JEDNOZNACZNIE O Bluetooth
Napisano 12 stycznia 2010 - 20:31
Napisano 12 stycznia 2010 - 20:35
Napisano 12 stycznia 2010 - 20:38

Napisano 12 stycznia 2010 - 20:48
A czyli po sciągnięciu nawet przez APP legalnej nawigacji nie potrzeba podłączać zew. urządzeniaTak właśnie wygląda działanie Bluetooth'a w iPhone, służy on przede wszystkim do korzystania ze słuchawek. A jeśli chodzi o nawigację, to przecież iPhone ma wbudowany odbiornik, więc po co podłączać osobny?
ed00c był szybszy
żeby nawi działała na bluetooth'cie a nie łączyła się przez net.
Napisano 12 stycznia 2010 - 20:56
Napisano 12 stycznia 2010 - 21:00
Dlatego właśnie powstał program iBluetooth, który niedługo pojawi się w wersji działającej na sofcie 3.x, dzięki niemu będzie można wysyłać i odbierać wszystko.
pozdrawiam, ed00c
Z tego co mi wiadomo to program bedzie mial inna nazwe.
iBlueNova
Napisano 12 stycznia 2010 - 21:00
Napisano 12 stycznia 2010 - 21:10
Z przesiadką na Mac'a nie miałem takich problemów jak z tym cudownym sprzętem.kolego mylisz pojęcia
GPS jest bezpłatnym systemem namierzającym jedyne czego potrzebujesz to mapy, odbiornika GPS(właśnie przez bluetooth lub wbudowany czyli taki jaki jest w 3g i 3gs) i oczywiście urządzenia….
mapy :
- mogą być wgrane w urządzenie i wtedy nie ściągane są z serwera przez sieć gsm/umts-hspa(np.tom tom, navigon)
-mogą być na bierząco ściągane z sieci tak jak google maps, wtedy jest wymagane gsm,umts… za transfer płaci się według stawek operatora, można je obniżyć przez pakiety danych…. (ciekawostka, w ameryce działa gm navigator który jest pełnoprawym gps czyli mowi skręć w lewo, w prawo itd. i jest za darmo w telefonach z androidem w wersji 1,6 , 2,0 ale tylko w ameryce( w innych kontynentach wymagany root czyli odpowiednik jailbreak…)
troche za bardzo " zabezpieczony " :-) to da się tamtego nie itd.
Zapomniałem ze On ma wbudowany GPS i stąd to całe zamieszanie .
Na razie nie bede robił JB zobaczymy ile wytrzymam z tymi ograniczeniami - super bezpieczeństwa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych