Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipod Classic 30 Gb PROBLEM z Click Wheel... z góry Dzięki za pomoc :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 22:02

Witam wszystkich forumowiczów, otóz moj problem wygląda następujaco: Rozbierałem Ipod Classic 30gb w celu podpięcia do niego drugiegu dysku, ponieważ chcialem sprawdzić czy dysk ten jest sprawny... ale mniejsza o to, gdy go rozebralem okazalo sie że nie dziala Click Wheel (chyba wszyscy wiedzą to to male kółeczko) ;) Click Wheel reaguje jednak na reset tzn. gdy przytrzymuje przycisk "Graj" i przycisku "Menu" , nic nie wygląda na uszkodzone, wszystkie taśmy sa cale więc wydaje mi się że nic nie uszkodzilem podczas otwierania... Naprawdę jestem bezradny :( próbowałem już wszystkiego co mi tylko przyszło do głowy... :confused: Czekam na jaką kolwiek pomoc, wszelkie rady mile widziane, z góry Wielkie Dzięki :)

#2 wookie23

wookie23
  • 187 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 23:54

... okazalo sie że nie dziala Click Wheel

... reaguje jednak na reset

No to jednak działa.
Ja bym go rozebrał jeszcze raz, sprawdzil czy nie przycieles gdzies taśm, czy Wheel jest zamontowany poprawinie w obuowe, czy przypadkiem nie jest poluzoany zaczep (a tak penie jest), z tego co pamietam jeden jest przy samym kółku a drugi idzie do plyty głównej.
Sprawdz to, nie panikuj.

#3 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 16:34

Nistety to nie skutkuje... dociskalem zaczep, odłączyłem i przyczepiłem od nowa i dalej to samo, nawet wyciągnołem drugi Click Wheel ze starego Ipoda ;/ Co najciekawsze Ipod nie działa też gdy naciskam same przyciski "gumki" znajdujące sie pod Click Wheelem :(

---- Dodano 06-01-2010 o godzinie 19:11 ----
i co najgorsze nie mogę uruchomić diagnostic mode :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych