iTunes problem z konwersją.
Napisano 16 stycznia 2010 - 17:02
Głupia sprawa...
Na Tygrysie w iTunes po zaznaczeniu utworu i kliknięciu na niego prawym przyciskiem myszy, były opcje konwertuj na mp3 czy aac z mp4. I gitara.
Obecnie na Śnieżnym po kliknięciu prawym tego nie ma. Jest tylko jakieś przerób na iPhone, iPod
Przekopałam iTunesa ustawione mam w preferencjach przerabiaj na mp3. Tylko gdzie teraz ta opcja jest? Wygóglałam, że podobno nic się nie zmieniło w nowszym iTunes i powinno być dajej pod prawym ale ni ma... OCB?
Zrzut:
http://img686.images...0100116godz.png
Napisano 16 stycznia 2010 - 19:52
Ale mam zainstalowany skrypt do iT, który być może u Ciebie zadziała i rozwiąże problem konwersji.
Doug's AppleScripts for iTunes ♫ Quick Convert v2.9
Napisano 16 stycznia 2010 - 21:24
Napisano 17 stycznia 2010 - 11:35
Napisano 17 stycznia 2010 - 23:59

Napisano 18 stycznia 2010 - 10:06
Tak wiem to.O ile mp3 to nazwa i rozszerzenie (.mp3) o tyle .m4a to rozszerzenie pliku AAC.
Twoje .m4v to końcówka pliku wideo stworzonego przez Apple.
I o to chodzi. Po to właśnie napisałam ten temat. Powtórzę więc jeszcze raz:Zalecam więc jeszcze raz sprawdzić ustawienia i wybrać poprawną opcję.
Gdzie są te ustawienia bo ich nie widzę na iT 8?
Edit:
Apple (Polska) - iTunes - Poznaj moĹźliwoĹci iTunes 9.
W sekcji odtwarzanie muzyki jest jak wół napisane:
Konwertowanie utworu na format MP3 Gdy importujesz niezabezpieczone pliki WMA lub utwory muzyczne z płyt CD, iTunes zapisuje je jako pliki AAC w lepszej jakości. Wystarczy kilka kliknięć, aby przekonwertować je na format MP3: zaznacz utwór, który chcesz przekonwertować, a następnie wybierz polecenie „Utwórz wersję MP3” z menu Zaawansowane.Wychodzi na to, że mam walnięte iT, bo jak pisałam w starszych wersjach iT tak miałam i teraz tex tak powinno być a nie jest. Wszak zrzut ekranu nie kłamie.
Napisano 23 stycznia 2010 - 09:19
Napisano 23 stycznia 2010 - 11:35
Napisano 23 stycznia 2010 - 13:21
te ustawienia importu masz w preferencjach - ogolne i klikasz w ustawienia importu, tam wybierasz koder ktory cie interesuje (mp3 w twoim wypadku). potem rzy konwersji bedzie ci juz zawsze zmienial na mp3.
pozdrawiam
BTW dlaczego uzywasz IT 8 a nie 9?
Otóż nie działa to w iT8. To co napisałeś stosowałam z powodzeniem w iT 4. O to cała rzecz się rozchodzi...
Dlaczego używam 8 a nie 9? Bo nie chce mi się aktualizacji robić.
Napisano 23 stycznia 2010 - 16:06

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych