Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

wygasajacy ekran przy dzwonieniu

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 02 January 2010 - 12:50

czy tez tak macie ze iphone jak dzwoniecie, podnosicie sluchawke do ucha(wtedy ekran sie wylacza) i potem chcecie sie rozlaczyc, to dalej jest czarny ekran i tak kilka/nascie sekund i nie mozna nic zorbic?? Strasznie wkurzajace, ja to mialam u siebie ale troche mu przeszlo, i teraz zdarza sie rzadko a moj chlopak ma to przy kazdym wykonanym telefonie. Strasznie wkurzajace, bo np telefon do niemiec - i wlacza sie automatyczna sekretarka i nie mozna tego za cholere wylaczyc i leci rachuneczek... Co do cholery jest z tym iphonem? Czemu tak sie dzieje?

#2 DaaV

DaaV
  • 104 posts
  • SkądGliwice

Posted 02 January 2010 - 13:11

mam podobnie, co jakis czas tak mi sie dzieje, tez nie wiem ocb. chyba czujnik mi poszedl..

#3 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 02 January 2010 - 14:51

jaki czujnik? A moze da sie jakos wylaczyc to zeby nie wylaczal ekranu jak sie przyklada do ucha?

#4 halojano

halojano
  • 75 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 January 2010 - 15:04

chodzi o czujnik zbliżeniowy, który ma robić właśnie to o czym piszesz - wygasić ekran po przystawieniu telefonu do ucha. tylko, że po odsunięciu powinien po jakiejś 1 sekundzie włączyć się z powrotem. wyłączyć się chyba tego nie da. przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

#5 BatMan

BatMan
  • 414 posts
  • SkądKościerzyna

Posted 02 January 2010 - 15:20

Nie da się tego wyłączyć. Widocznie czujnik zblizeniowy poszedł jak koledzy mówią

#6 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 02 January 2010 - 15:31

no ale to raz dziala a raz nie, wiec chyba nie poszedl bo by w ogole nie dzialalo. Co to dokladnie za czujnik i na co on reaguje?

#7 Remek.B

Remek.B
  • 463 posts
  • SkądKraków

Posted 02 January 2010 - 15:32

a nie jest to jakaś kwestia programowa? (jakaś aplikacja zblokowała go lub zawiesiła)

#8 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 02 January 2010 - 15:54

EDIT: Case closed - sprawa dotyczy faktycznie sensora, i jest to ten sam sensor ktory odpowiada za dostosowywanie jasnosci ekranu. Problemem byl skorzany futeral ktory po prostu zaslanial ten sensor:D Takze jesli macie problemy koniecznie sprawdzice czy dziala BEZ FUTERALOW!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users