Witam!
Wczoraj dostałem nowego iPoda nano 5G. Po pierwszym podłączeniu do iTunes wyskakuje komunikat "iPod został podłączony ale nierozpoznany. Odłącz iPoda i podłącz go jeszcze raz, po czym spróbuj ponownie." Próbowałem już na 2 komputerach (Windows Vista i 7), 2 kablami i to nic nie daje. Przeinstalowywałem iTunes z 5 razy, wpinałem kabel do wszystkich portów USB i to nic nie dało. Ale gdy iPod jest podłączony i nie włączony jest iTunes na iPodzie jest napis "Podłączony. Wysuń przed rozłączeniem.", widoczny też jest jako dysk wymienny. Po odpaleniu iTunes automatycznie wysuwa iPoda i pojawia się ten komunikat: "iPod został podłączony ale nierozpoznany. Odłącz iPoda i podłącz go jeszcze raz, po czym spróbuj ponownie."
Oddawać do sklepu czy coś jeszcze można zrobić?

"iPod został podłączony ale nierozpoznany" - iPod nano 5. generacji
Rozpoczęty przez
brutusek
, 25 gru 2009 13:22
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 grudnia 2009 - 13:22
Napisano 26 grudnia 2009 - 12:52
Mam dokładnie ten sam problem, również wczoraj dostałem ipoda.
Dodam, że sprawdzałem na moim komputerze (Vista) 2 różne odtwarzacze nano 5 generacji - oba nie działały. Za działał za to starszy - 3 lub 4 generacji.
Z drugiej strony, mój nano 5tej zadziałał na innych komputerach - i na Viście i na XPeku.
Na wszystkich komputerach mam najnowszą wersję itunesa.
Bardzo dziwny problem.
Napisano 26 grudnia 2009 - 12:56
Proponuję wkleić frazę:
iPod został podłączony ale nierozpoznany.
w przeglądarkę Google.
Pozdrawiam
Napisano 28 grudnia 2009 - 10:08
Czytałem już wszystko w Google również w Wsparcie Apple. iPod wymieniony i ten sam problem. To co w końcu z tymi iPodami?!
Napisano 28 grudnia 2009 - 13:47
Ja również próbowałem na trzech tego typu modelach... Za to starsze modele działają bez problemu.
Napisano 30 grudnia 2009 - 11:34
Znalazłem pewne rozwiązanie - odinstalowałem iTunesa a do synchronizacji używam programy MediaMonkey.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych