę miał obsługę na kablu :) Na razie jeszcze nie wiem, czy dobrze zrobiłem nabywając wzmacniacz, nie wiem czy i jeśli to w jakim stopniu poprawi wrażenia słuchowe, no ale pisałeś, że warto mieć, a po drugie cena naprawde była niska, więc postanowiłem zaryzykować :) Póki co jestem zadowolony, jakość wykonania znacznie lepsza niż to co pisali na różnych forach, więc jak na razie duży plus, kabel też wcale nie taki twardy jak myślałem, że będzie. Na razie nie chce sie wypowiadać o dźwięku, czekam na wygrzanie słuchawek, mam nadzieję, że mnie nie zawiodą:P Miałeś racje brak w nich tipsów z pianki, ale w sumie i tak nie chciałem, bo wzorem porad na head-fi, zakupię sobie pianki e2c lub comply T400, podobno najlepiej do nuforców pasują. Kwestia tylko gdzie je kupić... :)

#25 axiomax

axiomax
  • 173 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 18:28

MONSTER CABLEŽ Over Ear and In-Ear Headphones for iPod

w opcji do kazdych sluchawek - controltalk

polecam te: Monster® Turbine™ Pro Gold Professional In-Ear Speakers™ :)))

mozna kupic na SoundEarphones.com Your Earphone & Headphone Source for Ultimate Ears, Shure, Sleek-Audio, Ultrasone, Sennheiser, PS Audio, Grado, Skullcandy, Monster, V-Moda

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych