Witam!
Posiadam Macbooka air.
Mam problem. Kiedy wlaczam maca to przy oknie logowania nie moge nic zrobic (klawiatura i myszka nie dzialaja). Kiedy wciskam przycisk power to wyskakuje okienko z zapytaniem o wylaczenia komputera, ale niestety nie dam rady najechac kursorem.
Kiedy wlaczam macbooka z altem to przy wyborze systemu myszka i klawiatura dziala normalnie.
Co mam zrobic ?

niedzialajaca klawiatura i myszka / macbook air
Rozpoczęty przez
Szelagpaul
, 27 gru 2009 18:57
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 grudnia 2009 - 18:57
Napisano 29 grudnia 2009 - 19:34
Jaka klawiatura i myszka? Zewnętrzne? Może na BT i masz ów BT wyłączony?
Napisano 29 grudnia 2009 - 19:49
chodzi ci o touchpad?
Mogła nawalić taśma
podłącz zewnętrzną mysz pod usb i zew. klawiaturę (kurde masz jedno USB więc dobrze jak by to był sprzęt apple)
zresetuj wszysto przywróć uprawnienia, odpal z płyty i sprawdź czy działa wszystko, odpal hardware test itp.

Napisano 29 grudnia 2009 - 20:23
w testach wszystko ok, uprawnienia przywrocone i dalej to samo
przy ekranie logowania nie dziala touchpad i klawiatura (jak podlaczam zewnetrzna to nic to nie daje!). Jezeli wcisne klawisz power to wyskakuje okienko zamkniecia systemu ale i tak nic nie moge nacisnac:(
Jak odpalam macabooka z plyty to i touchpad i klawiatura dzialaja poprawnie...

Napisano 29 grudnia 2009 - 20:25
przytrzymaj power i zresetuj macbooka
zresetuj pram i smc czy jak to tam się zwało (chyba alt + p + r przy włączaniu maca) ale nie jestem pewien poszukaj na forum bo nigdy nie mogę tego zapamiętać...
Jak wszystko działa jak odpalisz z płyty to się ciesz bo jesteś na dobrej drodze i hardware jest raczej w porządku

Napisano 29 grudnia 2009 - 21:04
tez to robilem i dalej to samo.... sprobuje podniesc do leoparda snow moze cos da....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych