Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Nocne marki: jeśli jest późno w nocy, a Ty pracujesz czy nie możesz spać - napisz.

• Please log in to reply
4979 replies to this topic

#451 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 04 April 2010 - 01:01

Tak, a noc jest czasem dla naszych prawych półkul mózgowych. Właśnie sen lewego mózgu uwalnia naszą podświadomość. Prosze zaraz tu przedstawić swoje ID (w sensie freudowskim, jako antyteza Superego) i wszystkie podświadome fantazje. Mogą być bez czasowników/orzeczeń. :wink:

#452 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 04 April 2010 - 01:01

Mnie ta gra też zachwyciła. Dwa razy ją przeszedłem, teraz po raz trzeci przechodzę - jeszcze mi się nie zdarzyło żebym w coś tyle grał i żebym ciągle miał ochotę grac. Łącznie już mam około 140 godzin gry, ech, najlepiej wydane pieniądze na grę w moim życiu :)

#453 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 04 April 2010 - 01:02

Po pewnym czasie człowiek i tak przyzwyczaja się do pewnej pory i wcześniej nie chodzi spać ;)

To zależy też od drugiej połowy ;)

#454 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 04 April 2010 - 01:03

Tak,

a noc jest czasem dla naszych prawych półkul mózgowych. Właśnie sen lewego mózgu uwalnia naszą podświadomość.

Prosze zaraz tu przedstawić swoje ID i wszystkie podświadome fantazje. Mogą być bez czasowników/orzeczeń. :wink:

To ja już w łóżku oddam się fantazjom sennym :D

Mnie ta gra też zachwyciła. Dwa razy ją przeszedłem, teraz po raz trzeci przechodzę - jeszcze mi się nie zdarzyło żebym w coś tyle grał i żebym ciągle miał ochotę grac. Łącznie już mam około 140 godzin gry, ech, najlepiej wydane pieniądze na grę w moim życiu :)

Mi się raczej rzadko zdarza, żebym w jakąś grę się wciągnął. Ostatnio to był Modern Warfare, wcześniej długo długo nic i chyba seria z THPS, a wcześniej Driver, dlatego jestem bardzo zadowolony z wersji tych gier na iPhone ;)

#455 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 04 April 2010 - 01:05

Prosze zaraz tu przedstawić swoje ID (w sensie freudowskim, jako antyteza Superego) i wszystkie podświadome fantazje. Mogą być bez czasowników/orzeczeń. :wink:

Tak o tej porze? Może za dnia, żeby uniknąć granicy błędu ;)

#456 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 04 April 2010 - 01:06

Wracając do idei tego tematu, to jeśli o mnie chodzi, to czasem fajnie tak popisać o tym i tamtym. No i duży plus że można pogadać po polsku, ostatnio się udzielałem na innym forum, w zasadzie też taki mały "spam",... Tak czy siak, czasem fajnie po prostu pogadać.

#457 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 04 April 2010 - 01:08

I o to mi chodzi.

#458 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 04 April 2010 - 01:09

Faktycznie, więcej życia w tym temacie teraz ;) aż nie chce się iść spać:D

#459 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 04 April 2010 - 01:10

Taka rozmowa czasem działa oczyszczająco. Dlatego chyba "nocne marki". Rozładowują skumulowane za dnia napięcie. Tak myślę.

#460 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 04 April 2010 - 01:12

To zależy też od drugiej połowy ;)

Moja druga połowa ma czasem problem z dobudzeniem mnie rano :D

A tymczasem uciekam spać ;) Ostatecznie ;)

Dobranoc i dla mnie koniec imprezy ;)

#461 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 04 April 2010 - 01:16

A tymczasem uciekam spać ;) Ostatecznie ;)

N_E_M poczekaj. Zobacz na posty. Ścigamy się? W nocy MA śpi więc nie ma dużego ruchu ;)

#462 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 04 April 2010 - 01:16

N_E_M - nie poddawaj sie emocjom tak łatwo.... Albo może właśnie poddawaj się. Tak, czy siak, mamy tu możliwość wirtualu wewnątrz wirtualu, ale potrzebna jest całkowita przemyślana bezmyślność.... eeee..... wlaściwie to już tak jest :oops:

#463 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 04 April 2010 - 01:17

N_E_M - dobrej :) dvcam - heh, jakieś głupie skojarzenia mam co do posta wyżej :P Słuchał ktoś z was kiedyś muzyki filmowej? Np Two Steps From Hell czy Immediate Music? Ja zacząłem jakieś 2 miesiące temu, teraz praktycznie tylko tego słucham, zawsze lubiłem soundtracki, ale nigdy nie myślałem że ten gatunek spodoba mi się aż tak bardzo... Niektóre kawałki są po prostu boskie. Mogę powiedzieć że człowiek się zmienia :)

#464 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 04 April 2010 - 01:20

dvcam - heh, jakieś głupie skojarzenia mam co do posta wyżej :P

Hmm, to ciekawe co mówisz. Chcesz może o tym teraz porozmawiać ;)

#465 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 04 April 2010 - 01:22

Sprawdzę sugestie. Muzyka filmowa jest xtra. Moją ulubioną jest z filmu "Heat" z Al Pacino, De Niro i Val Kilmerem. Mann zawsze dobiera super muzykę, a tym razem osiągnął pewien wzór miksu ambientu, prog rocka, electro i klasyki popu.

#466 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 04 April 2010 - 01:32

dvcam - chodziło mi raczej o tego o dwa wyżej, ale nie mówmy tutaj o rozładowywaniu się, bo to nie ma sensu. Tak to już jest kiedy wszystko się z jednym kojarzy, oczywiście chodzi mi o słabo trzymającą baterie w iPhone'ie. Jestem drażliwy na punkcie tego tematu, bo przecież chyba nikt nie lubi gdy pada nam bateria w czymkolwiek.

kokos - dam Ci dwa linki:
YouTube - He Who Brings The Night: TrailerTunes Exclusive [HD]
YouTube - Two Steps From Hell-Heart Of Courage(Choir)

#467 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 posts
  • SkądWarszawa/Berlin

Posted 04 April 2010 - 01:38

No jezeli chodzi o muze filmowa to zbrodnia by bylo niewspomniec o Ennio Morricone, wymieniajac chociazby Osmiornica, Misja, Frantic, Dawno temu w Ameryce czy Malena :)

#468 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 04 April 2010 - 01:43

Klasyka

a po linkach kleskusa zrobiłem sie taki malutki

Oby zły nie dopadł mnie w snach :shock:

#469 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 04 April 2010 - 01:45

@MarKoBerlin Nie gniewaj się ale jeśli już wspominamy Malene to nie możemy nie wspomnieć o Monice Bellucci :)

#470 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 04 April 2010 - 01:47

Zainspirowany przykładem, odpalę własnie "Kingdom of Heaven" i jeżeli koledzy pozwolą, stopniowo oddale sie w świat muzyki 5.1 z okresu wojen krzyżowych.

#471 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 04 April 2010 - 01:48

To na koniec daję ulubiony kawałek:
YouTube - Two Steps From Hell-Protectors Of The Earth(Choir)

Co do filmów dla mnie najlepszymi kompozytorami są John Williams i Hans Zimmer, co by nie mówić to jednak każdy film z ich udziałem na świetny soundtrack.

#472 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 posts
  • SkądWarszawa/Berlin

Posted 04 April 2010 - 01:48

Kokos, nie boj sie Freddy Krueger juz nie wroci, w razie czego Cie obudzimy ;)

---- Dodano 04-04-2010 o godzinie 02:51 ----
@Dvcam, Monica Bellucci, przed snem ? Koniecznie trzeba wspomniec !!!
Ufff, koniecznie, trzeba, koniecznie !!! ;)

#473 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 04 April 2010 - 01:56

To na koniec daję ulubiony kawałek:
YouTube - Two Steps From Hell-Protectors Of The Earth(Choir)

Co do filmów dla mnie najlepszymi kompozytorami są John Williams i Hans Zimmer, co by nie mówić to jednak każdy film z ich udziałem na świetny soundtrack.

Zgadzam się co do Hansa Zimmera, dalej to przywołany wcześniej do tablicy Ennio Morricone oraz kilku klasyków ale o nich w kolejnym odcinku. Dzisiaj się już z Państwem żegnam. Dobrej nocy!

#474 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 posts
  • SkądWarszawa/Berlin

Posted 04 April 2010 - 02:00

Pamietaj o Monice Bellucci ;) Dobrej nocki

#475 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 04 April 2010 - 02:02

Bywajcie, też spadam. Dobrej :)

7 user(s) are reading this topic