iPod Touch/iPhone Tweaks - Modyfikacje
Posted 07 March 2010 - 16:07

Posted 29 March 2010 - 19:00
To samo jest w Cydii pod nazwą SetWallpaper .
Tweak jest niestety nieznanego mi autora. Znalazłem go jako aplikację SetWallpaper
Na drugi raz czytaj uwaznie...zreszta nie wszyscy maja dostep do internetu wifi zeby to zainstalowac na ipodzie...
Posted 29 March 2010 - 22:15
Posted 17 April 2010 - 15:56
Posted 03 May 2010 - 18:46
(...) zmieniac ikonki programow z cydii i z appstore (tak zeby nie bylo tych masek)(...)moge tez pokazac jak themowac inne elementy typu bateria (ta duza podczas ladowania), dock w menu
Czekam z niecierpliwością

Posted 07 May 2010 - 19:40
wymaga terminala (w poradniku MobileTerminal)
Metoda jest bezpieczna, nie można nią uszkodzić telefonu, a skrypt nie usunie języka angielskiego. Jednak radzę uważać, aby nie usunąć polskiego. Niestety metoda jest nieodwracalna. Usunięcie niepotrzebnych plików zwiększa ilość miejsca i przyspiesza działanie naszego urządzenia.
Zaczynamy!
1. Pobieramy langpack2.1.sh [POBIERZ]
2. Wgrywamy np. T-Pot'em do
/var/mobile/
3. Uruchamiamy terminal, logujemy się jako root
su rooti podajemy hasło (domyśnie alpine)
4. Nadajemy skryptowi uprawnienia 755, wpisujmy:
chmod 755 /var/mobile/langpack2.1.sh

5. Otwieramy skrypt:
./langpack2.1.sh

6. Czekamy chwilę aż wyszuka pliki językowe...

7. ...następnie skrypt będzie nas pytał czy usunąć dany język. Potwierdzamy y lub zaprzeczamy n.

Oczywiście radzę nie usuwać polskiego. Gdy niechcący jednak ktoś usunie - jeszcze nic się nie stało. Po wybraniu co zrobić z pojedyńczym językiem trzeba bedzie to potwierdzić:

Gdy jesteśmy pewni klikamy y i czekamy.
8. Gdy proces dobiegnie końca skrypt zapyta czy ma się usunąć.

To już zależy od Ciebie. Jeśli potrzebny, tapnij n na klawiaturze, jeśli nie - t.
9. Wyloguj się z Terminala wpisując
exit10. Zrestartuj iPhona i ciesz się szybszym sprzętem i większą ilością miejsca!

Ja nie usuwałem wszystkich języków - chiński i niemiecki jest mi potrzebny

FAQ:
Czy proces jest odwracalny?
Nie. Jak pisałem wcześniej nie jest odwracalny.
Czy podczas usuwania języków zostaną usunięte słowniki?
Nie. Słowniki jak i dane regionu zostają.
Gdzie znalazłeś ten poradnik?

Wzorowałem się na forum MyiPhone (nie mam tam konta

Czemu nie napisałeś nic o trzecim sposobie z tamtego forum?
Po prostu u mnie nie działał, zresztą ten wcale nie jest trudny.
Klikam t i nic się nie dzieje. Co robić?
Wszystkie wpisy potwierdzamy przyciskiem Return na klawiaturze.
Czy mogę użyć czegoś innego niz T-Pot?
Jak juz pisałem można użyć innej aplikacji pozwalającej wejść do systemu plików iPhona.
W Terminalu mam trochę inne napisy niż na screenach. To źle?
Nie. Po prostu niechcący kliknąłem zamiast przewijania strony jakiś debilny przycisk i wyskoczyły jakieś krzaczki

Czy to działa na iPodzie Touch?
Nie testowałem, ale prawdopodobnie tak.
Na jakim sprzęcie był testowany skrypt?
Mój sprzęt to iPhone 2G 8GB z softem 3.1.2 zjailbreakowany Redsn0w'em. W końcu moge sobie przyszpanić ajFonem

Nie musisz mi wszystkiego tłumaczyć, nie jestem idiotą.
Tak, ale nie tylko Ty to czytasz. Wolę napisać więcej, niż być "oszustem, który mi zje*ał fona. Aaaa, co za ch*j". Więc to wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Ja Ci tylko pomagam

Dzięki, jesteś hardkorem :-D
Spoko. Polecam się na przyszłość.

Posted 23 June 2010 - 18:57
wystarczy:chmod 755 /var/mobile/langpack2.1.sh
Po zalogowaniu na roota domyslnie jestes w lokalizacji var/mobile co nawet jest napisane w terminaluchmod 755 langpack2.1.sh
(nazwa urządzenia):/var/mobile root#
tak btw autorem skryptu jest fubaya z zagranicznego forum ktorego z powodu nielegalnych tresci nie moge tutaj zalinkowac
---------- Wpis dodano o 19:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:31 ----------
PS: dziala to obojetnie czy na iPhone czy na iPodzie czy na iProdzie xD chodzi o to ze skrypt nie ma podanych konkretnych sciezek do plikow tylko sam je wyszukuje (pliki z końcowką .lproj czyli plik jezykowy) i potem pyta nas czy usunac np. Arabic - ar.lproj
Posted 23 June 2010 - 21:25

Posted 27 June 2010 - 01:37

Posted 28 June 2010 - 23:07
Jesli masz JB a dalej masz wgald tylko w folder Media (Photos Music itd.) (robiles JB przez blackra1n) to musisz pobrac z Cydii afc2add.
Posted 19 July 2010 - 14:01

wymaga połączenia internetowego
Na początku zajmijmy się emoji. Są to
1. Pobierz z AppStore aplikację Emoji Free i uruchom ją.

2. Kliknij przycisk “ok, let’s do this”.
3. Program zacznie odblokowywać emoji.

4. Po chwili pojawi się okienko z instrukcją, jak włączyć ikonki.

Postępuj zgodnie z instrukcją niżej:
- Zamknij tą aplikację,
- Wejdź w Ustawienia
- w Ustawieniach
- Ogólne >
- Klawiatura >
- Klawiatury narodowe >
- Japoński
- Przewiń przełącznik Ikony Emoji
- Uruchom ponownie Emoji Free.
5. Teraz możesz przetestować ikonki. Naciśnij puste pole. Pojawi się klawiatura, na której należy tapnąć ikonkę globusa.

6. Przyciśnij "Done".
7. Teraz uruchomi się platforma, w której możesz bawić się ikonkami. Możesz je przesuwać palcem lub przechylając twoje iUrządzenie. Spróbuj też potrząsnąć telefonem.

8. Ikonki na górnej belce służą do dodawania ikonek, łączenia ich, pomocy lub czyszczenia pola z emoji.

9. Możesz też używać ikonek w innych aplikacjach jak Mail, Notes, Wiadomości, nazwy folderów w iOS 4.
Pamiętaj tylko że takie wiadomości może odebrać tylko posiadacz iPhona/iPoda/iPada. Innym pojawią się tylko takie same, puste kwadraciki.
Teraz czas na symbole. Wprawdzie nie jest to odblokowanie ich (są odblokowane domyślnie), tylko tablica znaków z nimi, ale to jedyna znana mi możliwość wpisania ich na iUrządzeniu.
1. Wejdź w Safari na stronę Glyphboard.

2. Dodaj ją do zakładek plusem na dole ekranu.
3. Tapnij "Dodaj jako ikonę". Jeśli chcesz - zmień nazwę. Ja tego nie zrobiłem

4. Ikonka
5. Tapnij ikonkę Glyphboard.
http://img535.images...0/obraz006a.png
6. Pojawi Ci się tablica znaków. Aby skopiować jakiś znak, przytrzymaj na nim palec i tapnij "Kopiuj".
http://img59.imagesh...2/obraz003z.png
7. Ciesz się symbolami.

FAQ:
Czy można tym uszkodzić mojego iPhona?
Nie, proces jest całkowicie bezpieczny.
Jak wyłączyć te ikonki?
Tak jak inną klawiaturę. Ustawienia > Ogólne > Klawiatura > Klawiatury narodowe > Japoński > Ikony Emoji.
Czy mogę usunąć te Emoji Free po procesie odblokowania?
Tak, można. Emoji nie zostanie utracone.
Czy te ikonki i symbole pojawią się na innych urządzeniach niż iPhone/iPod/iPad?
Jak pisałem wyżej - nie. Emoji nie pojawią sie na pewno. Symbole mogą działać na Macach. Na Nokii 6030 nie działa nic z tego.
Działa to na sofcie 4.0?
Tak. Na każdym od 2.2 wzwyż.
A na iPhonie 4?
Tak...
A na iPhonie 2G
Też.
A na iPhonie 3G
TAK! Na każdym iPhonie, iPodzie Touch i iPadzie z softem wyższym niż 2.2!
A na Windowsie XP?
Spier***. Nie działa.
Lubisz placki?
Nie

By iGor S.
Posted 02 August 2010 - 10:44
Posted 02 August 2010 - 22:14
A na Windowsie XP?
Spier***. Nie działa.
po co takie glupoty pisac?
jak rozpakowujesz atrworka to zostaw sobie w tym folderze (folder nazywa sie bodajrze artowrk) tylko te pliki ktore bedziesz edytowal (w razie czego zrob sobie jezscze jedna kopie w innym folderze tych plikow do edycji). Teraz wazne - najlepiej nie podmieniaj plikow tylko otworz oryginalne i wyedytuj tylko ze pliki te MUSZA miec dokladnie te sama rozdzielczosci i jakies tam atrybuty co oryginal (zrob to darmowym programem PaintNET, do takich celow jest najlepszy). Kliknij pakowanie do artworka. Dzieki temu ze w folderze byly tylko te pliki ktore chciales zmienic (kilka a nie kilkaset) to widzisz w tym czarnym okienku komentarz do kazdego pliku - wiesz ktory zostal spakowany a ktory nie. Jesli jakis z nich nie zostal znaczy ze ma inna rozdzielczosc albo zostal jakos zle wyedytowany. Przypominam ze nowy plik artwork utworzy sie w folderze z tymi grafikami a nie w flderze glownym programu iphoneshop:P... to chyba wszystko w czym moglem pomoc...duzo zalezy od wersji iphoneshop (jesli masz z trybem graficznym to mozesz sie podzielic bo jakos zadna wersja ktora pobralem nie dzialala)...aJa się męczę z plikiem artwork z softu 3.1.3, ale iphoneshop-1.3 nie potrafi sobie poradzić. Rozpakowanie przebiega poprawnie, ale gdy daje IMPORT - w oknie "niby" podmienia obrazki i jest komunikat że powiodło się, lecz po ponownym rozpakowaniu okazuje się że plik jaki był tak jest. Macie jakieś inne sposoby, aby dobrać się do pliku artwork - chodzi mi o zmianę dialera.
Posted 03 August 2010 - 10:25
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users