Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

górna część ekranu nie działa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 prezes_dzialek

prezes_dzialek
  • 8 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 23:41

Witam, szukałem na forum, znalazłem podobne tematy, ale .. hmm.. niewystarczająco satysfakcjonujące odpowiedzi- ciągle mam nadzieję, że to jednak nie usterka digitizera, ze względu na to, że problem wyniknął po synchronizacji ( ? ) ( przynajmniej wtedy go zauważyłem, ale wcześniej iphone stał w docku odkąd go położyłem z 30 minut przedtem i wtedy jeszcze działał). Nic z nim wczesniej nie robiłem, przed synchro działał na 100%, gdyż słuchałem muzyki. Nie spadł, nie zamarzł, nie spalił sie, nie miał kontaktu z kwasem solnym. jako że iphone jailbroken i kupiony w usa w lipcu ubiegłego roku, to mam no warranty; 2G, 3.1.2. nie robiłem restore, ponieważ a) jestem zmęczony, smutny i zmartwiony, B) jest późno c) - najważniejsza przyczyna- wyskakuje jakiś dziwny błąd w itunes: "Nie można przywrócić oprogramowania iphone, ponieważ to oprogramowanie sprzętowe nie jest z nim zgodne". ( a dokładnie ten sam soft instalowałem ze 2-3 tygodnie temu, został na dysku i przebiegło raczej bezproblemowo). Z przyczyn a) i B) oraz tego, że mam niezbyt szybkie łącze i na ściągnięcie instalki itunes potrzebuję kilkudziesięciu minut, nie zrobiłem tego jeszcze dzisiaj, ale postanowiłem napisać. itunes w najnowszej wersji 9. Jest jeszcze jakaś nadzieja dla tego fona prócz wymiany ekranu? Dzięki za pomoc, przezes_dzialek. I przepraszam za ewentualny spam, ale to dlatego, że po prostu nie chce mi się wierzyć, że od tak sobie przestał działać digitizer... a niech to, dałem do złego działu -.- sorry dla panów moderatorów :(

#2 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2009 - 01:55

Probowałeś restartować telefon(home + power 10sec)? Nie reaguje kompletnie od połowy w górę, czy np. co jakiś czas coś "załapie" (np. po bocznych częściach ekranu)? Raczej wątpliwe żeby warstwa dotykowa została uszkodzona bez żadnej wyraźnej przyczyny. Radzę najpierw restart a później restore - zanim zaczniesz rozpatrywać opcję oddania do serwisu.

#3 prezes_dzialek

prezes_dzialek
  • 8 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 15:26

tak, resetowałem go pare razy i nic. górna połowa ekranu w ogóle nie reaguje na dotyk. zaraz popróbuję z restore, ale ten głupawy błąd itunes mnie dziwi droche ... dzięki za sugestie, prezes_dzialek

#4 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 21 grudnia 2009 - 15:43

ja proponowałbym przeinstalować itunes,możliwe że coś się*sypnęło w nim i stąd te blędy,wgraj czysty soft poprzez Odtwórz,potem soft z JB,jeśli to nie pomorze,to wina padającego digitizera,to polączka pierwszych iPhonów

#5 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 22:17

a może jednak ryż by pomógł?

#6 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2009 - 22:48

Oj eaczej nie. Ryz jest dobry ale nie na wszystko

#7 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 09:06

ja miałem tak ze nie działała dolna część ekranu, kiedy naciskało się np spacje, spacja sie nie wciskała tylko literki powyżej ,czyli tak jakby dotyk byl przenoszony z dolnej części trochę wyżej,, niestety pomogła tylko wymiana części dotykowej

#8 prezes_dzialek

prezes_dzialek
  • 8 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 16:18

próbowałem taplać go w ryżu ale niestety to nic nie dało. ok zabieram się za reinstal itunes. edit: chociaz tak sobie rozmyślam, że pewnie poszło uszkodzenie po przyłożeniu napięcia, jak to zwykle bywa, gdy go wstawiłem do docka, dlatego po synchronizacji dopiero zauważyłem że ekran nie działa. a dziac się mogło coś wcześnie, no, ale zobaczymy zaraz. dzięki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych