Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Palringo - czy niekontrolowanie nie korzysta z internetu

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 28 December 2009 - 23:14

Zainstalowałam sobie palringo i boję się nieprzewidzianych rachunków. Zauważyłam, że nawet jeśli wyłączy się normalnie program (nie w trybie pracy w tle tylko normalnie) to i tak jestem np. na gg. Czy trzeba za każdym razem robić przed wyłączeniem "przejdź w tryb offline"? Jeśli się zapomni to czy on non stop pobiera dane czy tylko jeśli ktoś do nas np napisze?

#2 kuterq

kuterq
  • 588 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 29 December 2009 - 00:19

wystarczy zrobic się offline a potem wylaczyc palringo i jest ok :) polecam ten program.

#3 sofer

sofer
  • 116 posts
  • SkądStąd

Posted 29 December 2009 - 08:30

Zrób prosty test. Wejdź na Palringo, i wyjdź z niego tak, żebyś była niby dostępna. Potem wyzeruj dane sieci komórkowej w "użyciu". Następnie na kompie utwórz testowe konto gg, dodaj swój nr i wysyłaj do siebie dużo treści - monitorując jednocześnie czy przybywa w "użyciu" kb. Wtedy będziesz miała całkowitą pewność. IMO nie powinno wtedy zżerać Ci kb. Palringo podtrzyma twoją sesje na serwerze, ale żadna wiadomość do Ciebie nie dojdzie, dopóki nie otworzysz tej aplikacji.

#4 Shakal

Shakal
  • 753 posts
  • SkądWrocław/Kraków

Posted 29 December 2009 - 08:41

W opcjach można wyłaczyć dostępność po zamknięciu aplikacji

#5 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 29 December 2009 - 12:37

ale gdzie dokładnie opcja wyłączenia? mam chyba najnowszą wesję 2.5

---- Dodano 29-12-2009 o godzinie 14:41 ----
?bo ja mam jakąś wersję light chyba. To prawda, że jest też premium?

#6 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 December 2009 - 13:00

W poprzedniej wersji Palringo byla mozliwosc ustawienia co program ma zrobic przy wylaczeniu programu. Czy ma sie zrobic offline czy dalej podtrzymywac polaczenie. Nie mam bladego pojecia czemu skasowali ta funkcje.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users