Zainstalowałam sobie palringo i boję się nieprzewidzianych rachunków. Zauważyłam, że nawet jeśli wyłączy się normalnie program (nie w trybie pracy w tle tylko normalnie) to i tak jestem np. na gg. Czy trzeba za każdym razem robić przed wyłączeniem "przejdź w tryb offline"?
Jeśli się zapomni to czy on non stop pobiera dane czy tylko jeśli ktoś do nas np napisze?

Palringo - czy niekontrolowanie nie korzysta z internetu
Rozpoczęty przez
alicjag3
, 28 gru 2009 23:14
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 grudnia 2009 - 23:14
Napisano 29 grudnia 2009 - 00:19
wystarczy zrobic się offline a potem wylaczyc palringo i jest ok
polecam ten program.

Napisano 29 grudnia 2009 - 08:30
Zrób prosty test.
Wejdź na Palringo, i wyjdź z niego tak, żebyś była niby dostępna. Potem wyzeruj dane sieci komórkowej w "użyciu". Następnie na kompie utwórz testowe konto gg, dodaj swój nr i wysyłaj do siebie dużo treści - monitorując jednocześnie czy przybywa w "użyciu" kb. Wtedy będziesz miała całkowitą pewność.
IMO nie powinno wtedy zżerać Ci kb. Palringo podtrzyma twoją sesje na serwerze, ale żadna wiadomość do Ciebie nie dojdzie, dopóki nie otworzysz tej aplikacji.
Napisano 29 grudnia 2009 - 08:41
W opcjach można wyłaczyć dostępność po zamknięciu aplikacji
Napisano 29 grudnia 2009 - 12:37
ale gdzie dokładnie opcja wyłączenia? mam chyba najnowszą wesję 2.5
---- Dodano 29-12-2009 o godzinie 14:41 ----
?bo ja mam jakąś wersję light chyba. To prawda, że jest też premium?
---- Dodano 29-12-2009 o godzinie 14:41 ----
?bo ja mam jakąś wersję light chyba. To prawda, że jest też premium?
Napisano 29 grudnia 2009 - 13:00
W poprzedniej wersji Palringo byla mozliwosc ustawienia co program ma zrobic przy wylaczeniu programu. Czy ma sie zrobic offline czy dalej podtrzymywac polaczenie. Nie mam bladego pojecia czemu skasowali ta funkcje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych