Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SOLO BEATS BY DR. DRE MOJA RECENZJA .....

• Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ipod-Store

Ipod-Store
  • 34 postów
  • SkądPoznan/Puszczykowo

Napisano 06 stycznia 2010 - 23:51

Witam Serdecznie, Widziałem na forum kilka tematów na temat słuchawek od Dr. Dre więc postanowiłem opisać moje refleksje na ich temat... Dwa dni temu przyleciały do mnie z US kolor biały model SOLO za 179$ w APPLE US. Długo szukałem słuchawek, które by były w dobrej cenie, odcinały mnie od otoczenia, pozwoliły się zrelaksować i posłuchać naprawdę wysokiej jakości muzyki. Na uszach miałem słuchawki wielu firm, od Bosa przez JBL po DEMONA( czy dennona jakoś tak - słuchałem ich w Starym Browarze w Poznaniu) B&O i innych marek. Słuchawki kupiłem w ciemno bez odsłuchu... Po pierwsze opakowanie... rewelacyjne.... od razu widać, że kupujesz coś pięknego, podobnie jak produkty Apple śliczne pudełko. Ale do sedna... jakość dzwięku ? Jakość basu ? Osobiście uważam, dodam,że nie uważam się za jakiegoś audiofila choć cenie sobie dobry sprzęt jest naprawde b. b. b. dobra !! Bas piękny głęboki i naprawde czysty. Jakość wykonania jest naprawde dobra nie mam żadnych zastrzeżeń. Jeszcze jedna ważna sprawa... konfort używania jest FENOMENALNY !Słuchawki po 4-5h. na głowie, nic nie boli, nie uciska. Naprawde tak jak piszą na stronie i na kartoniku IDEALNIE DOPASOWANE, nie opadają nie przesuwają się itd. Podsumowując.... Naprawdę bardzo dobry produkt za uważam uczciwą cenę 179$ dla ludzi lubiących słuchać od Michaela Jaksona przez PEJE po 50 Centa. Sprawdzają się w 100% Osobiście GORĄCO POLECAM ! p.s mam nadzieje, że osoby które miały wątpliwości teraz ich nie mają i sobie kupią te naprawdę piękne słuchawki :) Naprawde

#2 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 stycznia 2010 - 00:18

Bardzo fajna recenzja. Krótka, ale treściwa. Dzięki!

#3 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 08 stycznia 2010 - 23:14

A masz moze pojecie jak graja te: "Beats by Dr. Dre Tour ControlTalk In-Ear" bo myslalem o zakupie takowych ale nie mam gdzie posluchac a w sieci tez niewiele na ich temat.

#4 resetpl

resetpl
  • 76 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 stycznia 2010 - 23:21

a ja mam pytanie, te wrazenia to tylko z iPhone'a, czy moze masz mozliwosc przetestowania ich na jakichs iPodach?

#5 jakoboo

jakoboo
  • 3 postów

Napisano 07 marca 2010 - 11:30

A gdzie mozna wypróbować takie słuchawki? moze ktos wie?

#6 Maxou

Maxou
  • 30 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 listopada 2010 - 06:37

Beats By Dr. Dre Studio można przetestować w salanch iSpot, ja swoje kupiłem w Bonarce, oczywiście po przesłuchaniu:)

#7 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 05 listopada 2010 - 14:18

A masz moze pojecie jak graja te: "Beats by Dr. Dre Tour ControlTalk In-Ear" bo myslalem o zakupie takowych ale nie mam gdzie posluchac a w sieci tez niewiele na ich temat.

Ja mam Beats by dre Tour tylko wersję bez controltalk i sobie chwalę, naprawdę fajny dźwięk, przesiadłem się na nie z jakichś sennheiserów i odczuwam różnicę .

#8 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 05 listopada 2010 - 15:40

Ja również posiadam tour. Polecam ze szczerego serca i ucha :)

#9 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 05 listopada 2010 - 15:48

Bardzo fajna recenzja. Krótka, ale treściwa. Dzięki!

taa zwłaszcza zdanie mówiące o b.b.b.b dobrej jakości dźwięku i głębokim basie mówi wszystko tych słuchawkach...

#10 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 05 listopada 2010 - 16:01

Na uszach miałem słuchawki wielu firm, od Bosa przez JBL po DEMONA( czy dennona jakoś tak

.... i o "recenzencie" też.

słuchałem ich w Starym Browarze w Poznaniu)

Jakbyś słuchał gdziekolwiek indziej to co by się stało ? Nawiasem mówiąc - "idealne" miejsce do testów odsłuchowych - profesjonalne podejście bez dwóch zdań :D.

#11 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 listopada 2010 - 16:18

Nie wiem skad przekonanie ze podbity bas oznacza dobra jakosc dzwieku.

Czy ktos, kto potrafi naprawde ocenic jakosc dzwieku i pasmo przenoszenia tez by te sluchawki polecil? Wybaczcie ale "By Dr Dre" dla mnie wyglada jak "Nie kupuj jesli chcesz posluchac muzyki".

#12 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 05 listopada 2010 - 16:21

W sumie nie ma się co dziwić takiemu podejściu, skoro błyszcząca i kolorowa tandeta reklamowa wygrywa z "jakimś sennheiserem" i "demonem czy jakoś tak ". No i aż ze stanów przyleciały za xxx$ przecież. Za 500 zł takie "niewiadomoco" ? Ło matko boska, mega okazja - naprawdę warto bez dwóch zdań.

#13 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 listopada 2010 - 16:37

Madmax332 Użwam sam beats by dre tylko wersji Studio a wczesniej miałem kilka sennheiserow i powiem ze beaty sa lepsze, nie duza roznica ale jest. Kolega który ma studio nagraniowe sam je mi polecił. Teraz czekam na nowa wersje pro. Jasne słuchawki dre sa ostro napedzane reklama i drogie ale warte swoiej ceny.

#14 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 05 listopada 2010 - 16:47

Ale polegałeś na guście "kolegi", a jaki jest twój własny ? Więc ja ci polecę klasę samą w sobie: Mobile / Portable - Headphones & Headsets - Headphones & Headsets Bez urazy, ale - ochłoń i włącz myślenie. Naprawdę nie warto przepłacać za to badziewie zza oceanu takiej góry pieniędzy. To prawda iż każdy szuka w muzyce czego innego - ale trzeba zacząć szukać samemu, a nie "słuchać kolegów".

#15 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 listopada 2010 - 16:53

Polegałem bo wie co mówi. Prowadzi studio a dzwięk dla Niego jest bardzo ważny. Osobiście niewiem czy to przez Niego tak w banie mi to wlazło ale jak mówiłem sennheiserow uzywałem dość długo i z doświadczenia uważam ze beaty sa lepsze. Sam choć raz załóż je na głowe i wtedy zdecyduj chyba ze testowałeś ale sam przyznasz ze złe nie są mimo ze wolisz sam sennheisery. PS: za wersję Studio zapłciłem 200$ nie jak w sklepie 300$

#16 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 05 listopada 2010 - 17:27

Ech .... typowa "postawa zombie" - więc w sumie to po co ja tu wyjeżdżam z jakimiś złotymi radami i "bajerdynamikami - czy jakoś tak".

#17 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 06 listopada 2010 - 09:00

.... i o "recenzencie" też.

Jakbyś słuchał gdziekolwiek indziej to co by się stało ? Nawiasem mówiąc - "idealne" miejsce do testów odsłuchowych - profesjonalne podejście bez dwóch zdań :D.

W Bronku jest jedno miejsce przeznaczone do odsłuchu. Właśnie w Salonie "Demona". Jest trochę wytłumione i niweluje szum i hałasy Centrum Handlowego.

ale jak mówiłem sennheiserow uzywałem dość długo i z doświadczenia uważam ze beaty sa lepsze.

są lepsze bo co? bo mają głębszy bas i "lepiej grają"?
Ten "Demon czy jakoś tak" nieźle mnie rozbawił

#18 nast

nast
  • 49 postów
  • Skądwrocław

Napisano 06 stycznia 2011 - 04:36

Sprawdź to...

Nie wiem skad przekonanie ze podbity bas oznacza dobra jakosc dzwieku.

Czy ktos, kto potrafi naprawde ocenic jakosc dzwieku i pasmo przenoszenia tez by te sluchawki polecil? Wybaczcie ale "By Dr Dre" dla mnie wyglada jak "Nie kupuj jesli chcesz posluchac muzyki".

By Dr Dre wygląda Ci jak " nie kupuj jeśli chcesz posłuchać muzyki" ? To po wyglądzie słuchawek oceniasz ich dźwięk?
Powiem tak, sprawdziłem dzisiaj te słuchawki (Beats Solo) w sklepie w Londynie. Jak do iPhone-a, iPoda grają zadowalająco. Czysto do samego końca nawet przy włączonym equalizerze. Jeśli ktoś lubi więcej basu to są to "grajki" dla niego. Dobrze sobie radzą z jego odtwarzaniem. Jeśli natomiast chciałbyś wskoczyć na inny pułap odsłuchu to zdecydowanie polecam Beats Pro. Ten model nie podbija basu i gwarantuje najlepsze wrażenia. Niestety iPod/iPhone nie jest w stanie pociągnąć ich na wysokich decybelach przez zbyt duży opór.. Do domu/studio nadają się jak najbardziej.
A tak nawiasem mówiąc do wyglądu naprawdę nie można się przyczepić czy to Solo czy Pro czy jakichkolwiek innych By Dre. Dodam, że wymienny kabel jest super ważnym atutem jak dla mnie. Ilu producentów ma ten patent?

Klasa.

Pozdro

#19 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 07:07

Akg mam ten patent z kablem.

#20 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 06 stycznia 2011 - 09:52

Szkoda że nie wstawiłeś zdjęcia jak one wyglądają

#21 franek_k

franek_k
  • 86 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 12:30

pewnie niewiele wniesie to do tematu ale staem ostatnio przed dylematem "ktore sluchawki wybrac"...szczerze mówiac bylem ostro napalony na BOSE QC 15 ...sluchalem ich appstorze i zrobily na mnie piorunujace wrazenie ta "cisza"... Ale oczywicie wzialem pod uwage swoja indolencję muzyczna..i fakt,ze wydawanie 1500zl na sluchawki jest w moim przypadku troche ekstrawagancja:) Czytalem testy,ogladalem preview'y na YT,czytalem etc...Po tygodniu zamowilem sluchawki ktore na odsluchu nie roznily sie dla mnie od "senkow" 555 itd. Szczerze jestem zadowolony z CREATIVE Aurvana Live - zainteresowani znajda testy ze specyfikacja techniczna,ja jedynie moge powiedziec,ze od 9 dni mam jej na glowie min.4h dziennie i nie mam dosc:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych