Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"zalany?" iphone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 caspar

caspar
  • 41 postów
  • Skądz dużego pokoju

Napisano 12 stycznia 2010 - 17:15

Witam. Pstrykałem dzisiaj fotki ipkiem i w jakimś momencie zaatakowała mnie wściekła sikorka - centralnie przydzwoniła mi w rękę, co spowodowało że ipek wpadł w śnieg. Szybko go wyjąłem, wytarłem całego, wyłączyłem i wsadziłem w rękawiczkę... Minęło około 2 godziny zanim udało mi się dojechać do domu. Telefon wydaje się być suchy, gniazdo słuchawek nie odnotowało zalania. Jest tylko jeden problem (ktoś opisywał podobny na forum, ale "telefon naprawił się sam"). Telefon działa, włącza się, dzwoni, odbiera maile itp. itd. Jednak "wydaje mu się" że cały czas wpięte są słuchawki, przez co nie działa dźwięk itp. po wpięciu słuchawek działa wszystko, ale przecież w ten sposób nie da się korzystać z telefonu. Jak chcę ściszyć/pogłośnić to wyświetla się "dźwięk-słuchawki".. Co z tym zrobić?

#2 Regus

Regus
  • 268 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 12 stycznia 2010 - 17:20

Wyłącz go i niech kilka h w ryżu poleży. :-) Kilka osób na forum pisało, że pomogło.

#3 womanizer

womanizer
  • 426 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 stycznia 2010 - 18:51

Co za durny pomysł, ale można spróbować.

#4 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 13 stycznia 2010 - 18:57

Dlaczego durny pomysł? Ryż ma bardzo dobre właściwości wchłaniania cieczy także nie widzę w tym nic durnego.

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 13 stycznia 2010 - 19:02

musiało ci zawilgocić gniazdo,jeśli ryż nie pomoże to trzeba będzie iPka rozebrać i przeczyścić wewnątrz

#6 24hNaDobe

24hNaDobe
  • 83 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 stycznia 2010 - 19:44

A próbowałeś podłączyć słuchawki i je odłączyć? Mi kiedyś takie coś pomogło, jak mi soft zaczął wariować ;p

#7 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 stycznia 2010 - 20:01

Sam w ryż nie wierzyłem i uważałem to za debilizm ale... spisał się na medal :) Wsadź go do ryżu. Wyschnie napewno.

#8 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 20:09

Jakaś mała kropla wody ze śniegu zwiera w środku łącza tak jakby był w środku wtyk mini-jack od słuchawek. Moja propozycja - suszarka lub wentylator ( w pozycji poziomej ). Uratowałem sobie tak kiedyś zalany telefon komórkowy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych