Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse nagle spowalnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:37

Witajcie! Pytanie do użytkowników MM SL 10.6.2. MP.2.1 + wacom tablet + kilka różnych urządzeń USB. Czy obserwujecie u siebie czasowe, chwilowe spowalnianie poruszającego się kursora podczas pracy z MM? U mnie to staje się denerwujące kiedy podczas pracy nagle w jakimś obszarze ekranu kursor jak by wpadał w strefę o "zwiększonej gęstości" i zwalnia jak machnę energicznej budzi się i działa dalej. To zachowanie trudno jest powtórzyć i zdaje się nie jest związane z konkretną aplikacją czy miejscem na ekranie. Proszę tylko o odpowiedzi osób które coś takiego zaobserwowały u siebie. Dziękuję i pozdrawiam.

#2 leszczyk

leszczyk
  • 17 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 01:05

Używam MM i mam ten sam problem (MM + SL 10.6.2 + Mac Pro). Pewnie będziemy musieli czekać na kolejną aktualizację.

#3 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 11:24

A nie jest to jakiś problem z bluetooth w MP? Ja mam Magiczną z MBP i nigdy nie zauważyłem zwalniania

#4 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lutego 2010 - 11:30

a nie podłączasz/używasz wtedy jakiegoś innego urządzenia BT przypadkiem?

#5 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 lutego 2010 - 11:56

Ja mam z Magic Mouse inny problem... Jak dojadę do prawego końca monitora to znika mi kursor tak jakby był podłączony drugi monitor. Problem w tym, że żeby odzyskać ten kursor to muszę włączyć Expose lub Spaces i kliknąć myszką - dopiero wtedy wraca :D

#6 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2010 - 12:02

ja mam tak kiedy mysza poruszasz wolno wtedy chodzi na gesto, a jak normalnie to bez problemow Logitech G5 i MM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych