cydia
Rozpoczęty przez
JACK03
, 03 sty 2010 22:39
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 stycznia 2010 - 22:39
panowie...podobno tu mozna uzyskac pomoc??????????????.....i co?pisze ...pisze i nic....:mad: moze podpowiecie jak zrobic porzadek z cydia......caly czas wywala.....nie ma zadnych repo i nic nie mozna dodac.......z gory dzieki....
Napisano 03 stycznia 2010 - 22:53
Może masz problemy z siecią w ogóle? I nie chce ich zassać,
Napisano 03 stycznia 2010 - 22:56
nie wszystko inne dziala tylko jak wl cydie to jest komunikat waring;database a pozniej blad database.......niby sie laduje i nic....pusto
Napisano 03 stycznia 2010 - 23:07
hmm, jak masz zainstalowane ssh to możesz to spróbować naprawić, adresy repozytorów masz w /etc/apt tam są adresy, pobierają się do /var/lib/apt/lists/ po pobraniu buduje się baza danych w /var/cache/apt i to ona pewnie padła. Zaloguj się do ip przez ssh (na roota) i przemianuj pliki które tam masz (w /var/cache/apt). Po powtórnym uruchomieniu cydii bazy powinny się wybudować ponownie.
Jak nie masz ssh to nic nie zrobisz, i nie znasz podstaw poleceń unixowych to też się nie uda.
Wtedy tylko backup/restore/JB i od nowa
Powodem padania bazy apt jest np siłowy restart cydii - np reboot jak się "zawiesiła" itd.
No i polecam rocka, jest mniej problematyczny i ma restore swoich "rzeczy"

Napisano 03 stycznia 2010 - 23:09
a moze kolega jasniej o tym ssh? z czym to sie je.....i gdzie tego szukac.....
Napisano 03 stycznia 2010 - 23:11
FixCydiaCache-AFC- napraw Cydię z powodu błędu w repozytorium ZoTDD | iPhone Blog Gry, Aplikacje, Jailbreak, Simlock | iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3G S
Sorry za link do bloga ; ) leniwy jestem kopiować mi się nie chce
Sorry za link do bloga ; ) leniwy jestem kopiować mi się nie chce

Napisano 03 stycznia 2010 - 23:15
dzieki serdeczne .....moze ten rock wypali
---- Dodano 03-01-2010 o godzinie 23:17 ----
fix juz robilem....bez zmian
---- Dodano 03-01-2010 o godzinie 23:17 ----
fix juz robilem....bez zmian
Napisano 03 stycznia 2010 - 23:18
Wyłącz i włącz iPhone

Napisano 03 stycznia 2010 - 23:25
lack03: sorry, ale nie będę pisał poleceń unixowych na forum, bo ktoś ich nieopatrznie użyje, albo nie w tej kolejności i uszkodzi sobie sprzęt
albo to rozumiesz i moje wskazówki pozwalają Ci to naprawić. A jak nie rozumiesz to pisałem
A o ssh mogę napisać: iphone, pod spodem gdzie tego nie widać na ekranie jest normalnym unixem. Tzn może do normalności mu daleko, bo jest silnie spersonalizowany przez Apple, ale to w sumie unix. ssh jest protokołem pozwalającym się zalogowac do iP, na ta niewidoczną powłokę i dokonywanie zmian.
To wygląda tak że np w windows oglądasz te kolorowe okienka, a pod spodem działją jakieś tam programy, mozesz uruchomić polecenie cmd i dostać się na konsolę windowsa. I tak jest z iP pod kolorowym interfejsem użytkownika jest zwykły system operacyjny.
I teraz są tam katalogi, również te odpowiedzialne za cydie, apt i te wszystkie naleciałości pakietowe które instalujemy i możemy w nich sobie grzebać, edytować pliki itd.

Napisano 03 stycznia 2010 - 23:27
nadal bez zmian....
Napisano 03 stycznia 2010 - 23:31
dzieki....rock smiga....a z cydia poczekam do nowego softu.....i restore
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych