Załączenie załączników PDF jako plik a nie teść w programie MAIL osx.
Napisano 09 stycznia 2010 - 14:45
Napisano 09 stycznia 2010 - 14:50
Napisano 09 stycznia 2010 - 14:53
Oba sa zalaczane jako plik, ale Mail jednostronicowe pdfy wyswietla od razu w tresci. Zakladam wiec, ze jeden plik ma 1 strone, drugi wiecej. Bez sensu to w sumie, tez mnie denerwowalo. Kolejna wada Mail, uzywaj Thunderbirda ;]
W sumie to mi to nie przeszkadza, ale opcjonalnie MAIL powinien zalaczac jako ikone a nie jako podglad tresci, w sumie to fajnie nawet ze jest taka opcja. Od thunderbirda wole mail jednak integracja z osx to jest cos fajnego.
Napisano 09 stycznia 2010 - 14:55

Napisano 09 stycznia 2010 - 14:59
z Quick look, adresami, kalendarzem, multimediami wszystko jest pod reka.Integracja? A jakaz on ma integracje, ktorej nie ma np Thunderbird?
Ale wracajac do tematu, wyslalem sobie testowo okazuje sie ze oprucz dwuch PDF zalacza jakies 2 pliki "czesc 1.1.x" ?. Co to jest?.
Napisano 09 stycznia 2010 - 15:20
Integracja? A jakaz on ma integracje, ktorej nie ma np Thunderbird?
Nie wiem jak teraz jest z TB bo już 3-ka weszła, ale maile w TB ze skrzynek dodawane są jednego pliku, który rośnie i rośnie.
Jak masz w kopiach kilka GB maili, to co kolejny mail Time Machine backupuje Ci ten plik, a wielkość kopi rośnie w zastraszającym tempie.
Jedna z wad braku integracji.
Napisano 09 stycznia 2010 - 15:32
Tak, trzymane sa skrzynki w 1 pliku. To akurat nie jest kwestia integracji, tylko raczej sprawa kiepskosci Time Machine. Gdyby backup byl robiony przez delte, nie byloby problemu, bo zapisywane by byly tylko zmiany w danym pliku, niewazne jak duzym, a nie caly plik. Kolejny powod do nie uzywania Time MachineNie wiem jak teraz jest z TB bo już 3-ka weszła, ale maile w TB ze skrzynek dodawane są jednego pliku, który rośnie i rośnie.
Jak masz w kopiach kilka GB maili, to co kolejny mail Time Machine backupuje Ci ten plik, a wielkość kopi rośnie w zastraszającym tempie.
Jedna z wad braku integracji.

Napisano 09 stycznia 2010 - 15:54
ufffffff.....Zawsze można wykręcić kota ogonem. Książka adresowa, spotlight itd też są kiepskie bo nie integrują się z TB ??................... To akurat nie jest kwestia integracji, tylko raczej sprawa kiepskosci Time Machine. ............... Kolejny powód do nie uzywania Time Machine
Trzeba było zostać na windzie z FF i TB.
Niezależnie od profesji, podstawowe programy to przeglądarka, klient poczty, książka adresowa, menadżer plików.
Te właśnie w macosie są bardzo dobrze zintegrowane.
Pracowałem z 8-9 lat na linuksie z FF (jeszcze wcześniej mozilla suit) i TB.
Ale przejście na macosa i odpuszczenie sobie tych podstawowych programów systemowych jest moim zdaniem kompletnym nieporozumieniem.
Dołącz do tego iphone z mobileme, pusha, synchronizację wszystkiego, backupy.
To tak jakby do luksusowej limuzyny z barkiem na napoje włożyć lodówkę turystyczną i podpiąć ją do gniazda zapalniczki, a muzykę puszczać z mp3-ki podpiętej kabelkiem do głośników
Chyba, że na maku robisz ZUPEŁNIE co innego.
Napisano 09 stycznia 2010 - 16:24
A z tym to akurat Thunderbird sie integrujeZawsze można wykręcić kota ogonem. Książka adresowa, spotlight itd też są kiepskie bo nie integrują się z TB ??

Wiesz co, uzywalem Maila, ale wyszedl w nim powazny bug, o ktorym pisalem tu:To tak jakby do luksusowej limuzyny z barkiem na napoje włożyć lodówkę turystyczną i podpiąć ją do gniazda zapalniczki, a muzykę puszczać z mp3-ki podpiętej kabelkiem do głośników
http://www.myapple.p...zalaczniki.html
Poza tym TB jest ladniejszy i naprawde duzo bardziej "flexible" niz Mail. Moze braku mu integracji z iCal, ale mozna go zintegrowac z Google Calendar, a Google Calendar synchronizowac z iCalem (ja tam i tak lubie wszystkie dane trzymac tak, bym mial do nich dostep z komorki i z innego komputera).
A poza tym, kazdy uzywa, co wygodniejsze dla niego

Napisano 09 stycznia 2010 - 17:23
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych