Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Amplituner AUX + MBP szumy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 18 grudnia 2009 - 16:08

Witam. Mam problem z podłączeniem MBP do amplitunera firmy Yamaha. Używam najzwyklejsze połączenia 2xcinch - 3,5 jack i gdy puszczę jakaś muzykę lub film w tle z głośników dobiega niemiły szum. Nie jest to wina kabli , bo kupiłem ze 4 już. 3 zwykłe jakieś tam po 10zł w różnej długości i jeden 2m z pozłacanymi końcówkami Prolinka. Wydaje mi się , że może być za duża masa w pobliżu amplitunera. Spotkał się ktoś z takim problemem? Mam też HPka i ten szum jest znacznie silniejszy niż z MBP'a. Do amplitunera podłączone jest 5.1 , DVD , dekoder kablowy. Video z dekodera do ampliture 3xcinch - 3xcinch. Audio po optycznym. DVD tak samo jak dekoder. Video z ampli do telewizora LCD Szajsunga. Podaję , jeśli może być pomocne. Może zrobić jakaś inna konfigurację?

#2 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 17:29

Szum w głośnikach po podłączeniu MBP do Yamaha linią niesymetryczną -10dBv może być skutkiem zbyt niskiego poziomu wyjścia audio MBP i za dużego wzmocnienia w Yamaha. Jeżeli natomiast słychać brum - oznacza to, że ekran kabla nie jest uziemiony prawidłowo. Najlepiej podłączyć MBP linią optyczną do Yamaha

#3 Hercules

Hercules
  • 257 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 19:20

...albo sluchac muzyki z CD.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych