Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Touch 2G - Skype - słuchawki z mikrofonem oraz gadugadu - czy jest możliwe?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 loginek

loginek
  • 15 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 12:52

Witam
Zainstalowałem sobie ostatnio do iPoda Toucha 2G aplikację Skype. Wszystkie ładnie chodzi - wykonałem próbne połączenie, jednak oczywiście nie ma mikrofonu. I teraz chciałbym sobie jakiś kupić. Na allegro szukałem i znalazłem słuchawki z mikrofonem ([URL="http://allegro.pl/item876633882_sluchawki_do_ipod_iphone_biale_z_mikrofonem.html"]link[/URL]) - jak dla mnie lepsze rozwiązanie, bo jest do kupienia [URL="http://allegro.pl/item886280002_mikrofon_dyktafon_iphone_3g_ipod_touch_nanoclassic.html"]sam mikrofon[/URL], jednak głos wtedy pewnie idzie z zewnętrznego głośnika - a wiadomo, tak trochę trudno się rozmawia np. w mieście :). Czy te słuchawki z mikrofonem będą chodzić? Czy one są kompatybilne? Z nudów wziąłem jakiś mikrofon z creative i niestety nie chodził...

I teraz drugie pytanie - komunikator gadu gadu. Czy jest możliwość korzystania z niego na iPodzie? Na iPhone wiem, że jest program, jednak on nie działa na wifi tylko przez gprs (czy tam co innego :P). W safari gdy wpisuję adres web.gadu-gadu.pl - jest niby okno logowania i niby się loguje (rozłacza mnie, gdy jestem aktualnie na gg w kompie), jednak dochodzi mi do strony "Kontakty" i później nic - niie wczytuje mi listy kontaktów, ani nic innego nie mogę zrobić. Czy jest jakiś inny sposób?

iPod nie ma JB, soft 2.2.1.

Z góry dziękuję za pomoc.

#2 jarek882

jarek882
  • 41 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 16 stycznia 2010 - 13:07

Gdy jestes jednoczesnie na gg na kompie i na ipodzie to Cie za kazdym razem rozlaczy... Wylacz gg na kompie i wtedy sprobuj:)

#3 loginek

loginek
  • 15 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 13:38

Gdy jestes jednoczesnie na gg na kompie i na ipodzie to Cie za kazdym razem rozlaczy... Wylacz gg na kompie i wtedy sprobuj:)

Ja to wiem ;]. Ale gdy mi nie chciało działać to dla testów włączyłem sobie gg na kompie i uruchomiłem na ipodzie i rozłączyło mnie z kompa, dlatego myślę, że niby to web.gadu-gadu.pl na ipodzie działa, tylko nie wiem czemu po zalogowaniu mam stronę "Kontakty" i nic więcej... Czy może jest jakiś alternatywny sposób?

#4 Dominikmaniak

Dominikmaniak
  • 251 postów
  • SkądKraków 

Napisano 16 stycznia 2010 - 13:44

Jak mialem toucha to czesto gadalem przez skype... musisz mieć jakiekolwiek słuchawki 'for iPod' z mikrofonem z tego linku beda dzialać... a do gadu sciagnij nimbuzz

#5 loginek

loginek
  • 15 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 15:44

musisz mieć jakiekolwiek słuchawki 'for iPod' z mikrofonem
z tego linku beda dzialać...

Ok, wielkie dzięki :)

a do gadu sciagnij nimbuzz

Sprawdziłem i faktycznie jest gg, ale niestety nie będzie.. Po pierwsze - brak statusu niewidocznego i niemożliwość ustawienia opisu, a po drugie wczytuje mi nazwy kontaktów tylko dostępnych osób, a reszta numery gg i nie mogę dodać kontaktu. Czytałem, że jest jeszcze program Palringo, jednak przy próbie instalacji wyskakuje komunikat, że potrzebuje softu 3.0 (mam 2.2.1). Próbowałem jeszcze komunikator Fring, jednak on nie posiada funkcji gadu-gadu. Jest jeszcze jakaś alternatywa?

#6 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 17 stycznia 2010 - 16:42

ja mam normalne gadu gadu z itunes po polsku i działa :P jak założyć konto darmowe na itunes bez płacenia można znaleźć na googlach :P

#7 loginek

loginek
  • 15 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 18:45

ja mam normalne gadu gadu z itunes po polsku i działa :P jak założyć konto darmowe na itunes bez płacenia można znaleźć na googlach :P

zapomniałeś dodać, że masz iPhone ;) Bo podobno na iPodzie nie chodzi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych