Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kabel USB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 bkdi

bkdi
  • 9 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 11:42

Witam! Czy gdzieś można dostać dłuższe kable usb niż ten standardowy? Czy lepiej zakupić firmowy Apple czy to jest obojętne, bo te od Apple są strasznie drogie? I pytanie jeszcze gdzie w ogóle można tanio traki kabelek zdobyć? :)

#2 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 11 stycznia 2010 - 12:00

Tylko i wyłącznie oryginalny Apple. Zobacz na stronie Apple - ; )

#3 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 stycznia 2010 - 12:03

ehhh

pierwszy z brzegu H1 NOWY NAJSZYBSZY USB 2.0 AM-AF 4.5M BIAŁY F-VAT (878242769) - Aukcje internetowe Allegro

może być?

---- Dodano 11-01-2010 o godzinie 12:04 ----

Tylko i wyłącznie oryginalny Apple.
Zobacz na stronie Apple - ; )

;)

#4 bkdi

bkdi
  • 9 postów

Napisano 11 stycznia 2010 - 12:07

Nie może, bo nie chodzi mi o przedłużacz tylko o kabel łączący iphone/ipod->komputer, iphone/ipod->zasilacz.

---- Dodano 11-01-2010 o godzinie 12:31 ----
Te od Apple są rzeczywiście jakieś lepsze :), w sumie nie znam się na kablach i nie wiem czym one się tam mogą różnić, ale wydaje mi się, że raczej nie można za wiele tam pozmieniać?
[url=http://www.allegro.pl/item882042253_kabel_usb_2_0_ipod_iphone_3g_4g_photo_nano_pku1a.html]Kabel USB 2.0 iPod iPhone 3G 4G Photo Nano PKU1A (882042253) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Taki usztywniony na końcach byłby chyba wytrzymalszy od tego Apple, po co mam dopłacać 30zł?

#5 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 11 stycznia 2010 - 12:35

bkdi - jakoś nie dowierzam podróbką.
W moim przekonaniu te tanie ( ten link co podałeś ), są zbyt tanie aby były bezpieczne, i mogą doprowadzić do trwałego uszkodzenia iPhone.

#6 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 11 stycznia 2010 - 17:57

bkdi - jakoś nie dowierzam podróbką.
W moim przekonaniu te tanie ( ten link co podałeś ), są zbyt tanie aby były bezpieczne, i mogą doprowadzić do trwałego uszkodzenia iPhone.

Popieram i zgadzam się również z RiQ, że dobry przedłużacz nie jest zły, sam takiego używam na 2 kompach przy oryginalnych kablach appla jako przedłużacze i jakoś od ok 2 lat wszystko jest ok ;-)

#7 bkdi

bkdi
  • 9 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 20:29

Może komuś się takie info przyda na przyszłość. W serwisie autoryzowanym dowiedziałem się, że nie ma sensu kupować oryginału, ponieważ dużo taniej można dostać zamienniki, które i tak z tej samej fabryki pochodzą.

#8 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 21:38

@bkdi, jakie zamienniki? Jest tylko jeden kabel od Apple i jest najbezpieczniejszy. Kumpel "zamiennikiem" za 10zł rozpieprzył sobie iPod'a nano i był do wyrzucenia o.O

#9 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2010 - 21:43

W erze mozesz kupic ORYGINALNY kabel appla za 30 zl :P

#10 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 17 stycznia 2010 - 08:11

W erze mozesz kupic ORYGINALNY kabel appla za 30 zl :P

Jeżeli to prawda, to bardzo dobra wiadomość. Ja liczyłem na jakieś 70zł za kabel. ; ) Będę w mieście to przejdę się zobaczyć ; )

#11 Scottti

Scottti
  • 90 postów
  • SkądMława

Napisano 17 stycznia 2010 - 22:47

Ja również używam prosty przedłużacz USB tego typu jak w linku z Allegro, kupiony w zwykłym sklepie z komputerami i od około 1,5 roku nic mi się nie wydażyło, przecież to tylko przedłużenie tak jakby portu gdzie wpinasz przewód Apple. Co za różnica czy bezpośrednio do kompa czy w przedłużkę. Ja bardzo często używam tej przedłóżki do ładowania Iphonea poprzez ładowarkę sieciową Apple i też nic się mi przez ten długi okres nie wydarzyło.

#12 borkus

borkus
  • 201 postów
  • SkądGdynia/Wrocław

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:43

Tu chodzi o kabel podrobiony, odradzam całkowicie kupować podróbki do iPhone! Padł mi rok temu przez taki kabel.

#13 Qelden

Qelden
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 17:54

Jeżeli to prawda, to bardzo dobra wiadomość. Ja liczyłem na jakieś 70zł za kabel. ; ) Będę w mieście to przejdę się zobaczyć ; )

Byłem dzisiaj w salonie ery, lecz tego typu akcesorii oni nie posiadają na sprzedaż.

@bkdi, jakie zamienniki?
Jest tylko jeden kabel od Apple i jest najbezpieczniejszy.
Kumpel "zamiennikiem" za 10zł rozpieprzył sobie iPod'a nano i był do wyrzucenia o.O

A odnośnie tego kabla to jakiś miesiąc temu kupiłem zamiennik i po dwóch tygodniach używania go nie mogłem podłączyć telefonu do komputera (w ogóle mi komputer nie wykrywał telefonu, po podłączeniu do ładowarki normalnie ładował, ale nie mogłem synchronizować iPhona) także szczerze odradzam kupowania zamienników...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych