Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Darmowe Radary od NDrive

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 dydymus

dydymus
  • 109 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 December 2009 - 15:02

Dzisiaj w App Store pojawiła sie darmowa aplikacja NRadar free Poland. Program stanowi pełna bazę radarów na terenie Polski. W programie mamy możliwość nanoszenia własnych lokalizacji, aplikacja współpracuje z bluetooth(system samochodowy) i wycisza muzykę (iPod) w czasie podawania komunikatów.

#2 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 December 2009 - 15:08

szkoda że w US nie ma :)

#3 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 24 December 2009 - 15:49

Czy ta aplikacja używa internetu czy sam GPS jej wystarczy?

#4 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 26 December 2009 - 16:52

Czy ktoś już używał tej aplikacji?

#5 PETER-SZEF12

PETER-SZEF12
  • 208 posts

Posted 28 December 2009 - 16:02

MI SIE WYDAJE ZE NA 100 % NIE DZIALA Z NETEM

#6 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 28 December 2009 - 16:28

mnie się wydaję, że działa to z netem, ale dokładnie sprawdzę do dzisiaj, bo jade w trase i sobie włącze nRadary. Poza tym z chęcia zobacze jak sprawuje się to w trasie...

#7 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 28 December 2009 - 16:33

To czekamy na opinie :)

#8 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 29 December 2009 - 14:30

Jak mówią tak robią... Podam tylko krótki przykład odnośnie programu nRadar. Wczoraj po godzinie 22:00 wyruszyłem w trasę z Krakowia w kierunku Myślenic. Na tym odcinku jest ustawiony kilka fotoradarówm więc droga do pierwszego testu całkiem dobra. Czyłośc radaru miałem najpierw taką jaka jest domyślnie czyli 300m do "zagrozenia", następnie zmieniłem je na 500m. Przy kalibracji na 500m w mieście program cały czas powiadamiał mnie o radarach zbliżających sie z różnych stron - trochę denerwujące, ale z drugiej strony to jest radar a nie wczytanie trasy do nawigacji i ostrzeganie o radarach na trasie. Wróciłem zatem do ustawień fabrycznych, czyli 300m. Wszystko byłoby ok, ale albo program ma złą baze radarów bo czasami radar sygnalizował mi ok 50m wcześniej niż był ustawiony, albo o 50m dalej. Wg mnie 50m rozbieżności to trochę dużo jeśli jedziemy w trasę i nie znamy dokladnej lokalizacji radarków. Tą trasę znam więc tak czy inaczej wiedziałem gdzie czai się "zło". Może to jest moje odczucie, ale spodziewałem sie czegoś więcej po programie, który "teoretycznie" jest za darmo. Dlaczego teoretycznie? Niestety pobiera paczki z internetu: 2009.12.28 22:01 450,00 kB Internet i OW 0,00 Standard 2009.12.28 22:35 250,00 kB Internet i OW 0,00 Standard Gdyby bardziej dokładna była lokalizacja rozmieszczenia radarów to zapewne programik byłby rewelacyjny gdyby nie te pobieranie reklam. Może kolejna aktualizacja coś zmieni. Rozważając na temat obecnie omawianego programu, to chyba przestaję się powoli dziwić dlaczego nawigacja nDrive jest taka tania w porównaniu do reszty programów np. Navigon albo TomTom. Nie spiszy mi sie z kupnem nagiwacji, ale obecnie wolalbym troche odlożyc i kupić np. Navigona o którym tyle sie slyszy niż kupować nDrive za znacznie mniejszą cenę, a potem pluć sobię w brode... Może ktoś z Was Szanowni Forumowicze też testował ten programik i opisze swoje odczucia?! Ja zapewne jak tylko wrócę po nowym roku na swoje "śmieci" to wystawie także opinie tego programu w AppStore.

#9 my.elppa

my.elppa
  • 85 posts

Posted 20 January 2010 - 00:27

witam, u mnie ta aplikacja nie działa. odinstalowałem i zainstalowałe - brak reakcji! wydałem kasę i nic ;-( mam TomTom(a) i działa SUPER !!! NIE POLECAM!!! Moze ktoś wie o co może chodzić??? z ty moim nie działaniem ? pozrawiam

#10 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 20 January 2010 - 04:03

Przecież to jest darmowa aplikacja.

#11 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 20 January 2010 - 08:51

No właśnie. Po pierwsze to darmowa aplikacja, a po drugie czy masz dostep do internetu, gdyz ta aplikacja potrzebuje tego dostepu do prawidłowego działania...

#12 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 21 January 2010 - 12:45

cos mi sie podziało z ipkiem. wczoraj wlaczylem nRadary i niestety poza przychodzacymi reklamami nic sie nie dzialo. nie zlapalem fixa, a co zatym idzie zero ostrzezen i kompas nieaktyny:/ (sprawdziłem na OffMaps'ach i GoogleMaps'ach - tam nie mam problemu z GPSem) tez macie jakies problemy z tym programem??

#13 leniwce.gora

leniwce.gora
  • 94 posts

Posted 21 January 2010 - 13:52

tak

#14 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 21 January 2010 - 15:08

ktoś jeszcze?? a może ktoś z Was pobrał wersję PRO?? jak się sprawdza??

#15 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 January 2010 - 15:30

Ja ją ładną chwilkę testowałem w gdańsku i okolicach, spisuje się całkiem nieźle. Fixa u mnie łapie niemal natychmiast, do rozmieszczenia radarów nie mam zastrzeżeń. Nawigacji nie potrzebuje bo dobrze znam trasy którymi się poruszam, a ta aplikacja jest dość przydatna. Nawet muszę przyznać że po darmowej wersji spodziewałem się dużo mniej - POLECAM

#16 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 21 January 2010 - 17:57

No właśnie ja nie miałem problemu z wersja początkową. Po aktualizacji program nie łapiemi fixa. Jadac samochodem mam tylko reklamy i na wifi od 20 minut z telefonem na balkonie mam non-stop to co widać na fotce:
Dołączona grafika
Kompas nawet nie drgnie... :(

#17 my.elppa

my.elppa
  • 85 posts

Posted 21 January 2010 - 21:55

Dokładnie mam tak jak napisaliscie. Internet w telefonie włączony , lompas nie działa, nie pokazuje radarow , lompas milczy. Sprawdziłem czy inne aplikacje pracujące na GPS oraz internet działają i działają. Ta aplikacja milczy .,.. Jechałem ponad 80 km i nic? Fatalna aplikacja kupiona za 1,99 w Apple Store :-(

#18 dtox

dtox
  • 145 posts

Posted 22 January 2010 - 01:27

szmira... pierwsza wersja dzialala jako tako, po aktualizacji nie dziala wcale... kosz

#19 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 24 January 2010 - 16:59

ciekawe, czy jak zrobią kolejna aktualizację to zacznie to jakoś działać?!

#20 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 03 February 2010 - 15:55

Witam!

Na twietterze założyłem sobie konto i nawiązałem rozmowę z Kimś z firmy NDrive. Rozmowa dotyczy problemu działania aplikacji NRadarFree Poland. Wiadomości uzyskane od NDrive zamieszczam na screenie poniżej:

Dołączona grafika

Mam prośbę do uzytkowników tego programu o pisanie do NDrive na twitterze, albo o wypowiadanie się na forum nie tylko tutaj ale także w TYM wątku w celu zwrócenia uwagi Firmy na problem jaki pojawia się w funkcjonowaniu tej app.

Proszę moderatorów o nie karanie mnie za podanie linka do innego forum, gdyż im szerzej będziemy o tym pisać tym większe jest prawdopodobieństwo naprawy BUGa jaki wystepuje w tej app.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users