Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G, 3.0.1] Ani windows ani itunes nie widzi Iphone'a i nie ładuje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 14:45

Panowie, bardzo mi jest potrzebna Wasza pomoc, poniżej szczegóły plus opis problemu: Iphone 3g, software 3.0.1, po jailbreaku. Jailbreak wykonany miesiace temu. Telefon został dziś podłączony do laptopa w celu wykonania synchronizacji, update'u do nowego softu oraz ponownego jailbreak'a blackra1nem. Powód,czemu potrzebny jest update: Zdjęcia zapisane w rolce z aparatu widać jako preview ale nie można ich otworzyć, nie można ich także przesłać przez palringo ani email, nic. Laptop na którym ma być wykonany jailbreak ma system windows xp pro 2002 service pack 3. Telefon podłączony dzisiaj do komputera (tak jak napisałam wcześniej, całe wieki nie było podłączany) nie został rozpoznany ani przez windows ani przez itunes. Co więcej, nie zaczął się ładować po podłączeniu do USB. Wypróbowane zostały wszystkie porty USB, kabel jest dobry, ponieważ działa z ładowarką bardzo dobrze. Na drugim laptopie sytuacja ta sama, windows nie widzi iphone'a. Restart komputera, telefonu, wprowadzenie w tryb restore poprzez trzymanie HOME+Sleep a potem home - nie działa. Pojawił się kabelek i plytka itunes na telefonie ale po podlaczeniu dalej nic. Itunes odinstalowane, zainstalowane ponownie, zaktualizowane do najnowszej wersji. Już skończyły mi się pomysły co dalej, macie jakieś sugestie ?

#2 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2009 - 19:48

Poruszaj kablem w zloaczy przedmuchaj zlacze sprezonym powietrzem jak to nie pomoze to albo padl Ci kabel albo zlacze padlo

#3 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 22:34

No ale z ladowarka laduje normalnie ten sam kabel wiec to chyba nie wina zlacza?

#4 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 23:04

możliwe , że gniazdo w telefonie, zobacz ile tam pinów jest, a do ładowania wystarczą 2...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych