Szukałem, ale nic nie znalazłem na ten temat na forum. Korzystam z internetu Ery (blueconnect), modem Huawei e220 jest podłączony do komputera (USB), w preferncjach udostępnianie mam wybrany modem huawei ktory ma rozdzielac internet przez port sieciowy, ale internetu na konsoli xbox360 czy dekoderze n brak. Jak wejede w ustawienia sieciowe to przy karcie sieciowej jest napisane samoprzydzielony IP i moze nie moc się podłączyć. Jak to wszystko ustawic, aby internet działał poprawnie ?

Udostępnienie internetu Era
Rozpoczęty przez
Leon
, 25 gru 2009 09:13
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 grudnia 2009 - 09:13
Napisano 27 grudnia 2009 - 10:41
po wielu proóbach udało mi się w końcu rozdzielić internet, ale teraz pojawił się inny problem. Po rozdzielniu internetu nie mam teraz neta na komputerze a na dekoderze n jest po odlaczeniu przewodu sieciowego na komputerze znowu pojawia sie internet:
Moje ustawienia:
konfiguracja ręczna:
adres IP: 213.158.199.134
maska podsieci: 255.255.0.0
serwer DNS: 213.158.199.1
domeny przeszukiwania: 213.158.199.5
moze cos w tych ustawieniach jest nie tak ?
Napisano 27 grudnia 2009 - 11:05
Ja robię tak, nie mam modemu dedykowanego bo korzystam z blueconnecta w moim iPhonie ale tak samo to powinno być.
iPhone podłączony do Mac za pomoca USB/Bluetooth. W opjach internet sharing:
jako źródło internetu mam iPhona ( w twoim przypadku modem) a jako spsob dostarczenie interentu wybierz kabel ethernet.
W moim przypadku działa to bez zażutu prz OS 10.6.2 Po udostepnieniu inne urzadzenia się łączą bezproblemowo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych