Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Harman Kardon Soundsticks II, a może coś innego?

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 wojciech23

wojciech23
  • 2020 posts

Posted 12 January 2010 - 20:18

Witam.

Zastanawiam się właśnie nad zmianą głośników, bo moje stare creative'y już troszkę nie wystarczają :) Nie znam dokładnego modelu, ale są to głośniki Creative 5.1, stare chyba z 2004/5 roku? Co i tak nie zmienia faktu, że mam podpięte tylko 3, bo nie mam gdzie wstawić tych do tyłu za siebie. :rolleyes: Zastanawiałem się przede wszystkim nad głośnikami Harman Kardon Soundsticks II Po pierwsze design bardzo mi się podoba, a po drugie słyszałem o nich wiele dobrego. Ktoś może ma takie i może się o nich wypowiedzieć? Zwłaszcza, że nie są one tanie... :rolleyes: Ma ktoś może jeszcze jakieś propozycje? Zależy mi na dobrej jakości dźwięku i jakimś fajnym designie :)

Z góry dzięki!

---- Dodano 12-01-2010 o godzinie 20:21 ----
Jeszcze to mi się rzuciło w oczy:
GŁOŚNIKI KOMP 2.1 JBL SPOT W-WA BIAŁE/CZARNE (876697921) - Aukcje internetowe Allegro

#2 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 12 January 2010 - 20:26

mam te Soundsticks II i graja naprawde fajnie, porownujac do nich taki zestaw jak Logitech Z-5400, ktory takze posiadam, generuje on halas, a nie dzwiek powienienes byc zadowolony, ale te drugie tez fajnie sie prezentuja, porownal bym testy, opinie i wybral jedne lub drugie

#3 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 13 January 2010 - 14:32

Sam do nie dawna posiadałem Harman / Kardon SoundStick II (wymieniłem na Harman / Kardon GLA-55 a omawiane w temacie są zapakowane w pudełku, na sprzedaż)- z czystym sumieniem mogę je polecić, ode mnie kilku kolegów także zakupiło ten zestaw jak usłyszeli jak to gra u mnie w pokoju. Jak na 2.1 to grają na prawdę dobrze, wiadomo że z tak małych głośników nie ma co się spodziewać bardzo dużej mocy. Tak właśnie zauważyłem że cena strasznie podskoczyła, ja 1,5 roku temu kupowałem za 530 zł od oficjalnego dystrybutora a teraz na stronie 599 zł, tutaj link: HK SOUNDSTICKS II bo cena z linka do ispotu to jakaś porażka.

#4 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 13 January 2010 - 22:13

A ja miałem okazję nabyć głośniki f-my Parrot
Parrot - Wireless Speakers

które mogę śmiało polecić.
- Jakość dźwięku w pełni zadowalająca
- Możliwość podłączenia przewodowego lub via BT.
- Niebanalny wygląd oraz prostota obsługi.

#5 Leonard

Leonard
  • 1193 posts

Posted 15 January 2010 - 12:31

@Loti - rozumiem że każdy głośnik ma swój kabel zasilający, tzn głośniki nie są ze sobą*połączone, tak ?

Jak wygląda w praktyce opóźnienie dźwięku przy np oglądaniu video ?

@wojciech

Zależy mi na dobrej jakości dźwięku

W takim układzie zostaw głośniki komputerowe, a pomyśl kolumnach ze wzmacniaczem, albo o tańszych/używanych monitorach.

Pozdrawim.

#6 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 15 January 2010 - 13:10

Tak, każdy z głośników jest zasilany odrębnie. W przypadku podłączenia do źródła dzwięku "po kablu" wpuszczamy sygnał tylko do jednego głośnika (komunikują się ze sobą przez powietrze). Nie sprawdzałem czy i jaka jest obsuwa dźwięku wobec obrazu (kupiłem zdecydowanie do grania muzy) Flimiki z youtube czy liveleaka wydają się grać OK ale postaram się dziś sprawdzić systemowym playerem dvd, QT i VLC z jakimś cięższym materiałem HD jak się rzecz ma cala.

#7 amcieq

amcieq
  • 361 posts
  • SkądLondon

Posted 15 January 2010 - 13:31

harmany są naprawdę fajowe, mam uzywam i nie tylko ucho ale i oko cieszą ;) polecam

#8 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 15 January 2010 - 13:42

Jeśli zależy Ci stricte na jakości - kup Microlaby Solo 6c (do pokoju <15m2) lub 7c (do większego).

#9 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 January 2010 - 15:33

Panowie, na decyzję pozostało mi niespełna 3 godziny aż wyjdę z pracy i uderzę do sklepu...

Zastanawiam się między:

1. Muzyczna tuba Panasonic SC SP100 – test
2. Parrot DS1120 - techno.gildia.pl

potrzebne coś małego, sprzętu grającego (wzmacniasz etc.) brak...

---- Dodano 15-01-2010 o godzinie 22:10 ----
no i wróciłem ... z Harman Kardon Soundsticks II

#10 adrianek274

adrianek274
  • 110 posts

Posted 16 January 2010 - 23:16

Mógłbyś opisać wrażenia z Twoich nowych głośników ? :)

#11 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 January 2010 - 10:38

Tube Panasonica odpuściłem w sklepie gdyż dzwięk był bardzo liniowy... i raczej jest to gadżet

Co to Soundsticks jest mega zadowolony. Można znależć fajne recenzje w sieci, np: Harman Kardon SoundSticks II Review

Zestaw oczywiście polecam !

---- Dodano 18-01-2010 o godzinie 19:26 ----
Napisałem na szybko podsumowanie

#12 subs

subs
  • 860 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 January 2010 - 19:39

Też mam soundsics II harman/kardon, polecam, ale trzeba się pobawić trochę korektorem bo doły potrafią ostro dudnić przy standardowych ustawieniach w momencie kiedy "flakon" stoi pod stołem. Generalnie jak na plastik grają bardzo dobrze.

#13 mankovski

mankovski
  • 1 posts

Posted 19 January 2010 - 07:46

Przymierzam się, właściwie jestem zdecydowany.. i trafiłem na problem.. W porównywalnej cenie znalazłem CREATIVE GIGAWORKS 3T.. Jest ktoś kto, miał porównywać dwa sprzęty, soundsticka 2 i te creativy? Niby mają 2x15 + 50 . Jednak nie moc świadczy o jakości dzwięku. Proszę o pomoc!! :) ps. Przy okazji pierwszego postu, witam wszytkich na forum :) Pozdrawiam

#14 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 January 2010 - 10:11

na twoim miejscu nie zastanawiałbym sie długo i brałHarman Kardon SoundSticks II

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users