Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

import maili i kontaktow z Outlooka do Apple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 29 listopada 2006 - 21:03

Witam po raz kolejny ( wiem macie dosc - to znowu ja:) Kto wie jak zaimportowac kontakty i maile do mac-a? Mozna to zrobic po jednej wizytowce vcard...no ale ja mam ich ponad 800 wiec to odpada. Jakis inny sposob?:) No i co z mailami?:) Jak je zaimportowac?

#2 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2006 - 21:13

http://guides.macrum...k_to_Apple_Mail

#3 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 29 listopada 2006 - 21:21

http://guides.macrum...k_to_Apple_Mail

Hello:) a skad wezme Microsoft enturage? u mnie go w macu niet:(

#4 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2006 - 21:28

Jest jesli masz test drive, jesli nie to jest do sciagniecia tutaj:

http://www.microsoft...id=office2004td

#5 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 29 listopada 2006 - 21:47

Witam po raz kolejny ( wiem macie dosc - to znowu ja:)

Kto wie jak zaimportowac kontakty i maile do mac-a?
Mozna to zrobic po jednej wizytowce vcard...no ale ja mam ich ponad 800 wiec to odpada. Jakis inny sposob?:) No i co z mailami?:) Jak je zaimportowac?

Troche pokretne rozwiazanie ale gmail.com importuje kontakty, a przy okazji stajesz sie wlascicielem dobrego konta email :)

#6 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2006 - 22:22

Można przez Tunderbirda (na Win) ale nie wiem dokładnie jak. Do Tunderbirda import z Outlocka (:)) i potem eksport do T. do Mail do jakiegoś fajnego formatu :)

O nawet jest w tej wiki podanej wyżej :)

Alternative Method

another possibility is to intall mozilla thunderbird (free) on your pc

it will ask you during install if it should import from outlook - do so
now it the mails should be in thunderbird
you can just take the thunderbird forlder (find in user files) and move them to your mac
find files with the name of your mailboxes (they dont have a suffix) and rename them to nameofthefile.mbox
and open them WITH entourage
if you want to have them in mail - drag and drop them from entourage to mail

#7 Paolo

Paolo
  • 85 postów
  • SkądPuszcza Kampinoska

Napisano 06 kwietnia 2007 - 21:58

MS Outlook -> Mac Ja bym chciał zaimportować kontakty z MS Outlook 2003 (nie Outlook Express !) do Maczka - zachowując polskie litery (bo nie chce mi się przeklepywać tego za pomocą Find-and-Replace) ... Jak importuję .vcf, to pojawiają się krzaki zamiast polskich znaków; przestawienie opcji strony kodowej w Address Book nie pomaga. Czy ktoś z Was wie, jak to zrobić ?

#8 Norkid

Norkid
  • 7 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 22:26

przeniesienie wiadomości z Outlook na MAC Witam, Jestem nowym, już szczęśliwym posiadaczem MacBookaPro i do pełni szczęścia brakuje mi przeniesienia wiadomości i kontaktów z Outlook 2007 do Mail 4.2. Nie znalazłem tych informacji w forum wiec pomóżcie proszę. Norkid

#9 sandr

sandr
  • 161 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 09:42

Kontakty udało mi się przerzucić wg tego sposobu (Outlook XP)...

#10 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 stycznia 2010 - 12:00

1) załóż testowe konto na mobile.me 2) zsynchronizuj Outlooka z mobile.me - pocztę i kontakty 3) zsynchronizuj Apple Mail i książkę adresową z mobile.me I GOTOWE :) u mnie zadziałało w 100% na mailach z kilku lat i kilkuset kontaktach. jedyna wada to to, że jest to czasochłonne - limituje Cię prędkość internetu.

#11 Norkid

Norkid
  • 7 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 13:11

O! sposób z moble.me mi się podoba. Na nowym Maku założę, ale czy uda mi się to zrobić na starym kompie? Zobaczymy. Swoją drogą jak to możliwe że jeszcze nikt nie wpadł na pomysł wymyślenia programiku do importowania pliku poczty z Outlooka do Mail. Coraz więcej ludków przerzuca się na Maka więc na pewno warto by było. Może ktoś się podejmie? Pozdrawiam, Norkid

#12 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2010 - 11:55

Oczywiście, że jest program istniejący od dawna- nazywa się O2M i można go znaleźć na tej stronie Little Machines
Cena 10$ nie wydaje mi się wygórowana

#13 Norkid

Norkid
  • 7 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 18:29

przeniesienie mejli outlook do mail w apple Jest prosty sposób. Zainstalowac na obu komputerach Thunderbirda. W Windowsie zaimportować mejle z outlooka do TH. przegrać plik wiadomości na Maca, otworzyć w TH (zainstalowanym na Mac) i jak sczyta wszystkie mejle to w aplikacji Mail zainportować z TH. Proste i za darmo. U mnie udało się koncertowo. Polecam norkid

#14 kjanicki

kjanicki
  • 195 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 stycznia 2010 - 19:00

A outlook nie daje możliwości wyeksportowania całej grupy kontaktów do vCard jak to ma miejsce w AdressBook? Pozdrawiam.

#15 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 20 stycznia 2010 - 20:03

A outlook nie daje możliwości wyeksportowania całej grupy kontaktów do vCard jak to ma miejsce w AdressBook?

Pozdrawiam.

Ma możliwość.

#16 concept-room

concept-room
  • 22 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 23:26

Jest prosty sposób.
Zainstalowac na obu komputerach Thunderbirda. W Windowsie zaimportować mejle z outlooka do TH. przegrać plik wiadomości na Maca, otworzyć w TH (zainstalowanym na Mac) i jak sczyta wszystkie mejle to w aplikacji Mail zainportować z TH. Proste i za darmo. U mnie udało się koncertowo. Polecam
norkid

Zrobiłem to tak jak opisał kolego założyłem TH na Win zaimportowałem wszystko z Outlooka później doinstalowałem do TH plugin Export/Import i wyeksportowałem wszystkie wiadomości do plików - później zainstalowałem TH na mac'u zaimportowałem z plików wiadomości i na TH wszystko jest ok włącznie z kontaktami

Problem zaczyna sie gdy chce odpalić skrzynkę na Mac Mail - z kontaktami sobie poradziłem ale mam problem z wiadomościami - wybrałem w Mail opcję importuj z TH - wybrałem profil TH, który świetnie działa na macu i wyświetla wszystkie maila - importuje mi program z 10 min po czym wyświetla komunikat że importowanie zakończone powodzeniem a ja w folderze import mam w każdym folderze tylko po 1 wiadomość - a bywa, że w niektórych np. powinienem ich mieć ok 70 - jakieś rady jak mogę wyświetlić wszystkie maile ??

dzieki za pomoc

#17 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 15:18

Spróbuj przebudować skrzynki.

#18 concept-room

concept-room
  • 22 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 15:21

Spróbuj przebudować skrzynki.

a kolego możesz mi pomóc i wytłumaczyć jak mam to zrobić ?

usunąć wszystkie foldery i zaimportować ponownie ??

dziś robiłem juz 2 import i "zawiesza" mi Mac'owego Maila

#19 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 15:54

Z menu Mailbox -> Rebuild.

#20 concept-room

concept-room
  • 22 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 16:37

ok spróbuję na chwilę obecną w każdym folderze mam po 1 mailu a powinienem mieć ich więcej w TH wyświetlają się wszystkie usunąć najpierw całą zawartość folderu Import w Mail ?? nie chciałbym czegoś sknocić

#21 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 16:48

Nie wiem, co to jest 'folder Import'. Przebuduj i już.

#22 concept-room

concept-room
  • 22 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 20:15

Kolego po zaimportowaniu skrzynki np. z TH w Maili pod Inbox i Sent tworzy Ci się folder o nazwie Import Właśnie przebudowałem swoją pocztę ale nadal mam tylko w każdym folderze po 1 wiadomości a powinienem ich mieć 284 - tyle mam w TH na Macu zna ktoś jakis sposób na przywrócenie maili ??

#23 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2010 - 20:48

Prosta rzecz - usunąć plik envelope index z katalogu ~/Library/Mail

#24 concept-room

concept-room
  • 22 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 20:56

Prosta rzecz - usunąć plik envelope index z katalogu ~/Library/Mail

usunąłem - czy mam importować ponownie czy wystarczy zresetować maca ?

#25 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 20:57

Pewnie wystarczy uruchomić program Mail.app od nowa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych