Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Nocne marki: jeśli jest późno w nocy, a Ty pracujesz czy nie możesz spać - napisz.

• Please log in to reply
4979 replies to this topic

#3601 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 24 January 2012 - 23:10

ja za to kupuje za ciężko "wyuczone" stypendia, też to jest jakiś sposób :D

#3602 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:14

Moja przygoda z uczelniami wyższymi zakończyła się na 2 semestrze jakoś w roku 2006. Nie wyobrażam sobie, że miałbym rok czy dwa temu wychodzić z uczelni i szukać roboty, dostałbym pewnie tyle brutto PLN ile teraz netto mam Euro :D No ale w mojej branży mgr nie jest niezbędny.

---------- Wpis dodano o 23:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:12 ----------

Skończyłem właśnie gadać z dziewczyną na Skype i wracam do jarania się moim nowym Kindle 4G :D

#3603 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Dzięki, ale i tak będę musiał rodzicom oddać kasę/zasponsorować wakacje bo taki mam "warunek", bo Mac zostwl mi kupiony bym dokonczyl aplikacje i ja wydal a oni zajma sie formalnosciami z panstwem. :P

Sorry ze tak pytam ale na takiej aplikacji to dużo można zarobić ?

#3604 dodo21x

dodo21x
  • 137 posts
  • SkądLondyn

Moja przygoda z uczelniami wyższymi zakończyła się na 2 semestrze. Nie wyobrażam sobie rok temu wychodzić z uczelni i szukać roboty, dostałbym pewnie tyle brutto PLN ile teraz netto mam Euro :D No ale w mojej branży mgr nie jest niezbędny.

jaka to branza?

#3605 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

jaka to branza?

Jestem programistą webdeveloperem.

#3606 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 24 January 2012 - 23:15

Chodź na iMessage, to pogadamy, będzie szybciej. :P

#3607 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 24 January 2012 - 23:15

Moja przygoda z uczelniami wyższymi zakończyła się na 2 semestrze jakoś w roku 2006. Nie wyobrażam sobie, że miałbym rok czy dwa temu wychodzić z uczelni i szukać roboty, dostałbym pewnie tyle brutto PLN ile teraz netto mam Euro :D No ale w mojej branży mgr nie jest niezbędny.

---------- Wpis dodano o 23:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:12 ----------

Skończyłem właśnie gadać z dziewczyną na Skype i wracam do jarania się moim nowym Kindle 4G :D

Fajnie ale juz tak sie nie przechwalaj ile to zarabiasz jak to kiedyś kolega ArrasB pisał. ;)

#3608 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:16

No tak zapomniałem że w Polsce można tylko narzekać. Za dużo spędzam czasu na Zachodzie, hehe ;) Muszę się spiąć i zacząć zarabiać jakąś połowę więcej - chcę się przenieść do Monachium, a tam jest DROGO.

#3609 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 24 January 2012 - 23:17

dlatego moim zdaniem jeżeli chodzi o studia, to sens ma wybieranie takich kierunków, które są niezbędne do zdobycia danej wiedzy/umiejętności, inaczej to strata czasu.

#3610 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:18

dlatego moim zdaniem jeżeli chodzi o studia, to sens ma wybieranie takich kierunków, które są niezbędne do zdobycia danej wiedzy/umiejętności, inaczej to strata czasu.

No chociażby prawo czy medycyna.

#3611 dodo21x

dodo21x
  • 137 posts
  • SkądLondyn

Posted 24 January 2012 - 23:19

Jestem programistą webdeveloperem.

cos czego zapewne nie pojme...
Moze kiedys, za pare lat rozpoczne swoja wlasna dzialalnosc gosp

#3612 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 24 January 2012 - 23:20

No tak zapomniałem że w Polsce można tylko narzekać. Za dużo spędzam czasu na Zachodzie, hehe ;)

Muszę się spiąć i zacząć zarabiać jakąś połowę więcej - chcę się przenieść do Monachium, a tam jest DROGO.

Niektórzy zarabiają kupę kasy ale niewielu sie z tym przechwala, nie chce wchodzić w tematy ale jak jesteś taki bogacz czemu nie masz Jakos super wypasionego domu itp ;)

Mój wujek ma kasy w ch*j ale jak spytasz ile zarabia za cholerę nie powie ale audi A8 2011 jeździ

#3613 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:21

W Polsce pokutuje mit magistra, a polskie uczelnie produkują całe masy ludzi z papierowym wykształceniem. A potem ja się pałuję z bubkami po Polibudzie, którzy by chcieli od razu 5k na rękę i służbowego laptopa, bo mają mgrinż przed nazwiskiem, a jak im dasz whiteboard, marker i każesz napisać sortowanie w pseudokodzie to robią TAKIE OCZY.

#3614 dodo21x

dodo21x
  • 137 posts
  • SkądLondyn

Posted 24 January 2012 - 23:23

Niektórzy zarabiają kupę kasy ale niewielu sie z tym przechwala, nie chce wchodzić w tematy ale jak jesteś taki bogacz czemu nie masz Jakos super wypasionego domu itp ;)

Mój wujek ma kasy w ch*j ale jak spytasz ile zarabia za cholerę nie powie ale audi A8 2011 jeździ

Auto nie jest wyznacznikiem majetnosci

#3615 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:24

Dla mnie rozmowa o kasie jest jak rozmowa o pogodzie, stwierdzam fakty, ale dużo ludzi odbiera to jako chwalenie się - trudno ;) W Polsce kwoty wydają się duże, na Zachodzie stykałoby na życie w dużym mieście, od biedy, ale o dobrym jedzieniu na mieście, lataniu co miesiąc na wycieczki i piciu 30letniej whisky mógłbym raczej zapomnieć ;)

#3616 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 24 January 2012 - 23:24

No nie wiem jak je sie co rok wymienia i kupuje sie działkę pod dom za mln zł

#3617 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:25

Ja mam 26 lat, nie mam nawet prawa jazdy, przemieszczam się taksowkami, samolotami i czasem pociągami ;)

#3618 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 24 January 2012 - 23:26

to mi się przypomina wspaniała historia, jak moja mama szukała pracownika do firmy. Na rozmowę przychodziła totalna chołota (CV oczywiście nienaganne ;) ). W końcu mama musiała zastosować test, który jak się okazało na wstępie przerzedził szereg kandydatów na stanowisko o dobre 3/4. Otóż... dawała delikwentowi kalkulator i kazała policzyć na nim ileś tam procent z zadanej liczby. Wierzcie, lub nie, ale naprawdę 3/4 z kilkunastu osób na prawdę nie potrafiło tego zrobić, mimo skończenia studiów wyższych...

#3619 dodo21x

dodo21x
  • 137 posts
  • SkądLondyn

Posted 24 January 2012 - 23:30

Ja mam 26 lat, nie mam nawet prawa jazdy, przemieszczam się taksowkami, samolotami i czasem pociągami ;)

Ja nie posiadam wlasnego auta, jedynie firmowe, mieszkanie rowniez wynajmuje. Patrzac na auto mozna stwierdzic ze zarabiam troche wiecej

---------- Wpis dodano o 00:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:29 ----------

No nie wiem jak je sie co rok wymienia i kupuje sie działkę pod dom za mln zł

tooo stawia sprawe w innym swietle

#3620 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:30

Ja nie posiadam wlasnego auta, jedynie firmowe, mieszkanie rowniez wynajmuje. Patrzac na auto mozna stwierdzic ze zarabiam troche wiecej

Mieszkanie akurat mam swoje, ale małe (kupione jeszcze jak miałem "naście" lat ;)), teraz nie ma sensu przenosić się na większe skoro i tak chcę opuścić kraj tak szybko, jak to możliwe...

#3621 dodo21x

dodo21x
  • 137 posts
  • SkądLondyn

Posted 24 January 2012 - 23:31

Mieszkanie akurat mam swoje, ale małe, bo nie ma sensu przenosić się na większe skoro i tak chcę opuścić kraj tak szybko, jak to możliwe...

Az tak Ci zle w kraju?

#3622 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 24 January 2012 - 23:32

wszystko tez zależy od tego jak sie pieniędzmi obraca. Można wcale nie zarabiać miesięcznie kokosów, a żyć na wysokim poziomie. kwestia drygu do pieniędzy i trafnych inwestycji. co do opuszczania kraju, to też raczej wolałbym wyjechać. Chyba, że uda mi się tutaj dobrze ustawić, co może być problematyczne.

#3623 dodo21x

dodo21x
  • 137 posts
  • SkądLondyn

Posted 24 January 2012 - 23:33

noooo ale sie nie da malo zarabiac i zyc na wysokim poziomie

#3624 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 24 January 2012 - 23:36

Az tak Ci zle w kraju?

A źle. Spędzam dużo czasu w Szkocji i Niemczech, tutaj jest po prostu ch*jowo ;)

#3625 dodo21x

dodo21x
  • 137 posts
  • SkądLondyn

Posted 24 January 2012 - 23:37

Chodzi jedynie o wynagrodzenie?

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users