Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Nocne marki: jeśli jest późno w nocy, a Ty pracujesz czy nie możesz spać - napisz.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4979 odpowiedzi w tym temacie

#876 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 09 sierpnia 2010 - 23:12

@up: raptem 2 miesiące "nowszy" od Ciebie ;)

#877 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:03

Jupi, wróciłem do cywilizacji, nie widziałem Internetu od zeszłej środy. Właśnie nadrabiam zaległości na forum ;-)

#878 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:09

a ja się właśnie zabrałem za porządny odsłuch nowego Eldoki, wcześniej przez 3 tygodnie w samochodzie - sprawdził się dobrze!

#879 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:12

Co to Eldoka?

#880 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:14

Proszę nie otwierac trumien między godziną ósmą rano a jedenastą wieczorem. :evil:

#881 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:18

Ja sobie wypraszam, ja nie mam trumny, leżę w kącie ;-)

#882 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:20

przepraszam, jest 2:18, więc chyba można, co? ;p Eldoka, Eldo, Leszek Kazimierczak, polski raper, IMO jedyny którego naprawdę da się słuchać, i ze względu na bity i przede wszystkim teksty. A nadmienię, że jestem fanem raczej progresywnego rocka, ambientu i muzyki eksperymentalnej, a mimo to rap Eldo mnie zainteresował. Sam byłem zdziwiony.

#883 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:25

Ahm, 'muzyka' hophipowa ;-) To ja nie chcę eksperymentować. Kiedyś, jak młodszy byłem, to jakieś Kalibry czy inne Paktofoniki się dało, ale ten 'aktualny polski rap' odstrasza jak do tej pory, nie podejmę wyzwania po raz kolejny. Anyway, miłego słuchania. Swoją drogą, z innej beczki: widzieliście już serial 'Sherlock'? Jest PRZEGENIALNY.

#884 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 01:30

nie no, generalnie mam dokładnie taką opinię jak Ty: "muzyka". Ale po Eldo warto sięgnąć, mimo wszystko. Serial? Ja tylko tę produkcję kinową w zeszłym roku widziałem, a o serialu nic nie słyszałem. A co Ci się w nim takiego podobało? a właśnie, ktoś z forum oglądał nowy serial twórców Kompanii Braci o froncie w Japonii?

#885 paraelement

paraelement
  • 35 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 sierpnia 2010 - 02:04

praca w nocy Witam, ja siedzę przy komputerze niemal wyłącznie w nocy. Córeczki śpią, żona również i nikt nie przychodzi do gabinetu obejrzeć bajek na Youtube. Święty spokój. O ósmej rano zaczyna się harmider i raczej nie mógłbym pracować spokojnie, więc od lat kładę się nad ranem. Właśnie wybieram Macbook-a, więc niedługo będę już 100% użytkownikiem Apple. Na razie mam iMaca, ale głównie używam Windowsa. Postaram się podzielić swoją opinią o MacBookach w najbliższych dniach, a dla porównania ściągnąłem do domu całkiem sporą liczbę różnych pecetowych notebooków i zamówiłem kilka MacBooków. Pozdrawiam Krzysztof

#886 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 03:06

Serial? Ja tylko tę produkcję kinową w zeszłym roku widziałem, a o serialu nic nie słyszałem. A co Ci się w nim takiego podobało?

To opowieść o Sherlocku Holmesie, tyle że dziejąca się współcześnie. Ten sam Londyn, to samo mieszkanie Baker Street 221B, ale nierozgarnięty Lastrade chodzi w żarówiastej kamizelce policyjnej, a nie w gustownym płaszczyku, natomiast doktor Watson jest, owszem, lekarzem, ale wojskowym i ma jedną nóżkę bardziej, bo mu popsuli w Afganistanie. Wszystko bardzo wzorowane na Doyle'u, tych kanonicznych opowiadaniach, ale żywcem przeniesionych w tu-i-teraz. Super się ogląda.

#887 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 10 sierpnia 2010 - 23:20

Nie no... Panowie... Dlaczego akurat w przypadku hip-hop'u/rap'u piszecie muzyka w cudzysłowie? Jeśli ja nie słucham (bo mi się nie podoba, bo mi nie pasuje, bo 1000 innych powodów) np. rock'a to mogę o nim pisać "muzyka" i go nie uznawać? Bo wybiega poza moje gusta? Ponoć muzyka miała łączyć, a nie dzielić. Dla mnie niektóre gatunki też nie wydają się interesujące, a mimo wszystko uznaję je jako muzykę i szanuję ludzi, którzy ich słuchają. @ftpd & @Agher piszecie 'aktualny polski rap'; zapewne chodzi Wam o całe JP i utwory z tym związane, 13latków w bluzach JP itp., ale na scenie są wciąż MC i DJeje tworzący od lat, jak wymieniony wcześniej przez Was Eldoka (całkiem niedawno wydał nową płytę - polecam). Nie patrzymy przecież na gatunek muzyczny tylko przez pryzmat obecnych artystów i tego co się dzieje. A z resztą, o gustach niby się nie dyskutuje. Muzyka jak ubrania, każdy ubiera się w co mu się podoba, więc i słucha tego co mu się podoba, ale pisanie o całym gatunku w cudzysłowie mocno ogranicza pojecie (czym innym jest pisanie o konkretniej grupie, bo obecnie klasyfikacja tego co puszczane jest w TV pod różne gatunki muzyczne mija się z ich definicją ;d)

#888 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 23:25

własnie ja pisałem o nowej płycie Eldo. A co do hip hopu to niestety w Polsce ta muzyka ma taką opinię właśnie przez panów z JP i innych takich typów - o czym z resztą nawet nawija Eldo na nowym krążku - i tego się nie zmieni. Polski hip-hop jako traktowany jako całość, leży - bo kilku idiotów robi to co robi. A co do Eldo, pomijając go jako MC, pomijając jego teksty i flow, to na nowej płycie fenomenalna jest też muzyka. Returnersi naprawde odwalili genialną robotę.

#889 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 23:34

Ależ to moje 'muzyka' jest celowe - manifestuję tak swoją niechęć i brak zainteresowania/szacunku ;-) Nikomu nie zabraniam i nie zamierzam się obrażać, jeśli ktoś weźmie w cudzysłów te 'moje' gatunki - właśnie dlatego, że każdy ma swój gust.

#890 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 23:54

jak mówi stare polskie przysłowie: gust jak d*pa, każdy ma swoją. a z ciekawości, czego słuchasz ftpd?

#891 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 23:55

@ ftpd też używam pojęć "muzyka" i muzyka, ale w innym znaczeniu - w odniesieniu do grup/kapel, które moim zdaniem nie pasują do danego gatunku muzyki, dlatego taka reakcja na kilka powyższych postów. Że celowe, to wychwyciłem, ale kilka postów komentarza w tym temacie też się przyda ;) @ Agher co do Returnersów to nie sposób się nie zgodzić - kawał dobrej roboty, ale nie tylko oni są na scenie... opinia w Polsce o HH nie zmieni się przez dłuższy czas... To, że czasem jadąc samochodem można usłyszeć w radiu Eldo to tylko efekt kontraktu podpisanego z wydawcą... Zapewne żadna stacja sama nie zdecydowałaby się na granie takiej muzyki. To już nie Viva sprzed 10ciu lat, ani nie radio (tutaj nie pamiętam, albo Trójka, albo Polskie Radio) gdzie można było o 3 rano posłuchać K44 ;) OSTRy nie raz nawijał, że sam nawet nie chce, by jego muzyka była w radiu i TV, bo woli fanów, którzy sami zdecydują o tym czy chcą go słuchać i kupią płytę, a nie akceptować to co ktoś im narzuci. A czy polski HH leży - hmm... w zeszłym roku było kilka dobrych płyt, do chwili obecnej w 2010 już jest kilka dobrych produkcji, a na jesień zapowiadane są kolejne - podejrzewam równie dobre. Poczekamy zobaczymy, a JP minie z czasem ;)

#892 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 11 sierpnia 2010 - 01:42

@up: raptem 2 miesiące "nowszy" od Ciebie ;)

Nowi w "nocnych markach" ;)

#893 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 03:39

a z ciekawości, czego słuchasz ftpd?

Rocka/metalu/dziwnej elektroniki.
Tak z nazw na szybko, tych najczęściej puszczanych, to: Amorphis, Alastis, Pink Floyd, Sentenced, Entwine, Ott, Venetian Snares, Panzer AG, Coma, In Flames, Lacrimosa.

#894 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 02:27

No i znów zamiast spać gram w wowa :(

#895 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów
  • SkądNottingham / Szczecin

Napisano 16 sierpnia 2010 - 04:15

Finder!!!! Daj mi w koncu spac :P

#896 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:06

Dzisiaj co? Wszyscy śpią? ;)

#897 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:10

Dupa tam. O 22:00 skończyłem pracę, jutro mam na 6:00, bo się zamieniłem, a na dworze leje tak, że siedzę w firmie i niezbyt mam się jak do domu dostać :( Jestem ubrany dość niedostosowanie do pogody, nie jeździ do mnie komunikacja miejska, a taksówka się nie opłaca, bo a) zmoknę idąc przez parking do niej; B) mam 15 minut piechotką, czyli szkoda siana.

#898 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:17

No ja dzisiaj zmokłem calutki, ciuchy to z dobre 2 dni będą się suszyć. @ftpd z Poznania jesteś to tą samą pogode mamy ;/

#899 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:25

Z cukru jesteście? ;d

#900 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:28

Nie lubię jak mi zimne mokre na ryj płynie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych