Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gdzie można pobrać 30 dniowy trial Adobe Photoshop CS4 PL dla Mac OS X?

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 21 December 2009 - 22:10

Gdzie można pobrać 30 dniowy trial Adobe Photoshop CS4 PL dla Mac OS X?

Wiem że aplikacja jest dostępna w języku polskim jednak na stronie Adobe
Adobe - Downloads
nie ma języka polskiego?

To jakiś błąd na stronie czy po prostu nie udostępniono polskiego triala?

pozdrawiam!

#2 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 21 December 2009 - 22:23

Nie udostępniono polskiego triala. Możesz tylko zamówić od Adobe wersję 30 dni na płycie. Do ściągnięcia prosto ze strony nie.

#3 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 December 2009 - 10:42

generalnie, to po co Ci wersja PL?

#4 konsoft

konsoft
  • 8 posts

Posted 27 December 2009 - 11:04

Ja potrzebujesz to mogę Ci taką wersję podesłać pocztą...ale też mam tylko EN

#5 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 27 December 2009 - 14:50

generalnie, to po co Ci wersja PL?

Bo Polacy nie gęsi swój język mają ;-)

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24335 posts

Posted 27 December 2009 - 15:30

Ale jest XXI wiek i każdy powinien radzić sobie ze słowami 'edit', 'brush', 'blur' albo 'rotate'. Szczególnie, jak spędza przy komputerze 'trochę czasu', a nie tylko w niedzielę po sumie czyta tv-trwam.pl

#7 smartkid

smartkid
  • 117 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 29 December 2009 - 12:15

Sarkazm pierwsza klasa ale ja popieram "Polacy nie gęsi swój język mają" i skoro mam wydawać nie małą kasę na oprogramowanie to chcę mieć to w pełni spolszczone. Nie mam w dowodzie osobistym miejsca urodzenia Londyn. Przypadki ludzi którzy sa fajniejsi bo działają na wersji ENG też znam z doświadczenia i zabawne jest to dla mnie okrutnie. PS Zdjęcie obok ma przestraszyć nas jeszcze bardziej i zagonić do podręcznika języka angielskiego czy rozśmieszyć?

#8 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 29 December 2009 - 12:53

no jak juz zaplacisz to dostaniesz wersje PL. ale trial jest tylko po angielsku i tyle

#9 Heniutek

Heniutek
  • 423 posts
Posted 29 December 2009 - 13:23

Bo Polacy nie gęsi swój język mają ;-)

Nie używasz PS, prawda?

99% tutków i innej pomocy jest robiona na podstawie wersji angielskiej.
Nawet Polacy pomagając sobie wzajemnie często stosują angielskie nazwy funkcji czy pozycji w menu.
Może programowy help w naszym języku to jakiś plus tylko, że więcej pomocy znajdziesz w internecie.

Jeśli chcesz korzystać z programu w zaawansowany sposób to IMHO w wersji angielskiej będzie Ci łatwiej.

Tomek

#10 smartkid

smartkid
  • 117 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 29 December 2009 - 16:27

Nie mam co do tego żadnych wątpliwości ale nie lubię stwierdzeń typu "trzeba znać po angielsku" ;)

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24335 posts

Posted 29 December 2009 - 18:26

Ech, polaczkowatość, zaściankowość.

#12 smartkid

smartkid
  • 117 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 29 December 2009 - 22:52

Na pewno ogarnia Cię straszny żal jak pomyślisz że urodziłeś się w takim zaścianku. Ja nie mam z tym problemu i zależy mi żeby nawet najwięksi producenci oprogramowania szanowali mój ojczysty język i udostępniali mi w nim swoje produkty. Co do polaczkowatości to dla mnie jest to włąśnie odwrotność Twojego podejścia czyli dla przykładu jak nasi pojadą do anglii to w 2 miesiące zapominają jak się zdanie składa i uwielbiają angielskie określenia, bo niby po co w końcu są europejczykami. Zacznij szanować nonkonformizm, bo to że tego nie potrafisz bardziej ukazuję Cię w świetle stereotypowego Polaczka. Ja tym określeniem się brzydzę i jakoś nie pasuje mi wypowiedziane z ust rodaka.

#13 ftpd

ftpd

Nie.

• 24335 posts

Posted 30 December 2009 - 03:36

Nie czuję się 'obywatelem' tego smutnego jak kraju.

#14 belrum

belrum
  • 336 posts
  • SkądŁodzia

Posted 30 December 2009 - 08:54

Na pewno ogarnia Cię straszny żal jak pomyślisz że urodziłeś się w takim zaścianku. Ja nie mam z tym problemu i zależy mi żeby nawet najwięksi producenci oprogramowania szanowali mój ojczysty język i udostępniali mi w nim swoje produkty. Co do polaczkowatości to dla mnie jest to włąśnie odwrotność Twojego podejścia czyli dla przykładu jak nasi pojadą do anglii to w 2 miesiące zapominają jak się zdanie składa i uwielbiają angielskie określenia, bo niby po co w końcu są europejczykami. Zacznij szanować nonkonformizm, bo to że tego nie potrafisz bardziej ukazuję Cię w świetle stereotypowego Polaczka. Ja tym określeniem się brzydzę i jakoś nie pasuje mi wypowiedziane z ust rodaka.

cudownie to ująłeś :) Popieram w 100 %

Nie czuję się 'obywatelem' tego smutnego jak kraju

Nikt Cię nie trzyma w tym smutnym kraju

#15 smartkid

smartkid
  • 117 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 30 December 2009 - 09:11

Nie czuję się 'obywatelem' tego smutnego jak kraju.

Jeżeli nie czujesz się jego obywatelem to nie wypowiadaj się z łaski swojej w sprawach dotyczących jego spraw i języka.

Starczy off-topa, kończę dyskusję z tym panem którego życie zdaje się być strasznym nieszczęściem ze względu na miejsce gdzie mieszka, a przecież Poznań to takie przyjemne miasto ;)

#16 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 30 December 2009 - 12:02

:confused: Tu chodzi o trial po angielsku. Wersja pełna jest po polsku. Popieram ftpd i feuerfest. Jednocześnie twierdząc, że język polski jest jednym z najpiękniejszych i najbardziej elastycznych języków na świecie. Choćby siedem przypadków od dziecka trenuje umysł w różnorakim podejściu do rzeczy. Podziwiam obcokrajowców którzy nauczyli się polskiego. Jednak popieram ftpd, tu nie chodzi o naukę angielskiego w mowie i piśmie, a jedynie o kilka opcji w menu. Nie wierzę, że ktoś kto tego nie potrafi, będzie potrafił obsługiwać program na wysokim poziomie. EDIT: Ostatnio przeglądając internet i rozmawiając z ludźmi dochodzę do wniosku, że polski stał się zbyt trudny dla większości mieszkańców naszego kraju... :?: Ale walczyć o niego będą! Żywią i bronią... Pozdrawiam

#17 ftpd

ftpd

Nie.

• 24335 posts

Posted 30 December 2009 - 18:01

Re: up. Ja też będę walczył - nie dlatego, że to 'mój ojczysty', 'umiłowany' i takie tam bzdury, ale dlatego że błędziarstwo jest okropne, w dowolnym języku. @belrrum: nie rozumiesz - to nie jest tak, że ja marzę o byciu Niemcem, Francuzem, Paupasem albo cokolwiek. Nie czuję się obywatelem kraju, tylko po prostu człowiekiem, takim - może nieco na wyrost - obywatelem świata.Tu nie chodzi o to, w jakim państwie formalnie mieszkam, to akurat najmniej ważne.

#18 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 30 December 2009 - 18:16

ftpd - czujesz się obywatelem świata, którego części uważasz za syfiaste. Lubisz chiny, niger, rwande, usa, rpa, koreę pln, płd-niową, afganistan, iran, rosję, mongolię czy izrael? bo, że nie lubisz polski, to już wiemy.
jak mawiał r. kapuściński - nie można być obywatelem świata jeśli się go nie kocha bezwarunkowo, w całości, ze wszystkimi ułomnościami.

edit: ftpd - ty nawet nie lubisz ludzi, którzy popełniają błędy...

---- Dodano 30-12-2009 o godzinie 20:26 ----

Ech, polaczkowatość, zaściankowość.

zaściankowość jest na całym świecie. jest równie piękna jak wielkomiejskość. Ty nie lubisz świata. ty lubisz swoje o nim wyobrażenie.

---- Dodano 31-12-2009 o godzinie 01:30 ----otrzymałem ostrzeżenie za poprzedni wpis. uzasadnieniem było pisanie nie na temat. - czy ftpd też dostał ostrzeżenie za wpis o polaczkowatości? - przepraszam za offtop. w temacie: nie ma triala po polsku.

#19 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 31 December 2009 - 00:49

Panowie, proszę spojrzeć na nazwę tematu i się tego trzymać. Każdy następny post nie na temat będzie usuwany, a w przypadku wybitnej chęci niestosowania się do powyższego zalecenia, nagradzany ostrzeżeniem.

Kolegę ftpd prosiłbym o uspokojenie się, bo chyba troszeczkę przesadza. Nie tylko w tym temacie, ale i innych. Proszę brać pod uwagę, że niektóre określenia mogą być obraźliwe dla rozmówców.

#20 ftpd

ftpd

Nie.

• 24335 posts

Posted 31 December 2009 - 04:37

W temacie (bo modne jest maskowanie wyrażania poglądów jednym zdaniem w celu uniknięcia skasowania): nie ma triala po polsku, i dobrze. Dają po angielsku, można potestować możliwości programu w normalniej wersji, a potem sobie kupić wersję jakąkolwiek - polską, rumuńską, starocerkiewnosłowiańską itp.

Wycięto treść.

Powód: Prosiłem, żeby nie robić OT.

#21 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 31 December 2009 - 10:01

mylisz się trial jest w wielu językach i nie ma czegoś takiego jak normalna wersja:

trial jest w językach

- Duńskim
- Holenderskim
- Angielskim
- Fińskim
- Francuskim
- Niemieckim
- Włoskim
- Japońskim
- Koreańskim
- Norweskim
- Hiszpańskim
- Szwedzkim

Twoim zdaniem są to światowe normalne lepsze języki, których wszyscy muszą się uczyć?

#22 smartkid

smartkid
  • 117 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 31 December 2009 - 15:42

Rybak zakończył temat w doskonały sposób. Pozdrawiam.

#23 ftpd

ftpd

Nie.

• 24335 posts

Posted 31 December 2009 - 18:42

Niemiecki i hiszpański, może trochę. Anyway, 'językiem świata komputerów' jest angielski, period.

#24 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 January 2010 - 11:02

Trial po polsku JEST! Był dodany do grudniowego numeru z 2008 czasopisma "Digital FotoVideo".

#25 blipek

blipek
  • 367 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 January 2010 - 00:48

Trial po polsku JEST! Był dodany do grudniowego numeru z 2008 czasopisma "Digital FotoVideo".

w wersji na Mac'a?

raczej wątpie Creative Suite 4 trial FAQ

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users