Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HL-DT-ST DVDRW GSA-S10N rozwiązany problem z superdrive w starszym MBP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 guru22

guru22
  • 205 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 03 stycznia 2010 - 14:57

jestem posiadaczem MBP (Specyfikacja w opisie) i jakiś czas temu padł mi napęd (standardowy problem na tym forum nie czytał płyt, pokręcił pokręcił i wypluwał) jako iż nie używałem go zbyt często nie przeszkadzało mi to ... kilka minut temu z racji chwilowej nudy postanowiłem nieco maczka przeczyścić po wymontowaniu napędu i zdjęciu górnej obudowy zaobserwowałem iż część mechanizmu odpowiedzialna za wysuwanie płyty była nieco podgięta do góry co mogło wpłynąć na niewłaściwe położenie płyty więc postanowiłem przygiąć (i laser przeczyścić przy okazji) nieco po zmontowaniu maczka do kupy włączeniu i włożeniu płyty ... SZOK... odczytał zaraz po włożeniu bez uciążliwego międlenia, próbowałem z najróżniejszymi płytami (cd, DVD, DVD-DL) i działa jak za nowości :lol:

#2 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 stycznia 2010 - 15:54

widzę że masz napęd LG bo ja we wszystkich dotychczasowym macach miałem MATSHITA czyli chyba nasz panasonic też mam macbooka pro early 08 i u mnie jest zupełnie inny napędMATSHITADVD-R UJ-867 i jak na razie jest wszystko ok ;)

#3 guru22

guru22
  • 205 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 04 stycznia 2010 - 21:44

po kilku dniach testów muszę stwierdzić iż działa tylko na płaskim ale działa :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych