Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podgląd kamery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 wolfek

wolfek
  • 30 postów
  • SkądBukowina Tatrzańska

Napisano 25 grudnia 2009 - 17:30

Witam, mam problem, potrzebuje podgladu obrazu z kamery IP acti ktory widac tylko w IE, po zainstalowaniu na macu IE 5.2 niestety nie ma obrazu, pewnie chodzi o jakiś ActiveX. Czy ktos mial podobny przypadek i wie jak to mozna obejsc? Pozdrawiam

#2 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 25 grudnia 2009 - 19:18

Witam, mam problem, potrzebuje podgladu obrazu z kamery IP acti ktory widac tylko w IE, po zainstalowaniu na macu IE 5.2 niestety nie ma obrazu, pewnie chodzi o jakiś ActiveX. Czy ktos mial podobny przypadek i wie jak to mozna obejsc? Pozdrawiam

Chyba nie do końca chodzi o IE. (wer. 5.2 i tak nie zadziała, za niska wersja na kamery)
FireFox robi dokładnie tak samo, Opera takoż i jak chcesz mogą sie przedstawiać jako IE.
Wiec nie w tym rzecz ona cala.
IMHO, rzecz polega na Java`e. Ta macowa nie do końca współgra z przeglądarka i tu jest ten ból.
Nie powiem ci jak to zrobiłem, ale pod 10.5.8 tyle wgrywałem Java az sie udało.
Pod 10.6.2 (upgrade z 10.5) wszystko mi zadziałało.
Po wpisaniu adresu, miałem okno lądowania podglądu z apletem Java w zastoju.
Za którymś razem ruszyło i działa.
Oczywiście ściągnąłem masę wtyczek do FireFoxa i apgrejdow, ale mam wrażenie ze jednak to byla Java.

(nie pomoglem, ale tez nie zaszkodzilem :) )

#3 wolfek

wolfek
  • 30 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 18:34

Dzieki za rade ale po wgraniu javy nic z tego, nie pamietasz jakie jeszcze wtyczki wgrywales?

#4 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 26 grudnia 2009 - 18:44

Nie pamiętam, ale powiedz jaki dokładnie masz objaw po wpisaniu adresu!

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 349 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 19:06

Pewnie "nie działa" :P

#6 wolfek

wolfek
  • 30 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 19:49

po zalogowaniu wyswietla się menu i brak okienka z obrazem, na windzie tez tak samo ale w operze i firefoxie, w IE po zainstalowaniu jakiejs wtyczki (automatycznie sie laduje) dziala, pytanie co to moze byc i czy ktos mial z tym przypadek i probowal odpalic na macu?

#7 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 26 grudnia 2009 - 19:59

Normalnie, powinno byc: adres kamery-okienko logowania-podgląd (ładowanie apletu Java)-obraz z kamery. Sprawdź co ci sie uruchamia w IE w momencie przechwycenia transmisji z kamery. Jaki proces, ew. jaka wtyczka. Identyfikacja procesu w windowsie jest prosta (w procesach systemowych)

#8 wolfek

wolfek
  • 30 postów

Napisano 26 grudnia 2009 - 20:02

dobra rada, dzięki, sprawdze to

#9 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 26 grudnia 2009 - 21:10

A masz Flip4Mac?

#10 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 27 grudnia 2009 - 09:26

Faktycznie może być tak, że kamera daje obraz z windows Media i Flip4mac może pomóc, ale ja w pracy też mam jedną taką kamerę (Edimax), która do wyświetlenia obrazu wymaga zainstalowania kontrolki ActiveX i nie ma szans, żeby odtworzyć to w MacOS.

#11 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 grudnia 2009 - 09:44

Ehh... jak M$ wymyśli jakiś "standard"...

#12 wolfek

wolfek
  • 30 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 15:25

No mozliwe, flip jest, a moze ktos kliknac w ten link Kamera na stoku – Bukowina Tatrzańska - Stacja Narciarska Rusiń-ski ? Mi w safari wyswietla sie komunikat "Strona „Kamera na stoku – Bukowina Tatrzańska - Stacja Narciarska Rusiń-ski” zawiera treść MIME typu „application/x-oleobject”. Ponieważ nie masz zainstalowanej wtyczki dla tego typu MIME, zawartość strony nie będzie wyświetlona."

#13 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 27 grudnia 2009 - 15:42

No, obiekt OLE - to mówi wszystko ;)

#14 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 27 grudnia 2009 - 18:36

Jajo polega na tym, ze "kamera na stoku" mi sie nie wyświetla wcale, na żadnej przeglądarce, a np.Kamery internetowe on line, live webcams - podglądamy świat. Kamery na Ĺźywo, w Polsce i na Świecie. PlaĹźe, gĂłry, krajobrazy, kamery drogowe... wyświetlają mi sie wszystkie, i na Safari i na FF i na Operze.
Na FF sie jojczy o Windows Media Player, ale wyświetla, wiec nie kumam.

#15 wolfek

wolfek
  • 30 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 20:19

no to u mnie tak samo, być moze to sprawa juz obrazu na stronie (to juz robota innych), jednak ja mam problem w samej kamerze w oprogramowaniu. Ale trudno zostanie podgladanie na windzie, dzieki za pomoc, pare zainstalowanych rzeczy (na ktorych mnie nakierowaliscie) napewno sie przyda. Pozdrosy i dzieki za sugestie.

PS A to Unidad Operativa Control de Trnsito Ci sie wyswietla?

#16 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 27 grudnia 2009 - 22:25

Sorry, ale padl mi Mac. Albo MoBo albo procek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych