Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z logowaniem na pocztę interia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 czarny_kot

czarny_kot
  • 67 postów
  • SkądBytom

Napisano 09 stycznia 2010 - 01:09

Witam Odkąd przerzuciłem się z Leo na SL, zaobserwowałem dosyć nietypowy problem, którego dotychczas nie udało mi się rozwiązać. Gdy próbuję się zalogować na pocztę na interii (konkretnie domena '@poczta.fm' jeśli ma to jakieś znaczenie), dosłownie tuż po kliknięciu w przycisk logowania wyświetla się czerwony komunikat 'Sesja wygasła, zaloguj się ponownie'. Jedyną możliwością zalogowania się jest zaznaczenie w dodatkowych opcjach 'wyłącz bezpieczne logowanie (SSL)'. Wtedy poczta ładuje się bez najmniejszych problemów. Próbowałem już wielu rzeczy, np. wyłączyłem i włączyłem ponownie w preferencjach Firefoxa w zakładce szyfrowanie -> protokoły -> Włącz obsługę SSL 3.0, ale działania te nic nie przyniosły. Zaznaczę, że problem występuje bez względu na przeglądarkę (Safari i Opera - to samo). Nie jest to też raczej awaria samej poczty interii, gdyż na Windzie wszystko działa poprawnie. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to czekam na sugestie ;) Pozdrawiam

#2 czarny_kot

czarny_kot
  • 67 postów
  • SkądBytom

Napisano 11 stycznia 2010 - 22:09

Czy naprawdę nikt nie jest w stanie pomóc?

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 401 postów

Napisano 12 stycznia 2010 - 18:23

Jak 'sesja wygasła', to może skasuj jakieś cookies?

#4 czarny_kot

czarny_kot
  • 67 postów
  • SkądBytom

Napisano 12 stycznia 2010 - 23:56

Niestety - na nic się to zdaje. Jak już wcześniej napisałem, problem występuje bez względu na przeglądarkę, a zatem nie jest to kwestia cookies. Spróbowałem z pamięcią cache całego systemu (o ile mogło by to mieć jakikolwiek związek z problemem), ale również nic nie pomaga. Nie mam pojęcia w czym szukać przyczyny, a nie zamierzam z drugiej strony dla takiej 'dupereli' stawiać systemu od zera ;) No cóż, może wybawienie znajdzie się w aktualizacji 10.6.3.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych