Witam.
Jak juz pisalem mam problem z MMSami w Orange na karte.
iPhone 3GS z simlockiem Orange.
Nie moge wyslac zdjec zrobionych przez iPhona,oraz odbierac MMSow od innych(zdjec).
Natomiast gdy robie probe i wysylam MMSa z dzwiekiem(nagranie 4 sek) wszystko sie wysyla jak powinno.Odbierac takze moge audio.Nie da sie tylko zdjec.
Czyli problem chyba lezy w rozmiarze MMSa.Kwestia tylko tego iz ja nie mam mozliwosc edycji APN.
Jak to naprawic,i jaki rozmiar powinien miec MMS w Orange?
Pozdrawiam
iPhone 3GS [ORANGE] problem MMSów
Rozpoczęty przez
suprnowa
, 18 gru 2009 01:05
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 grudnia 2009 - 01:05
Napisano 18 grudnia 2009 - 06:20
Mam dokladnie ten sam telefon co ty i tez w orange , ale wysyla przez mms wszystkie zdjecia bez wzgledu ile waza.
Napisano 18 grudnia 2009 - 11:52
Problem napewno jest w rozmiarze MMSa.Zmniejszylem teraz foto do rozmiaru 100x100 i MMS sie wyslal.A plik org. wielkosci juz nie.
Tak samo jest z odbiorem.
Jak ktos mi przesyla MMSa na lockscreenie dostaje powiadomienie ze przyszla wiadomosc z obrazkiem,i jak chce w nia wejsc to nic nie ma...,a przy probie edycji i usuniecia tego pustego MMSa pokazuje sie puste pole,ktore moge usunac.
Jak moge to naprawic?
Napisano 26 grudnia 2009 - 13:22
a jak zmieniejszyc zdj w iPhone?
Napisano 27 grudnia 2009 - 10:55
Podepnę się do tematu, a mianowicie jak sprawdzić wielkość wysyłanego mmsa? Operator liczy 1 wysłaną wiadomość za każde 100kb. Bardzo się zdziwiłem gdy na rachunku szczegółowym zobaczyłem, że po wysłaniu mmsem 1 zdjęcia operator naliczył mi że wysłałem ich 5.
Drugie pytanie, jak zmienić wielkość zdjęcia tak by zajmowało mniej niż 100kb i można było wysłać w 1 mmsie a nie kilku.
Napisano 27 grudnia 2009 - 12:31
właśnie - jak zmniejszyc rozmiar mms'a lub ustawić żeby iPhone wysyłał mmsy do 100kb
najlepiej żeby można było to zrobić bez instalowania dodtkowych pierdół.
Napisano 28 grudnia 2009 - 09:34
Ja uzywam programu Resizer
Napisano 01 stycznia 2010 - 15:02
Podepnę się pod ten wątek.
Zainstalowałem Pushfix 2.0 co załatwiło mi problem GPSa ale zauważyłem, że przestałem mieć możliwość wysyłania MMSów. Wcześniej wysyłałem. Mam iphona 3GS z softem 3.1.2 + jailbrake w Orange, nie używałem do tej pory żadnej aplikacji do wysyłania MMS bo działało.
Pozdrawiam
Maac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych