Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Corel Draw X4 i parallels

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 isto

isto
  • 2 posts
  • SkądKłodzko

Posted 06 January 2010 - 20:23

Witam! Starałem się przeszukać forum i nie znalazłem niestety żadnego tematu, który odpowiedziałby na moje pytanie, wiec postanowiłem je zadać ;). Chodzi mianowicie o to, że emulując Windowsa w parallece pracuję w corelu draw x4 i wszystko byłoby świetnie, gdyby nie problem ze skrótami klawiaturowymi. W corelu często się nimi posługuje, np F10, rożne operacje z controlem i wybieranie narzędzi, przy pomocy F'ów. W tym momencie dzieją się rożne rzeczy. zmniejsza mi sie paralla, niektóre rzeczy nie działają tak jak na windowsie, i nie mogę wybierać narzędzi klawiaturą. no i brakuje delejtu. czy ma ktoś jakiś pomysł. pozdrawiam dziekuje. Istowski.

#2 zelmer

zelmer
  • 170 posts

Posted 07 January 2010 - 09:43

1 Wyłącz skróty klawiaturowe pararellsa to tak na dzien dobry. 2 Włącz w systemie obsługę klawiszy funkcyjnych Z deletem to nie wiem czy poprostu backspace nie będzie dobry a jak nie to Fn+Backspace (tak to działa w osx jako delete)

#3 isto

isto
  • 2 posts
  • SkądKłodzko

Posted 07 March 2010 - 16:03

1 Wyłącz skróty klawiaturowe pararellsa to tak na dzien dobry.

Niestety nie moge się doszukac gdzie takie skróty można wyłączyć. jest ktos biegły w tym temacie?

#4 jolie102003

jolie102003
  • 2 posts

Posted 25 March 2010 - 21:22

Corel i Parallels dziwny problem Witam, zakupiłam Parallelsa 5 i zainstalowałam Win XP. Oczywiście główie po to aby miec jednoczesnie Corela w komputerze. Zainstalowałam Corel Drwa 12 i mam dziwny problem, otóż po dość szybkim i wogole po powiększaniu lub oddalaniu rysunku wszystko znika. Nie widać nic ani prowadnic ani rysunku nawet w widoku szkieletowym, po walce i przesuwaniu rysunku suwakiem w końcu rysunek sie pojawia ale potem znow znika przy powiekszeniu. Corel jest mi potrzebny do codziennej pracy jak rowniez inne progamy (inne działają na mac). Pomóżce co zrobić! Przy takim problemie nie da sie normalnie pracować. :(

#5 hscx

hscx
  • 13 posts

Posted 26 March 2010 - 06:52

Witam,
Zainstalowałam Corel Drwa 12 i mam dziwny problem, otóż po dość szybkim i wogole po powiększaniu lub oddalaniu rysunku wszystko znika. Nie widać nic ani prowadnic ani rysunku nawet w widoku szkieletowym, po walce i przesuwaniu rysunku suwakiem w końcu rysunek sie pojawia ale potem znow znika przy powiekszeniu.
:(

Ten sam problem występował u mnie z Corel Draw 11 po przesiadce z XP na VISTE, w suporcie corela powiedzieli że jest to błąd programu (chyba nie radzi sobie z adrsowaniem pamięci czy jej mapowaniem przez system, coś tatm, coś tam powiedzieli), a że program stary to poprawki już nie będzie i żebym się przesiadł na X3 bodajże. Masz nowszą wersję corela, ale problem ten sam co ja z 11, coś mi sie zdaje że problem ten dotyczy wszystkich wersji wydanych przed VISTĄ, nie pamiętam kiedy ją wydali, ale jak w czasie premiery VISTY, lub krótko przed nią, to całkiem być może na stronie corela znajdziesz do niej poprawkę, jak by jej nie było, to spróbuj w Parallel, jeżeli ISTNIEJE taka możliwość, aby pamieć dla niego była rezerwowana w niższych obszarach, a jak nie to za radą corela przesiadka na nowszą wersję.

#6 jolie102003

jolie102003
  • 2 posts

Posted 26 March 2010 - 20:33

dzięki za pomoc, chociaż ta 12-sta zupełnie mi wystarcza. Dziwna sprawa z tym. Na Win XP na PC działa bez zarzutu. Będę szukać rozwiązania tam gdzie napisałeś. Pozdrawiam

#7 MAKSBROWER

MAKSBROWER
  • 2 posts

Posted 16 January 2012 - 19:39

Problemy z Corel na Macu Witam! Właśnie zinstalowałem Corela 12, używam Parallels 7 i mam dokładnie ten sam problem z wyświetlaniem obrazków w Corell. Wszystko znika po powiększeniu. Trzeba kończyć pracę i po ponownym otwarciu jest:cry: ok. Czasem 1 min, czasem 5... Fatalnie. Wcześniej miałem Corella 12 na MACu i Parallels 4 i wszystko było OK. Problem pojawił się kiedy przeszedłem na Liona i zainstalowałem Parallels 7. Może ktoś wie jak to rozwiązać ?!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users