Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przełączanie między ekranami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 bsz

bsz
  • 98 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 07:44

Mam podłączony telewizor do MacBooka. Czy jest jakiś skrót klawiaturowy (tak jak w PC-tach F4), który pozwala przełączać obraz między ekranami (sygnał tylko na laptopie/tylko na TV/na oba ekrany).

#2 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 06 stycznia 2010 - 09:32

Nie działa F7? U mnie jest coś*takiego, ale nie używam dwóch ekranów i nie wiem czy to działa.

#3 bsz

bsz
  • 98 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 14:45

Nie, klawisz F7 nie zadziałał.

#4 bsz

bsz
  • 98 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 20:26

Wyłączenie ekranu w MacBooku przy jednoczesnym rzuceniu obrazu na zewnętrzny monitor/TV możliwe jest po uśpieniu MacBooka (przez zamknięcie klapki) i wznowieniu go przez zewnętrzną myszkę lub klawiaturę. W ten sposób można też mieć odpalony laptop z zamkniętą klapką i używać go korzystając z zewnętrznego monitora, klawiatury i myszki.

#5 dr_bonzo

dr_bonzo
  • 154 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 15:19

Raczej nie ma, za to są haki: - tylko mac: odepnij kabel od tv - tylko tv: wyciemnij ekran mala - oba: to już masz

#6 Exmario

Exmario
  • 3 postów

Napisano 10 stycznia 2010 - 17:05

Wyłączenie ekranu w MacBooku przy jednoczesnym rzuceniu obrazu na zewnętrzny monitor/TV możliwe jest po uśpieniu MacBooka (przez zamknięcie klapki) i wznowieniu go przez zewnętrzną myszkę lub klawiaturę.

W ten sposób można też mieć odpalony laptop z zamkniętą klapką i używać go korzystając z zewnętrznego monitora, klawiatury i myszki.

Hmm robię właśnie w ten sposób, ale MacBook po ruszeniu myszką, czy kliknięciu jakiegoś klawisza na klawiaturze zewnętrznej budzi się, ale tylko na chwilę i od razu się usypia. Coś źle robię?
Monitor zew to LG L227WTP, podłączam przejściówką MiniDisplayPort -> DVI i kablem DVI do monitora.

EDIT: Sam już doszedłem, po prostu podczas takiego użytkowania cały czas musi być podpięty zasilacz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych