Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Biały wyświetlacz po upadku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 peja101

peja101
  • 270 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 11:10

I co załatwiłeś coś?

#27 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 stycznia 2010 - 15:22

smiac mi sie chce z tekstów typu "z premedytacją rzucil spodniami" itp. chlopak pyta tylko o koszta a wy tutaj sie bawicie w sędziego albo w swiadkow, ocencie sytuacje, podajcie mu te ceny i nie nabijajcie sobie postów, ludzie...

#28 Rowny14

Rowny14
  • 57 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 15:51

Zrobiłem tak ja mówiliście. Otworzyłem go, docisnąłem i nie pomogło. Kilka razy nawet odłączyłem tą tasiemkę ale nadal to samo więc pewnie wyświetlacz jest zepsuty.. Dotyk działa bo jak jest iPhone nie odblokowany to można wykonywać połączenia alarmowe i po naciśnięci jakiejś cyferki słychać dźwięk. Koleś powiedział że kumpel jego ojca pracuje w serwisie współpracującym z erą i że on to załatwi więc może będzie git. A jeszcze takie pytanie. Jeśli jednak by tego nie załatwił to ile może kosztować wyświetlacz? chodzi mi tu o jakiś lepszy (kiedyś kupiłem do SE i byłem bardzo nie zadowolony) bo nie chcę mieć iP ze słabym ekreanem

#29 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 06 stycznia 2010 - 16:15

to bylo jakies 400-600zł chyba. ale nie jestem pewien, nie pamietam dokladnie.

#30 Rowny14

Rowny14
  • 57 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 17:24

Na allegro chodzą po średnio 120zł i niby jest napisane że orginalne ale nie wiem czy to nie jest trochę za niska cena. W serwisie powiedzieli że wymiana na orginalną matrycę to koszt ok 200zł. Ale skoro mówisz że to koszt 400zł-600zł to zaczynam wątpić w orginalność tej matrycy...

#31 peja101

peja101
  • 270 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 19:06

Orginalna napewno nie kosztuje ok. 100. Licz się z kosztem bliżej 500zł. Robocizna powinna wynosić od 50-140 zł w zależności od serwisu.

#32 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 12:57

Na allegro chodzą po średnio 120zł i niby jest napisane że orginalne ale nie wiem czy to nie jest trochę za niska cena. W serwisie powiedzieli że wymiana na orginalną matrycę to koszt ok 200zł. Ale skoro mówisz że to koszt 400zł-600zł to zaczynam wątpić w orginalność tej matrycy...

Na Allegro nie ma nowych, oryginalnych szybek, wyświetlaczy itp. do iPhona, CHYBA ŻE z wymiany z innych, uszkodzonych telefonów.

#33 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 07 stycznia 2010 - 13:07

kupilem na allegro wyswietlacz za 87 zl z wysylka. nie nazekam, ma inny odcien (taki jak pierwsze wyswietlaczemontowane w iphonach) ale jaskrawosc taka sama.
LCD IPHONE 3G NIEPOWTARZALNA JAKOSC FV PROMOCJA (821516647) - Aukcje internetowe Allegro
to bylo jakis czas temu wiec moze troche podrozalo

iPHONE 3G 8GB 16GB LCD WYŚWIETLACZ EKRAN FVAT,GW! (866189879) - Aukcje internetowe Allegro

skoro juz przelamales sie i otworzyles iphona oraz wiesz jak on wyglada w rodku sugeruje nie poddawac sie ale kupic tani wyswietlacz i wymienic samemu w domu. przyda ci sie skalpel do odklejenia czarnej tasmy na boku metalowej obudowy wyswietlacza i malutki srubokret krzyzykowy do odkrecenia obudowy wyswietlacza od ramki. przy odlaczaniu zespolu wyswietlacza od plyty glownej uwazaj na tasme (od czujnika zblizeniowego i glosnika) zapinaną zapadką.

#34 Rowny14

Rowny14
  • 57 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 14:33

Telefon dałem już koledze (jego tata ma przyjaciela w serwisie ery i powiedział że to zrobi) więc teraz pozostaje czekać na iP naprawionego. A jeśli chodzi o te wyświetlacze to tak myślałem że na pewno nie będzie orginalny. Jasność mam zawsze ustawioną na jakieś 45-50% więc pewnie nie zauważyłbym różnicy, albo byłaby ona naprawdę nie wielka. Miałem nadzieję że tylko ta taśma się poluzowała ale niestety nie. Trudno, będę miał ten telefon przez 3 lata i mam nadzieję że się już nic więcej nie stanie...

#35 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 07 stycznia 2010 - 14:45

/../ mam nadzieję że się już nic więcej nie stanie...

jesli nie bedziesz go nosil w kieszeni spodni ktore potem bedziesz zostawial w przebieralni to nie powinno
:)

#36 Grekki

Grekki
  • 262 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 11:37

No ja też miałem bardzo podobną sytuację... W kieszeni miałem iP mój kolega chciał zrobić kawał zabrał mi spodnie i machnął i iP z kieszeni poleciał sobie pod sufit a potem spadł ekranem na ziemię, miałem cały czas biały ekran, dał się wyłączyć etc. W domu podłączyłem pod kompa i iTunes wykrył, dźwięk odblokowania był i inne, wgrałem softa 3.1.2 i zaniosłem do Orange(Szybka mi nie pękła). Teraz właśnie czekam, mają do mnie zadzwonić, też Pani mi mówiła, że mogę dostać nowego iP ale w to raczej nie wierzę.

#37 wheelwright

wheelwright
  • 11 postów
  • SkądKnurów

Napisano 01 czerwca 2010 - 18:31

Wczoraj miałem podobny problem. Z impetem tel uderzył o podłogę. Wymiana wyświetlacza w iSpot Katowice.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych