Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Audio] Logic - wersja demo

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 macieq

macieq
  • 55 posts

Posted 04 December 2006 - 15:25

Witam, Mam szczeniackie pytanie, przesiadlem sie z PC na Mac Book Pro, posiadam karte Motu Ultralite (firewire) na pc uzywalem Cubase i wszystko bylo ok, widzialem kilka razy w akcji Logic-a i bardzo chcialbym go uzywac ale nie wiem czy bedzie wspolpracowal z moja karta. Przed zakupem chcialbym go wyprobowac myslalem o wersji demo ale nigdzie nie moge znalezc. Szkoda by bylo wydac kase na soft ktorego nie mozna by bylo uzywac. Wie ktos gdzie mozna takie demo sciagnac?

#2 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 04 December 2006 - 16:38

6,

obawiam się, że nie ściągniesz demówki, bo dystrybuowana jest tylko wersja z kluczem hardware'owym. Jeśli uzyskasz klucz - XSKey - to będziesz mógł uruchamiać program bodajże przez 30 dni, a potem musisz Logica Pro kupić.
Musiałbyś poszukać jakiegoś dilera softu muzycznego, albo zapytać w SADzie bezpośrednio, jak uzyskać taką demówkę.
Być może wystrczyłby znacznie tańszy Logic Express

logic Pro współpracuje ze wszystkimi kartami z którymi współpracuje CoreAudio

Tu jest forum Logica - jeśli znasz troche inglisz, to się szybko zorientujesz, czy logic Pro jest dla Ciebie.

#3 macieq

macieq
  • 55 posts

Posted 04 December 2006 - 17:29

moze taniej by bylo kupic Cubase 3? wersja pod mac.? pracuje ktos na takiej konfiguracji?

#4 Mepps

Mepps
  • 43 posts
  • SkądJarocin

Posted 04 December 2006 - 22:32

... nie wiam ja z Motu ... ale mam Cubasa SE i z M-Audio 410 chodzi bez problemu.

#5 spiro

spiro
  • 14 posts
  • Skądpl/fr/np

Posted 07 December 2006 - 01:13

Hi, uzywam Cubase 4 i Motu Travellera na MB - wszystko dziala jak zloto :) i powiem szczerze ze na Logica Pro za nic bym sie nie zamienil - zwlaszcza ze przy wiekszych rzeczach na Nuendo3 bezstresowo sie przesiadam :)

#6 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 07 December 2006 - 18:04

Stary, przeciez MOTU od lat uchodzi za firme "makowa"! Napewno pojdzie. Karty firewire lepiej chodza z Makiem niz z PC :)

#7 jarek t.

jarek t.
  • 12 posts

Posted 15 December 2006 - 08:45

Jesli masz legalnego Cubase,to na plycie instalacyjnej jest tez wersja pod maca,za to sie nie placi.Nie ma potrzeby kupowac jesli ci pasuje.Inna sprawa,ze ja znow nie zamienilbym Logica na zaden soft Steinberga,dla mnie to jest kolarstwo przy Logicu,moze na macu lepiej chodzi niz na pc ale mimo wszystko nie.Wersji demo nie ma i nie bylo(kiedys dawno byl dolaczany do jakiejs gazety komputerowej microLogic)ale teraz juz tego nie ma.Jesli masz mozliwosc to znajdz jakas rosyjska kopie Logica i pobaw sie,jak ci przypasuje to kup sobie oryginal.Ja nie widze innego rozwiazania.

#8 spiro

spiro
  • 14 posts
  • Skądpl/fr/np

Posted 22 December 2006 - 02:12

jarku t. - widac ze niezbyt sie znasz na produktach Steinberga :) i pewnie Digidesign tez :) Za darmo to byl dolaczany Cubase LE i to w wersji na PPC - a kolega tu wyraznie pisze o macbooku. Reasumujac: radze zapoznac sie nawet z takim Cubase 4 wydanym wlasnie w wersji UB, a nie przytaczac porownania pomiedzy softem ktorego, z jednej przynajmniej strony, nie znasz. Pare tygodni temu bylem w zaprzyjaznionym studiu w Londynie i mialem okazje pomacac sie z Logiciem 7.2 oraz pogadac z kumplami o pracy na nim - i sorki, ale passe. Tak jak kokos napisal/mowil swego czasu (i odkad pamietam wizyte wiele lat temu w jego studiu jeszcze na Dzierzby;) ) Logic to pewnie i dobry soft, ale nauczyc sie go do plynnej pracy to spore wyzwanie i trzeba miec po prostu inklinacje odpowiednie ku temu ;) Czyli nie jest za bardzo user-friendly. No moze w wersji 9.x cos sie poprawi ;) Smigam wiec sobie spokojnie na PT, C4 i N3 ale ze wzgledu na, jak nie tylko dla mnie a-logicznosc Logica, nie mam nawet zamiaru (bo i potrzeby takiej tez brak) sie go uczyc, podejrzewam tez, ze czlowiekowi ktory sie dopiero co przesiadl na apple tez moze byc trudniej, niz na znanym juz nieco kubusiu. P.S. No i oczywiscie zawsze jest jeszcze opcja rodem z Motu czyli Digital Performer w wersji UB lub minimum AudioDesk rowniez UB (dolaczany za free razem z interfacami motu)

#9 Stiwi

Stiwi
  • 98 posts

Posted 27 December 2006 - 23:32

Nie wiem co wy wypisujecie .... tutaj podaje linka do pobrania logic express trial http://www.apple.com...cexpress/trial/
To po pierwsze po drugie nie piszcie o logic jak go nie znacie i nie wychwalajcie pod niebiosa softu znanego wam bo to dziecinada jest straszna typu ja mam wiekszego pisorka każdy pracuje na tym na czym mu wygodniej i w zalezności co chce robic jeden i drugi soft ma podobne mozliwości ale jesli chodzi o MIDI to nie ma zaden soft takiego potencjału jak Logioc (budowa modularna)
Odnośnie DP 5 musisz zrobic upload do 5.1 bo piątka czesto sie sypie i nie potzrebuje żadnego interfejsu zeby działać poprawnie wystarczy to co masz

#10 macieq

macieq
  • 55 posts

Posted 28 December 2006 - 15:28

Czytam Wasze opinnie i zasiegnalem jezyka gdzie tylko to mozliwe, stanelo na tym ze kupilem karte M Box 2 pro, tam jest Pro Tools 7. Parametrami zblizona do Motu ultralight. Mam nadzieje ze nie bede zalowal tego wyboru. Teraz zostaje mi tylko sprzedac wspaniala Motu. Dziekuje za Wasze odpowiedzi

#11 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 28 December 2006 - 22:55

jarku t. - widac ze niezbyt sie znasz na produktach Steinberga :) i pewnie Digidesign tez :)
Za darmo to byl dolaczany Cubase LE i to w wersji na PPC - a kolega tu wyraznie pisze o macbooku.

Pierwsze słyszę żeby Cubase LE było dołączane za darmo do gazety. BZDUA ! Podaj gazetę i numer !
To microLOGIC był za darmo dołączony do gazet komputerowych i z tego co pamiętam tylko w wersji dla PC i to daaaawno temu. Nie spotkałem microLogic dla maca. Więc nie mieszaj bo nie masz racji.

Logic to pewnie i dobry soft, ale nauczyć się go do plynnej pracy to spore wyzwanie

Ciekawe ...
Mam wrażenie że na oczy nie widziałeś Logica ....
Albo radził bym zająć się czymś innym ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users