Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

niedzialajaca klawiatura i myszka / macbook air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Szelagpaul

Szelagpaul
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 grudnia 2009 - 18:57

Witam! Posiadam Macbooka air. Mam problem. Kiedy wlaczam maca to przy oknie logowania nie moge nic zrobic (klawiatura i myszka nie dzialaja). Kiedy wciskam przycisk power to wyskakuje okienko z zapytaniem o wylaczenia komputera, ale niestety nie dam rady najechac kursorem. Kiedy wlaczam macbooka z altem to przy wyborze systemu myszka i klawiatura dziala normalnie. Co mam zrobic ?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 334 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 19:34

Jaka klawiatura i myszka? Zewnętrzne? Może na BT i masz ów BT wyłączony?

#3 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 29 grudnia 2009 - 19:49

chodzi ci o touchpad? Mogła nawalić taśma podłącz zewnętrzną mysz pod usb i zew. klawiaturę (kurde masz jedno USB więc dobrze jak by to był sprzęt apple) zresetuj wszysto przywróć uprawnienia, odpal z płyty i sprawdź czy działa wszystko, odpal hardware test itp. ;)

#4 Szelagpaul

Szelagpaul
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2009 - 20:23

w testach wszystko ok, uprawnienia przywrocone i dalej to samo :( przy ekranie logowania nie dziala touchpad i klawiatura (jak podlaczam zewnetrzna to nic to nie daje!). Jezeli wcisne klawisz power to wyskakuje okienko zamkniecia systemu ale i tak nic nie moge nacisnac:( Jak odpalam macabooka z plyty to i touchpad i klawiatura dzialaja poprawnie...:(

#5 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 29 grudnia 2009 - 20:25

przytrzymaj power i zresetuj macbooka zresetuj pram i smc czy jak to tam się zwało (chyba alt + p + r przy włączaniu maca) ale nie jestem pewien poszukaj na forum bo nigdy nie mogę tego zapamiętać... Jak wszystko działa jak odpalisz z płyty to się ciesz bo jesteś na dobrej drodze i hardware jest raczej w porządku ;)

#6 Szelagpaul

Szelagpaul
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2009 - 21:04

tez to robilem i dalej to samo.... sprobuje podniesc do leoparda snow moze cos da....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych