Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nagrywanie plyty z Leopard Snow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 xarrdo

xarrdo
  • 98 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 15:46

Witam Mam pewien problem ktory objawia sie w nastepujacy sposob: Chce nagrac plytke z systemem, mam jeden plik w rozszerzeniu .dmg (rozumiem ze jest to obraz plyty) ma on ponad 6GB. Robie to w następujący sposob: Wrzucam plytke do napedy odpalam SimplyBurns i wypalam obraz plyty zaznaczając plik. Na samym końcu wyrzuca błąd ze plyta nie nagrala sie poprawnie... Mozna zrobic to jakos na windowsnie? Jesli tak to jak i jakim programem (przypominam ze nie jest to obraz iso.) Pozdrawiam

#2 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 19 grudnia 2009 - 15:53

a nie możesz nagrać w narzędziu dyskowym DU chyba się da

#3 xarrdo

xarrdo
  • 98 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 15:54

Nie bardzo wiem jak... Ogólnie maca mam od 2ch dni :/ i nie wiele na nim jeszcze potrafię

---- Dodano 19-12-2009 o godzinie 16:50 ----
A mam jeszcze pytanie w narzedzich dyskowych moge cos nagrac: ale tu nasuwanie sie kolejny problem bo nie wiem czy plik ktory mu podam do nagrania potraktuje mi jako obraz plyty czy zwykly plik. I kolejna sprawa nie wiem jak bedzie to rzutowano na odczytywanie tej plyty przy uruchamianiu systemu... Czy system bedzie sie uruchamiać automatycznie czy tez nie?

#4 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 19 grudnia 2009 - 17:30

Nagrywaj z "Narzędza dyskowego" na płycie Dual Layer.

#5 xarrdo

xarrdo
  • 98 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 19:14

Znalazlem jeszcze jedno rozwiazanie mojego problemu, zastanawiam sie co o nim sadzicie?! Wiec procedura wyglada nastepujaco: - w narzedziach dyskowych przeksztalcilem obraz .dmg w dvd/cd tak aby nastepnie zrobic z niego format iso. - przenosze go na PC z windowsem i chce go nagrac jak zwykly obraz plyty za pomoca NERO i teraz pytanie czy da sie tak zrobic? Bo nie usmiecha mi sie narnowanie kolejnej plyty DVD DL za 10zł...

#6 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 19 grudnia 2009 - 19:20

nagrywasz tak: w narzedziu dyskowym przekształcasz dmg w dvd wzorcowe i potem ten przekształcony obraz zaznaczasz (w lewym okienku narzedzia dyskowego) i wypalasz uzywając tegoż narzedzia dyskowego inaczej plyta nie bedzie butowalna. oczywiscie potrzebujesz duallayer i nie uzywaj kompa przy wypalaniu. predkosc daj nienajwiększa na wszelki wypadek.

#7 xarrdo

xarrdo
  • 98 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 19:29

Czyli przenoszenie pliku na windowsa mija sie z celem?

#8 kjanicki

kjanicki
  • 195 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 grudnia 2009 - 19:39

Systemy operacyjne najlepiej nagrywać w "Narzędziu Dyskowym" ponieważ programy firm trzecich miewają problemy z nagrywaniem obszarów bootowalnych (w oparciu o doświadczenia z Toast Titanium). Swoją drogą nigdy nie spotkałem się z sytuacją aby jakaś płyta się nie nagrała, jaki masz sprzęt? Pozdrawiam.

#9 xarrdo

xarrdo
  • 98 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 19:47

MacBook Pro 17" z 2009, ale mam go nagrac jako dvd zworcowe czy jako obraz .dmg? nic nie robiac tylko narywajac normalnie przy pomocy narzędzi dyskowych

---- Dodano 19-12-2009 o godzinie 19:50 ----
DVD wzorcowe ma rozszerzenie - .cdr to tak na marginesie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych