iSpot robi jailbreak za pieniądze...?
Napisano 17 stycznia 2010 - 18:27
Napisano 17 stycznia 2010 - 18:36
Napisano 17 stycznia 2010 - 18:43
Napisano 17 stycznia 2010 - 18:45
Liczysz na oklaski ? Siano ? Wywiad w TVN z Cebula ? Czy co ?
Jak Cie meczy sumienie , to moze pomysl nad seminarium ......:roll:
sorry, że to powiem ale.. niezły z Ciebie burak. A ty myślisz, że po twojej wypowiedzi inni będą gadać "dobrze mówi" , "popieram". Nie chcesz nic powiedzieć to nic nie mów a nie posuwasz jakieś pierdoły.
Napisano 17 stycznia 2010 - 18:46
Napisano 17 stycznia 2010 - 18:59
Napisano 17 stycznia 2010 - 19:16
Napisano 17 stycznia 2010 - 19:18
Napisano 17 stycznia 2010 - 19:27
Napisano 17 stycznia 2010 - 19:44
Napisano 17 stycznia 2010 - 19:44
Napisano 17 stycznia 2010 - 19:46
sorry, że to powiem ale.. niezły z Ciebie burak. A ty myślisz, że po twojej wypowiedzi inni będą gadać "dobrze mówi" , "popieram". Nie chcesz nic powiedzieć to nic nie mów a nie posuwasz jakieś pierdoły.
A ja mam w d*** co Ty napiszesz i nie potrzebuje aprobaty ludzi z internetu
Jakbym mial mozliwosc wrzucenia tego komus za siano prywatnie , to bym sie jakos nie przejmowal Twoimi wypowiedziami i reszty - jak zyjesz w czasach modlitwy rozancowej i wzjamnego klepania sie po ramieniu ,to wporzo. Biznes jest biznes , dzisiaj ja gonie kase , a nie ona mnie ;]
A wracajac do sprawy i goscia ktory to zrobil , to pewnie robil to na swoim prywatnym lapie , na firmowym ispotu nie ma dziwnych programow na dysku - generalnie moze sie wypierac do woli i nic mu nikt nie udowodni ;]
Napisano 17 stycznia 2010 - 20:42
No trochę to nie za bardzo uczciwe, ale wiecie co się dzieje na zapleczu takiego iSpotu, Vobisu czy Komputroniku ? Oj wiele rzeczy, nie do końca legalnych :twisted: - wiem coś o tym...
Oczywiście wszystkie tego typu rzeczy są robione "prywatnie".
Ja pamiętam jeszcze czasy jak na początku działalności pewnej bardzo dużej firmy komputerowej kiedy byli tylko małym poznańskim sklepikiem każdy z ich zestawów komputerowych "oficjalnie" był bez systemu operacyjnego
Napisano 17 stycznia 2010 - 20:51
Witam.
Znajoma mojego brata dała nam swojego iPhone 3G, z racji, że miała JB, a zrobiła update i nie ma pojęcia jak przywrócić Cydię czy Installer'a. Dlatego poprosiła nas o pomoc, bo wcześniej JailBreak został zrobiony... w iSpocie! Dodatkowo pobrali za to opłatę 80 zł! Czy mi się wydaje, czy coś takiego jest nielegalne? Zastanawiam się czy coś z tym zrobić, bo sprawa nie wygląda ciekawie (ani legalnie). Co o tym sądzicie?
-80 PLN?
To i tak tanio! Ja za JB biore $ 50.
Napisano 17 stycznia 2010 - 21:01
Napisano 17 stycznia 2010 - 22:18
Napisano 17 stycznia 2010 - 22:27
Napisano 17 stycznia 2010 - 22:34
Napisano 17 stycznia 2010 - 22:40
. fakt ze powinien poinformowac o utracie gwarancji itd.
utracie gwarancji ? Restore - nowy, czysty system i gwarancja powraca
Napisano 17 stycznia 2010 - 23:31
Napisano 18 stycznia 2010 - 00:22
Napisano 18 stycznia 2010 - 01:00
psicekus - nie o to chodzi. Ona poszła tam jak tylko dostała iPhone'a i powiedziała, żeby jej wgrali najnowszy soft. Nawet wtedy nie wiedziała co to JB. Pan powiedział, że to kosztuje 80 zł. Ok, kupiła, miała cydię itd, a potem jak sobie zaktualizowała w iTunes - cydia zniknęła i zapytała mnie o pomoc i jej wszystko wytłumaczyłem o co chodzi z JB itd. Chodzi o to, że ktoś z iSpotu robi nielegalne przeróbki za kasę Nie twierdzę, że JB jest zły, ale nie powinien się odbywać w salonie oficjalnego sprzedawcy Apple! Głównie o to mi chodzi Czytajcie ze zrozumieniem!
No, tak, tylko moim zdaniem się nie dogadali, bo najnowszy soft to się wgrywa samemu. Razem z iPhone jest krótka instrukcja jak się wgrywa itunes - potem to jest już tylko z górki.
Zresztą nie ważne, czy jb jest legalny (bo nie jest - na pewno jest sporym udogodnieniem). Ale jak ktoś się naprasza, że chce "najnowszy soft" (a jailbreak jest chyba nowszy od oficjalnego fw) i nie jest w stanie sobie zaktualizować firmware przez itunes, to nasuwa się jedno..
Nie wiem jak przebiegała ta rozmowa ale coś tu jest "nie halo". Zniknęła jej Cydia i teraz problem.. Poszła do salonu..
Pewnie nie powinno się to odbywać w salonie ale na forum pewnie też nie, bo jest to naruszenie warunków umowy licencyjnej, więc może nie powinna iść do iSpot i zgrywać głupa, że jej jakiś program zniknął. Dziwne to.. zresztą nie moja sprawa, czy znajoma łamie umowę licencyjną i potem ma pretensje do reszty świata a ty obwieszczasz o tym na forum, że komuś podoba się łamanie praw autorskich i nikt jej nie chce pomóc za free.
Rozumiem, że chciałeś "dowalić" gostkowi z iSpot, że jej dał zhakowanego iPhona (i wziął za to 80 zł). Jak widać jej się to bardzo podobało i używała tego hacka. I do czego to prowadzi?
Ech.. zresztą, zrób jej jailbreaka i tyle. Na forum nikt nie ma nic przeciwko łamaniu umowy licencyjnej dot. firmware iPhone, więc się raczej nie spodziewaj cudów.
J
Napisano 18 stycznia 2010 - 01:04
No trochę to nie za bardzo uczciwe, ale wiecie co się dzieje na zapleczu takiego iSpotu, Vobisu czy Komputroniku ? Oj wiele rzeczy, nie do końca legalnych :twisted: - wiem coś o tym...
Ha! Dokladnie. Mi kiedys w jednym z wymienionych, zainstalowano Windowsa XP (nielegala) na nowym piecu. Tak w ramach gratisu chyba;)
Napisano 18 stycznia 2010 - 13:34
utracie gwarancji ? Restore - nowy, czysty system i gwarancja powraca
Dobrze, ale rozmawiamy o telefonie z JB i osobie ktora nie umie zorbic restore sama i placi za to 80zł wiec na daną chwilę traci gwarancję - gdyby przyszla do tego salonu oddac na gwarancje iphone a bylby inny sprzedawca to moglby anulowac jej gwarancje...
Napisano 18 stycznia 2010 - 19:16
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych