Witam,
szukałem na forum, znalazłem podobne tematy, ale .. hmm.. niewystarczająco satysfakcjonujące odpowiedzi- ciągle mam nadzieję, że to jednak nie usterka digitizera, ze względu na to, że problem wyniknął po synchronizacji ( ? ) ( przynajmniej wtedy go zauważyłem, ale wcześniej iphone stał w docku odkąd go położyłem z 30 minut przedtem i wtedy jeszcze działał). Nic z nim wczesniej nie robiłem, przed synchro działał na 100%, gdyż słuchałem muzyki. Nie spadł, nie zamarzł, nie spalił sie, nie miał kontaktu z kwasem solnym.
jako że iphone jailbroken i kupiony w usa w lipcu ubiegłego roku, to mam no warranty; 2G, 3.1.2.
nie robiłem restore, ponieważ a) jestem zmęczony, smutny i zmartwiony,

jest późno c) - najważniejsza przyczyna- wyskakuje jakiś dziwny błąd w itunes: "Nie można przywrócić oprogramowania iphone, ponieważ to oprogramowanie sprzętowe nie jest z nim zgodne". ( a dokładnie ten sam soft instalowałem ze 2-3 tygodnie temu, został na dysku i przebiegło raczej bezproblemowo). Z przyczyn a) i

oraz tego, że mam niezbyt szybkie łącze i na ściągnięcie instalki itunes potrzebuję kilkudziesięciu minut, nie zrobiłem tego jeszcze dzisiaj, ale postanowiłem napisać.
itunes w najnowszej wersji 9.
Jest jeszcze jakaś nadzieja dla tego fona prócz wymiany ekranu?
Dzięki za pomoc, przezes_dzialek.
I przepraszam za ewentualny spam, ale to dlatego, że po prostu nie chce mi się wierzyć, że od tak sobie przestał działać digitizer...
a niech to, dałem do złego działu -.- sorry dla panów moderatorów