Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupowanie na eBay 'u z UK ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 24 grudnia 2009 - 12:18

Witam

Znalazłem interesujące mnie części do macbooka pro niestety dopiero na eBayu i w dodatku w UK (Obie części są od jednego sprzedawcy)

Macbook Pro 15" (SR/Pen) LED Driver Board/Camera Cable (aukcja 250544484247) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!

Macbook Pro 15" Display LED Driver/Inverter Board (aukcja 250492360726) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!

Nigdy nic nie kupowałem ani na ebayu anie tym bardziej za granicą uzależniając się od (pożal się boże) polskiego odpowiednika czyli allegro.pl

Z Angielskim też kuleje...

Robił koś z was już takie zakupy?
Długo się czeka na przesyłkę kurierem?
Ile kosztuje taka wysyłka?
Jak to jest z płaceniem w funtach?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam!

Wesołych Świąt!

rybak-17

#2 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 24 grudnia 2009 - 12:33

Ja robilem zakupy na eBay w Niemczech i tylko moge polecic. Zero problemow i towar zawsze zgodny z opisem. Co do kosztow to napisz do goscia, ze chcesz kupic to i to i zapytaj ile bedzie kosztowalo wyslanie do Polski. Platnosc - bardzo popularny tam jest PayPal ale mozna przelewem (ja robilem przelew w euro na podane przez sprzedajacego konto). Jak masz dobre konto w banku to mozesz sobie wybrac walute w jakiej chcesz zaplacic - przelicza ci po kursie sprzedazy z danego dnia. Czas przeslania - roznie bywa ale po swietach to w tygodniu powinno sie zmiescic. No moze 2 jak to bedzie poczta :D

#3 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 grudnia 2009 - 14:10

bywa różnie, czasem czeka się krótko, czasem długo. Dla mnie koszt wysyłki jest trochę zawyżony

#4 radunio

radunio
  • 45 postów

Napisano 25 grudnia 2009 - 01:08

Ja mieszkam aktualnie w UK i na Ebay raczej placi sie przez pyapal wiec musisz założyć konto może być polski paypal potem najlepiej zweryfikuj go i spokojnie możesz płacić sam przeliczy ci na funty ale najlepsze jest to że jeśli ktoś wyśle ci wadliwy sprzęt albo zaginie podczas transportu paypal zwróci ci pieniądze sam miałem taki przypadek jak przez ebay kupiłem macbooka pro 17 na ebay.uk ale od gościa z polski po wpłacie kasy kontakt ucichł zgłosilem to do paypal i po 2 tygodniach oddali mi kasę Polecam ten sposób płatnosci a co do sprzętu kupuj raczej nowy anglicy o nic nie dbają :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych