Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak odtwarzać DVD z napisami z pliku umieszczonego na dysku?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Levi222

Levi222
  • 2 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 22:28

Poszukuję odtwarzacza DVD, w którym do filmu można wstawić napisy z pliku umieszczonego na dysku (nie na płycie). Mam bowiem kilka oryginalnych filmów DVD z Azji i znalazłem do nich angielskie napisy w formatach txt i srt. Niestety, żaden z wykorzystywanych przeze mnie odtwarzaczy nie chce wczytać napisów ze wskazanej ścieżki. Próbowałem nawet wgrać plik video z płyty na dysk i VLC sam jakimś cudem znalazł napisy - problem jednak w tym, że obraz jest wówczas kodowany (ochrona przed piractwem), więc takie oglądanie nie wchodzi w grę. Za każdy pomysł serdecznie dziękuję!

#2 B.M

B.M
  • 133 postów
  • SkądZakopane

Napisano 18 grudnia 2009 - 19:22

Ściągasz program MPlayer OSX Extended, otwierasz w nim film, po czym: File>>Open Subtitle (skrót jest command+T:p ), wyszukujesz plik z napisami i po sprawie:cool:

#3 Levi222

Levi222
  • 2 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 00:31

Spróbowałem zainstalować rzeczony program, ale przy próbie odpalenia pojawia się komunikat, że jest to niemożliwe, gdyż nie jest on wspierany przez architekturę! Co to znaczy? Mam Mac OS X w wersji 10.5.8.

#4 B.M

B.M
  • 133 postów
  • SkądZakopane

Napisano 19 grudnia 2009 - 22:12

A jaki masz procesor w swoim maku? Słowo architektura najbardziej kojarzy mi się właśnie z tą kwestią - niektóre programy na maka z procesorem Intela nie działają na makach z procesorem PPC. Mimo to ja mam zainstalowany ten program na obu komputerach (PPC Tiger i Intel Leopard) i na obydwu działa.

O MPlayer OS X Extended była już kiedyś mowa na forum:
http://www.myapple.p...x-extended.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych