Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Nocne marki: jeśli jest późno w nocy, a Ty pracujesz czy nie możesz spać - napisz.

• Please log in to reply
4979 replies to this topic

#1326 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 20 January 2011 - 01:03

Ja się zwijam... jeszcze tylko kilka wyścigów w NFS i idę spać. Dobranoc :)

#1327 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 20 January 2011 - 01:22

A ja szykuję graty do nagrania chóru "Mazowsze" w kościele. mam już dwa mikofony Earthworks QTC50 z pasmem do 50kHz mam preampy i będę nagrywał w 96k. Ciekawe, a teraz...

#1328 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 20 January 2011 - 01:25

Będzie walka z akustyką pomieszczenia, czy nie pierwsze nagranie w takim miejscu?:D

#1329 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 20 January 2011 - 01:32

Kościoły to moja specjalność. :evil:

#1330 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 20 January 2011 - 01:40

Ja siedziałem od 9:00 do 21:00 w serwerowni. Boli mnie absolutnie wszystko ;-)

Bezpieczne jest takie przebywanie w obecności serwerów (pola, promieniowanie, etc) ?

#1331 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 20 January 2011 - 01:44

Kościoły to moja specjalność. :evil:

Przeciwieństwa się przyciągają?:D

#1332 ciki12

ciki12
  • 572 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2011 - 03:47

No właśnie, muzyki. Jestem nietolerancyjną świnią, ale Wy nie rozmawiacie o muzyce, tylko o hophipie.

ftpd sorka że tak odkopuje posta trochę ale czuję się trochę urażony tym co napisałeś ok możesz mówić co chcesz i uważać wedle swojego gustu co jest muzyką co nie jest ale jeżeli masz się wypowiadać o czymś o kimś  w takim tonie to zaczerpnij choć by podstawowej wiedzy jaką np. serwuje google ok i będzie dużo lepiej Hip-Hop to kultura a Rap to muzyka to taka podstawowa kwestia bo fakt faktem Hip-Hop nie jest muzyką bo nie może nią być :) Pozdro

#1333 kuzma

kuzma
  • 141 posts
  • SkądGliwice/Wrocław

Posted 20 January 2011 - 03:54

Cholera. Też jestem obecny (niestety..). Jutro ciężki egzamin mnie czeka. Już postanowione, że nie będę spał. Pozdrawiam towarzyszy niedoli... Powodzenia!

#1334 Margot

Margot
  • 6 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 January 2011 - 03:59

jestem "sowa"; zawsze lepiej pracuje mi się po południu i w nocy; pozdrawiam podobnych :)

#1335 kuzma

kuzma
  • 141 posts
  • SkądGliwice/Wrocław

Posted 20 January 2011 - 04:33

ftpd sorka że tak odkopuje posta trochę ale czuję się trochę urażony tym co napisałeś ok możesz mówić co chcesz i uważać wedle swojego gustu co jest muzyką co nie jest ale jeżeli masz się wypowiadać o czymś o kimś  w takim tonie to zaczerpnij choć by podstawowej wiedzy jaką np. serwuje google ok i będzie dużo lepiej Hip-Hop to kultura a Rap to muzyka to taka podstawowa kwestia bo fakt faktem Hip-Hop nie jest muzyką bo nie może nią być :) Pozdro

Zgadzam się w 100%
Hip-Hop to może nie muzyka, ale kultura dzięki której powstało coś, co bez wątpienia jest muzyką. Ba. Sztuką (moja opinia). No chyba, że nie słuchaliście nigdy Adama Ostrowskiego, w co nie wierzę. Rap jak każdy rodzaj muzyki jest piękny i wystarczy się w niego wsłuchać, a na prawdę można znaleźć coś, czego w innych gatunkach nie można znaleźć. Pozdrawiam i Dobranoc ;)

#1336 ciki12

ciki12
  • 572 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2011 - 11:47

Słuchaj tu nie chodzi o to czy ktoś słuchał OSTR'a czy nie ja po prostu jestem wielkim fanem rapu i mi to po prostu bez różnicy czy to Adam czy to Peja czy Sokół czy HG czy może Molesta a może w ogóle Chada ja jaram się rapem a nie poszczególnym artystą kulturą Hip-Hop i jak słyszę dobrze położoną zwrotkę na bicie to jestem wielkim fanem i jaram się tym na max

#1337 Suave

Suave

• 2204 posts

Posted 20 January 2011 - 14:43

Po pierwsze - to wątek dla nocnych marków Po drugie - może czas zakończyć dyskusję czy i co jest muzyką?

#1338 ftpd

ftpd

Nie.

• 24168 posts

Posted 20 January 2011 - 23:25

E no, Suave, ja specjalnie do nocy czekałem, żeby odpowiedzieć! Odpowiadam: przyjąłem do wiadomości Wasze zdanie. Uważam drastycznie inaczej. Szanuję Wasze poglądy, Wy uszanujcie moje. ps. @cik12, jaraj się na max słownikiem ortograficznym, lepiej Ci wyjdzie, niż Adam Jakiśtam (kimkolwiek byłby - tak @kuzma, nie słuchałem go nigdy, nie mam pojęcia, kto to - jeśli jakiś hophipowiec/raper (w nosie mam różnicę), to tym lepiej dla mnie).

#1339 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 20 January 2011 - 23:31

Chada ja jaram się rapem a nie poszczególnym artystą kulturą Hip-Hop i jak słyszę dobrze położoną zwrotkę na bicie to jestem wielkim fanem i jaram się tym na max

A wyjaśnisz mi co to znaczy "jaram się"?

#1340 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 20 January 2011 - 23:52

Koledzy, proszę, nie prowokujmy awantur.

#1341 ciki12

ciki12
  • 572 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2011 - 00:03

@ftpd jeżeli mam się teraz licytować wiedzą i próbować sobie dopiec bo ty patrzysz na gramatykę i ortografię a ja będę udowadniał Ci że rap to jedna muzyka to ja się w to nie bawię bo to jest bez sensu. A tak już nawiasem mówiąc to z czystego szacunku dla innych użytkowników tego forum którym ta muzyka nie jest obojętna raczył bym zaczerpnąć trochę wiedzy lub choć ażby posłuchać. Nie każe kupować Ci płyt ale bynajmniej puścić sobie z YU jeśli chcesz się wypowiadać w tym temacie bo to jest tak jak byś mieszkał na księżycu i chciał mówić coś o Polsce. @TTomekk jarm się- to raczej slang bardziej znany w środowisku hip-hop-owym można to tłumaczenie być czymś zainteresowanym coś co się komuś podoba jest tego fanem @kokos to nie awantura, myślę że wymiana poglądów

#1342 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 21 January 2011 - 00:06

Spoko, chociaż potrafisz wytłumaczyć, a nie jak pseudo "hip-hopowcy i skejci" z mojej klasy..... miejmy nadzieję, że nie skopiowałeś tego z jakieś str. ;)

#1343 ciki12

ciki12
  • 572 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2011 - 00:14

@TTomekk słuchaj ja wiem że obraz hip-hop-owca to dureń który nie skończył podstawówki i jedyne co potrafi to jarać zielsko i pić wino pod blokiem i krzyczeć ebać Policje, ale nie wszyscy są tacy i można identyfikować się z tą kulturą i można być inteligentnym, wykształconym i być normalnym obywatelem tego kraju. Bo myślę że wiesz że statystycznie trafi się debil. A i nie skopiowałem tego z żadnej strony używam słów których znam znaczenie

#1344 ftpd

ftpd

Nie.

• 24168 posts

Posted 21 January 2011 - 00:14

@ftpd jeżeli mam się teraz licytować wiedzą i próbować sobie dopiec bo ty patrzysz na gramatykę i ortografię a ja będę udowadniał Ci że rap to jedna muzyka to ja się w to nie bawię bo to jest bez sensu. A tak już nawiasem mówiąc to z czystego szacunku dla innych użytkowników tego forum którym ta muzyka nie jest obojętna raczył bym zaczerpnąć trochę wiedzy lub choć ażby posłuchać. Nie każe kupować Ci płyt ale bynajmniej puścić sobie z YU jeśli chcesz się wypowiadać w tym temacie bo to jest tak jak byś mieszkał na księżycu i chciał mówić coś o Polsce.

Z wielkim bólem, ale zrozumiałem Twój post. To wyczyn, bo chyba nie lubicie się ze znakami interpunkcyjnymi, co? ;-)
Po co mi poznawać coś, czym gardzę? To raz. Dwa: skoro tak Cię boli moje zdanie o rapie, wolisz nie wiedzieć, co mówię o Polsce :P

#1345 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 21 January 2011 - 00:22

Dwa: skoro tak Cię boli moje zdanie o rapie, wolisz nie wiedzieć, co mówię o Polsce :P

Tylko, że to mówi (to co masz chyba na myśli) większość społeczeństwa... wystarczy wsiąść do autobusu ot taki naród. W końcu każdy wie, że to za przeproszeniem burdel w którym każdy chce się wybić na krzywdzie innych, ale z drugiej strony szkoda, że nikt nie chce tego naprawiać

#1346 ftpd

ftpd

Nie.

• 24168 posts

Posted 21 January 2011 - 00:23

Ja nie chcę, bo mnie to mało obchodzi. Nie stwierdziłem w sobie uczuć patriotycznych - i nie jest to nic specjalnie 'antypolskiego', bo jakbym się urodził w USA/Burkina Faso, też się ich po sobie nie spodziewałbym.

#1347 ciki12

ciki12
  • 572 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2011 - 00:26

@ftpd Wiesz mi ale wcale mnie to nie boli i napiszę, tylko tak żeby nie używać nie cenzuralnych słów. Chodzi mi tylko o to że jeżeli chcesz o czymś mówić i bez różnicy czy to jest krytyka czy pochlebna opinia to uważam, że powinieneś mieć o tym jakąś wiedzę. Bo gdybyś napisał post w stylu "ciki12 słuchałem płyte Tedego-S.P.O.R.T i o teksy są nie wiadomo o czym bity to bym lepsze na FL zrobił w 5min lepsze a o mixie i masteringu płyty nie wspomnę bo ktoś ją zmiksował tak że połowy wokali nie słychać i to była jedyna płyta rapowa jaką przesłuchałem i więcej nie chcę" to bym powiedział ok masz to tego pełne prawo ale w momencie gdy gardzisz i krytykujesz rap słysząc jakieś tam kawałki bo pewnie coś tam słyszałeś to dla mnie jest trochę nie poważne A o Polsce też nie mam najlepszego zdania :P

#1348 ftpd

ftpd

Nie.

• 24168 posts

Posted 21 January 2011 - 00:30

A teraz idę spać, także dzięki za dyskusję. Jutro będę dłużej, to poklikamy.

@kokos: przesadzasz z awanturą. Ot, w trollo-spamerskim wątku dzień jak co dzień (er: noc jak co noc) ;-)

---------- Wpis dodano o 00:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:27 ----------

@ftpd Wiesz mi ale wcale mnie to nie boli i napiszę, tylko tak żeby nie używać nie cenzuralnych słów. Chodzi mi tylko o to że jeżeli chcesz o czymś mówić i bez różnicy czy to jest krytyka czy pochlebna opinia to uważam, że powinieneś mieć o tym jakąś wiedzę.
A o Polsce też nie mam najlepszego zdania

Ech, to jeszcze odpiszę.
@cik12: ja mam jakąś wiedzę: to jest do niczego, nie grają na normalnych instrumentach, tylko robią jakieś smutne bity; do tego pan opowiada, że smutno jest na jego osiedlu, albo że narkotyki to zło/dobro, albo puszcza sample jazzowe i tłumaczy wszystkim, że jest kulturą wysoką, bo rapuje do jazzu. Dla mnie wystarczające, żeby nie akceptować. Hint: argument 'nie zawsze tak jest, za mało słyszałeś' jest nietrafny - słyszałem tyle, ile słyszałem i to wystarczyło na wyrobienie sobie opinii.
Lubisz disco-polo? Jako tró HH wypada powiedzieć, że gardzisz. A znasz na wyrywki płyty Shazzy? Nie. Tak, jak ja nie znam płyt . Ale to, co słyszałem wystarczy, żeby stwierdzić, że to nie moja bajka.

Poza tym, to tylko pogląd. Mam prawo do swoich, no nie? Nie piszę inwektyw w Twoim kierunku, bo słuchasz czegoś, czego ja nie akceptuję. Czemu usilnie robisz z tego krucjatę?

#1349 ciki12

ciki12
  • 572 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2011 - 00:40

Ok i o to mi chodził co konkretnie Ci dokucza w rapie, że niem gardzisz. Ja teraz mogę tylko napisać że są różne kawałki i jedne są o tym o czym piszesz a inne są naprawdę wartę przesłuchania i to już śmiechem żartem pisze słucha ich moja Mama, która zdanie o rapie ma mniej więcej takie jak ty. Tak to jest jeden kocha plastik a ja hip-hop kulturę i za jeden wers Magika 2Paca oddał bym wszystko co mam

#1350 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 21 January 2011 - 00:53

Gust nie podlega dyskusji.

Ja wierzę w namacalną i kwantowalną rzeczywistość: parametry techniczne.:lol: I tak:

-dlaczego mikrofony Earthworks QTC50 z pasmem przenoszenia 3Hz-50kHz (pasmo ludzkiego słuchu = 20Hz do 20kHz) nagrywane w Logic Studio 8, przez Apogee Duet do pliku WAV PCM @ fs=96kHz, mają szpilę w pazmie 15580Hz do 15680Hz na poziomie -6dBFS? :mad:

---------- Wpis dodano o 01:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:52 ----------

A czy rap jest fajniejszy od Strawińskiego czy lady gaga = hahahahaaaahaaaa

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users