Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Nocne marki: jeśli jest późno w nocy, a Ty pracujesz czy nie możesz spać - napisz.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4979 odpowiedzi w tym temacie

#1651 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2011 - 23:21

Ok. Są zarzuty jest obrona. Akcja rodzi reakcje :):) @wojtkow dziękuje za nagrodę jest niezwykle cenna. Zniewaga innego użytkowania bez postawne zarzuty to ciekawe. "Nieśmiało się wtrącę, że po offtopowaniu w 'Pokaż swojego Maca' nikt nie może znaleźć tego wątku... " #11639 To ja też nieśmiało wtrącę i pytam ciekawe gdzie byli moderatorzy jak inni użytkownikom tego forum publicznie dostawało się od troli i mówiono o nich dość kontrowersyjnie. Chyba ich nie było bo to było użytkownik - użytkownik, ale użytkownik - moderator to inna bajka. @krakers Celowo nie celowo lubię ftpd dość ciekawie się z nim dyskutuje.

#1652 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 lutego 2011 - 23:24

Z pewnego bloga o HTC,ale zgadzam się z nią w 100%.

---------- Wpis dodano o 23:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:22 ----------

Przez nieco mniejszy procesor dopiszę jeszcze telefon chodzi ciutkę ciutkę słabiej od Desire,ale to nic szczególnego.

#1653 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 276 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 23:25

"Nieśmiało się wtrącę, że po offtopowaniu w 'Pokaż swojego Maca' nikt nie może znaleźć tego wątku... " #11639

Buehehe, po jednym poście mającym przywołać użytkowników do porządku w kolejnym spamerskim dziale wysnułeś teorię? Doskonale ;-)

Mercz: super, dzięki. Ostatnie pytanie: spinałeś toto z Makiem? Szukam sposobu na sensowną synchronizację muzyki.

#1654 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 lutego 2011 - 23:26

Wiesz niestety nie posiadam żadnego Maczka :( No cóż widać wszystko przede mną :D

#1655 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2011 - 23:28

Buehehe, po jednym poście mającym przywołać użytkowników do porządku w kolejnym spamerskim dziale wysnułeś teorię? Doskonale ;-)

Czy tej teorii potraktować tak samo doskonale z tym przymrużonym okiem. Nom chyba nie bo moderatorzy dostali ostrej spinki :) Bo przecież ten dział to offtoop i tu się tak serio pisze.
@ftpd to nie chodzi o Ciebie do Ciebie chłopie to ja nic nie mam. Bardziej chodzi mi o wojtkow'a on złapał ostrą spink w OF

#1656 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 13 lutego 2011 - 23:35

wojtkow Ci napisał, że każdy bierze odpowiedzialność za swoje słowa. Ty wziąłeś za swoje - bezpodstawne oskarżenia. Nikt się nie spina. Głupotę trzeba jednak tępić na forum.

#1657 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 13 lutego 2011 - 23:39

co tu sie robi na forum ... syf i tyle, niedlugo nie bedzie mozna napisac postu bo bedzie ban albo warn ....

#1658 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2011 - 23:45

wojtkow Ci napisał, że każdy bierze odpowiedzialność za swoje słowa. Ty wziąłeś za swoje - bezpodstawne ostrzeżenia. Nikt się nie spina. Głupotę trzeba jednak tępić na forum.

Ja nie uważam tego za jakąś zniewagę bo tak to zostało określone, ale skoro wy tak to odbieracie to ok. "Głupotę na forum trzeba tępić" Dość jednoznaczne, ale ja to uważam za żart a nie głupotę, ale ja was nie przekonam do swojego zdania a Wy do swojego, z tą różnicą, że Wy macie władzę a ja nie

#1659 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 23:47

co tu sie robi na forum ... syf i tyle, niedlugo nie bedzie mozna napisac postu bo bedzie ban albo warn ....

Nikt za włosy nie trzyma, można wiać ;)
Po to właśnie są moderatorzy, żeby dawali ostrzeżenia, bo jak nie to się towarzystwo rozbryka. Forum to nie folwark, tu są ludzie i kultura obowiązuje.

---------- Wpis dodano o 23:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:45 ----------

Dość jednoznaczne, ale ja to uważam za żart a nie głupotę, ale ja was nie przekonam do swojego zdania a Wy do swojego, z tą różnicą, że Wy macie władzę a ja nie

Ja akurat też odebrałem to jako żart i przyznaję, że zdziwiłem się. Ale wiesz, może kogoś to uraziło... była w końcu nuta złośliwości ;)

#1660 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 13 lutego 2011 - 23:49

Jasne. W końcu to internet i każdy może pisać co tylko mu się podoba. Może, u siebie.

#1661 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 lutego 2011 - 23:53

Zawsze na forum ceniłem porządek i szybką reakcję moderatorów i właśnie dlatego tutaj chętnie czyta się wątki i przegląda forum,a nie np tam gdzie moderator wchodzi raz na tydzień sprawdzić czy coś się na forum dzieje (nie wymienię nazwy forum,a i tak byłem tylko gościnnie). Więc reakcja krakersa i nie tylko jest dla mnie całkiem uzasadniona. PS Moja opinia w żadnym wypadku nie jest osądzająca kogokolwiek ani czegokolwiek. W mojej opinii nie wyraziłem (według mnie),ani nie złamałem żadnej zasady. I nie jest to wyśmiewanie się z kogokolwiek,a czysta forma uzasadnienia wypowiedzi.

#1662 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2011 - 23:55

"Nikt za włosy nie trzyma, można wiać ;) Po to właśnie są moderatorzy, żeby dawali ostrzeżenia, bo jak nie to się towarzystwo rozbryka. Forum to nie folwark, tu są ludzie i kultura obowiązuje." Tak ja to rozumiem i popieram nie traktuje tego forum jak folwarku, ale to jest luźny temat Offtop więc raczej bez przesady "Ja akurat też odebrałem to jako żart i przyznaję, że zdziwiłem się. Ale wiesz, może kogoś to uraziło..." Proponuje zapytać ftpd bo to w jego dotyczyło ftpd gdzie jesteś??:) Czy mój post sprawił, że poczułeś się urażony (Nie pytam o interpunkcje i ortografię bo o to na pewno byś miał zastrzeżenia :))

#1663 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 00:03

Duże forum. Zawsze tak jest na dużych forach (ech, jak ja nie lubię określenia "forach"), a nasze robi się duże i liczba uczestników wymusza ostrzejsze reakcje moderatorów. A gdzie drwa rąbią... tam są ofiary ;)

---------- Wpis dodano 14.02.2011 o 00:03 ---------- Poprzedni wpis dodano 13.02.2011 o 23:56 ----------

to jest luźny temat Offtop więc raczej bez przesady

Jeśli ktoś odebrał to jako oskarżenie (bo jak rozumiem, za to dostałeś cyferkę) to nie ma znaczenia, że to offtop, osobistych wycieczek się nie robi nawet w luźnych działach. Inna sprawa, to jakie miałeś zamiary. Moja rada, wyjaśnij sobie na PW z głównym zainteresowanym i ewentualnie moderatorem który Cię podliczył. To nie temat na dyskusje publiczne. BTW może sobie nagrabiłeś już wcześniej i przelałeś czarę goryczy...

#1664 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 276 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 00:54

Proponuje zapytać ftpd bo to w jego dotyczyło
ftpd gdzie jesteś??:) Czy mój post sprawił, że poczułeś się urażony (Nie pytam o interpunkcje i ortografię bo o to na pewno byś miał zastrzeżenia :))

A widziałeś, jak Ci odpisałem? ;-)

#1665 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lutego 2011 - 01:08

Tak widziałem i tym bardziej nie rozumiem reakcji moderatorów, ale to już zostało o mówione dość rozlegle więc już sobie daruje. Cieszę się, że sytuacja została wyjaśniona. Mam cyferkę :):)

#1666 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 01:21

Szkoda, to fajna kobyłka była. Teraz, poza newsami o niezbyt wysokich lotach to forum ma zerową wartość merytoryczną. Szkoda, bo kiedyś naprawdę dało się tutaj ogarnąć ciekawe rzeczy i ciekawych ludzi, teraz jest zgraja pecetowców i ajfonowców i szukając czegoś o macach najłatwiej trafimy na info o jailbrakeowaniu iPhone'a i o tym, że nie można spamować na forum. Pozdro.

#1667 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 15 lutego 2011 - 00:13

Więc tak dzisiaj jestem u kumpla w lesie (znowu;)) siedzę na necie dość sporo gramy na konsolach czy też komputerach,a ja siedzę na MyApple;)

#1668 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 17 lutego 2011 - 00:26

@feuerfest Miałem wrażenie,że dzisiaj na WDS w Szczecinie byłeś ty z ciemno zieloną torbą na ramieniu...mam rację?

#1669 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 17 lutego 2011 - 02:43

Co to, śpią wszyscy?

#1670 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 lutego 2011 - 00:08

Co tutaj temat taki cichy ostatnio?

#1671 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 19 lutego 2011 - 00:12

czas to zmienić:P

#1672 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 lutego 2011 - 00:18

Więc co tam u was?

#1673 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 00:20

a tak, przy okazji studiów (bo ostatnio ten temat też tu był wałkowany), nie uważacie, że studia powinny uczyć pewnego rodzaju podstaw, schematów, zasad postępowania (w zależności od kierunku) w danej sytuacji itp. Tymczasem na moim kierunku tematyka projektu (teoretycznie był to program, ale ja bym tego tak nie nazwał, więc zostaje projekt) jest ważniejsza od sposobu jego wykonania. Dla prowadzącego ważniejsze jest rozwiązanie problemu decyzyjnego niż cała struktura projektu i fakt czy student przyswoił materiał i sprawnie potrafi nim operować. Moim zdaniem, w takich przypadkach, tematyka powinna być dowolna, albo przynajmniej oceniania tylko po części, a w zasadzie jednak bardziej na niej powianiem był się skupić ;]

#1674 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 lutego 2011 - 00:27

Ja może oderwę od tematu studiów...są ferie:)
Skończył mi się Gift Card to muszę do Niemiec w przyszłym tygodniu jechać bo mam parę gierek i programów na oku,a mam tylko 0,78 centów;)

---------- Wpis dodano o 00:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:25 ----------

Polecacie taki program jak iMovie?

#1675 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 00:30

Są ferie, sesje, sesje poprawkowe :P Temat studiów temat rzeka, coraz bardziej umacniam się w przekonaniu, że nie są one do szczęścia potrzebne:P Zakupy w Berlinie?:D Polecamy, w sensie? Wszystko zależy od tego do czego się do używa ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych