Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes łączenie plików w albumy - tagowanie plików w albumy & tworzenie albumów w iTunes

• Please log in to reply
59 replies to this topic

#26 Han

Han
  • 1 posts

Posted 29 December 2010 - 23:02

Itunes, jeden album wielu wykonawców. Proszę o pomoc.

Witam mianowicie mój problem zobrazuje tak: Mam składankę Hitów Eska i jak wiecie jest tam wielu wykonawców i pomóżcie jak zrobić żeby w Itunes był jeden album i wielu wykonawców, ponieważ jak wgrywam folder do biblioteki to niby jest ten sam album ale są pliki porozrzucane po całym itunes. a jak zgram np płytę Tupaca to wszystko jest w tym samym albumie. Więc proszę bardzo o pomoc z tymi Hitami Eska. Odwdzięczę się na pewno :)

edit: wiem jak zrobić żeby były w jednym albumie ale wtedy w zakładce "wykonawca" jest pusto a chciałbym żeby były tam dane wykonawcy poszczególnej piosenki. pozdr.

Wątek "Itunes, jeden album wielu wykonawców. Proszę o pomoc." został scalony z istniejącym. plmax.

#27 Turbo

Turbo
  • 526 posts

Posted 30 December 2010 - 12:45

Zaznacz wszystkie utwory z tego albumu, następnie kilknij prawym przycisiem myszy na nie i wybierz opcje informacje i w której z zakładek, bodajże ostatniej zaznacz opcję, że jest to SKŁADANKA. Pozdrawiam

#28 damian987

damian987
  • 72 posts

Posted 12 June 2011 - 20:34

iTunes - błędy w sortowaniu plików do albumów

Witam. Dodaję utwory z jednego folderu, są to pliki muzyczne zgrane z jednej płyty cd. Niestety iTunes nie identyfikuje mi, że należą one do jednego albumu, chociaż meta-tagi są poprawnie wpisane. Daje screena
Dołączona grafika
To jeszcze nie mały problem, tu dzieli album muzyczny na pół. Czasami jest tak, że każdy z 14 utworów z jednego albumu iTunes rozpoznaje jako każdy z innego...
Co z tym zrobić?

Wątek "iTunes - błędy w sortowaniu plików do albumów" został scalony z istniejącym. plmax.

#29 adriand0088

adriand0088
  • 7 posts

Posted 17 August 2011 - 17:50

iTunes nie łączy utworów w albumy

witam, mam problem jak w temacie. Kiedy kopiuje pliki z biblioteki do ipoda to wszyystkie sa luzem. Tzn nie łącza sie w jeden album (skladanki) nawet jak nacisne prawnym przyciskiem na zaznaczone utwory, wejde w informacje a potem zaznaczam jako czesc skladanki. Ktos potrafi pomoc?

Wątek "iTunes nie łączy utworów w albumy" został scalony z istniejącym. plmax.

#30 gieza

gieza
  • 709 posts

Posted 17 August 2011 - 19:23

Popraw/wpisz sortowanie wg albumu, wykonawcy itp

#31 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 August 2011 - 19:26

Sprawdź również czy te utwory są odpowiednio otagowane.

#32 yazon

yazon
  • 49 posts
  • SkądOpole, Poland

Posted 29 November 2011 - 21:51

iTunes problem z masowym tagowanie albumów / rozdziela albumy

Witam!
Mam problem z tagowaniem w iTunes-ie. Jak edytuje jeden album to po zapisaniu nagle z jednego albumu robią mi się dwa. Czy ktoś może wie na czym polega fake ?

używam "szukam" na forum

Dołączona grafika

Wątek "iTunes problem z masowym tagowanie albumów / rozdziela albumy" został scalony z istniejącym. plmax.

#33 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 November 2011 - 22:45

a wszystkie tagi dotyczące albumu są takie same? sortowania też?

#34 yazon

yazon
  • 49 posts
  • SkądOpole, Poland

Posted 29 November 2011 - 22:57

nawet dla pewności kasuje wszystkie tagi i wpisuje odnowa .... czasami potrafi podzielić na 3 albumy. Postaram się przez jakiś czas tagować TagsManager-em z Tunes Art może to coś da. Lubie poukładana muzykę u siebie i zaczęło to być już trochę irytujące

#35 sto8

sto8
  • 177 posts

Posted 29 November 2011 - 23:38

[do usunięcia, ale aby tak krzyczeć;) relax]

#36 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 30 November 2011 - 11:17

Czy zrozumieliscie o co kolega pytal czy sami ze soba gadacie read my fingers: TAGI SORTOWANIA

#37 bartek1529

bartek1529
  • 578 posts

Posted 05 July 2012 - 12:17

iTunes podzielone albumy

Witam,
wiem, że temat wielokrotnie się przewinął, więc wcześniej starałem się je wszystkie przeczytać i zastosować u siebie ale nic nie pomogło.

Chodzi o składanki na iphonie, robię wszystko jak przez ostatnie 4 lata i zawsze działało, teraz nie chce. Zrobiłem restore telefonu i chciałem znowu wgrać muzykę. Zawsze jak robiłem składankę to po prostu wklejałem piosenki, zmieniałem nazwę albumu na powiedzmy składanka i na iphonie już były w jednym albumie. Teraz wszystko wkleja się oddzielnie, nawet jak zmieniam tagi piosenek poza itunesem i mam piosenkę A, nazwę albumu ustawiam na składanka, potem w piosence B nazwę albumu też ustawiam na składanka to w iphonie w albumach są dwa albumy składanka jeden pod drugim, jak je scalić?
pozdrawiam

Wątek "iTunes podzielone albumy" został scalony z istniejącym. plmax.

#38 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 posts

Posted 05 July 2012 - 12:23

zaznacz utwory, które chcesz mieć w jednym albumie, PPM -> informacje i zakładka opcje, tam zaznacz część składanki: tak

#39 bartek1529

bartek1529
  • 578 posts

Posted 05 July 2012 - 12:35

Tak właśnie zrobiłem i w efekcie na iphonie pojawiaja się 2 albumy składanka, w każdym z tych albumów są obydwie piosenki. Skasowałem więc jeden album myśląc, że zostanie mi wtedy jedna składanka ale usunęła się też jedna piosenka, więc nie wiem jak nad tym itunesem zapanować

#40 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 05 July 2012 - 14:05

Wejdź w "środek" pliku, wyczyść go kompletnie zostaw sam tytuł, i daj mu poza iTunes nazwę albumu, potem wszystkie pliki jednocześnie wrzuć do iTunes.

#41 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 05 July 2012 - 19:37

Jak edytujesz piosenki to przez multiple choice? Czyli zaznaczasz wszystkie i wtedy zmieniasz im dane? Druga rzecz - tagi sortowania. Tam czasem wystarczy wprowadzić poprawne dane.

#42 bartek1529

bartek1529
  • 578 posts

Posted 07 July 2012 - 00:59

A możecie powiedzieć coś więcej z tymi tagami sortowania? Taki sam problem mam jeszcze z okładkami, zawsze zaznaczałem cały album, w informacjach dodawałem okładkę i bach na iphonie już z okładką. Teraz dodaję a jej dalej nie ma:(

#43 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 07 July 2012 - 21:53

Bo moze masz po kilka okladek dodanych. Jak nie masz okladki w utworze do ktorego dodawales okladki to obejrzyj jego tagi w iTunes (zakladka z okladka). Jedna z zakladek jest do sortowania. To co tm wbijasz po tym iPhone sortuje utwory.

#44 L1ghT

L1ghT
  • 18 posts

Posted 11 October 2012 - 20:41

iTunes - problem Siema, nie wiem czemu ale iTunes mi nie chce przydzielić plików do danego albumu. Zaznaczyłem te utwory które chciałem, ustawiłem tą samą okładkę i tą samą nazwę albumu. Odznaczyłem wszystkie i zaznaczyłem znów by jakiegoś problemu nie było. Wchodzę w muzykę i co mam ? Każdy utwór jest niby albumem i nie mogę tego zmienić. Co mogę z tym zrobić? : d btw. posiadam ipod touch 3g @edit Mam jeszcze problem z app store, nie mogę się po prostu zalogować, konto niby ładnie zrobione i w ogóle ale jak wpisuje passy(w itunes albo na ipodzie) to wyskakuje, że źle wpisuje itd.(hasło zmieniałem nawet + zrobiłem 2 konta i cały czas bez zmian)

#45 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 11 October 2012 - 20:53

Zaznacz w iTunes - Informacje pliku jako część składanki. Wtedy wszystko ułozy sie ładnie jako 1 album. Tak jest zawsze, jeśli w albumie jest wielu wykonawców. Co do hasła i konta iTunes...na odległośc nie mam pojecia co może być powodem.

#46 L1ghT

L1ghT
  • 18 posts

Posted 11 October 2012 - 21:03

no właśnie wykonawca jest ten sam + nawet te utwory są z jednego albumu xd Zrobiłem tak jak pisałeś ale nadal bez zmian : d @edit nadal ma 23 albumy tylko, że teraz w każdym są po 23tych samych utworów, chociaż jak wezmę ipoda poziomo to mam tak jak wcześniej, czyli każdy utwór jest albumem

#47 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts

Posted 11 October 2012 - 21:12

Musi byc gdzieś błąd w opisie. nie ma możliwości inaczej. Mam kilkanaście tys. utworów Aiff z płyt CD zgranych na "kapsułach" w sieci. Nigdy nie było żadnych problemów.

#48 L1ghT

L1ghT
  • 18 posts

Posted 11 October 2012 - 21:31

[url]http://img32.imageshack.us/img32/400/33867738.png[/url]
więc jak widać wszystko ok jest, próbowałem też z energy zrobić album ale ten sam problem : s

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL] plmax.

#49 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts

Posted 11 October 2012 - 21:35

Musisz :
płyta 1 z 1 dla każdego utworu.

#50 L1ghT

L1ghT
  • 18 posts

Posted 11 October 2012 - 21:46

nadal nic, btw mam 4 albumy(dodane i normalnie się wyświetlają, nie wiem jak to zrobiłem : d) i tam np. nie mam płyta 1 z 1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users