Huawei E160 Mac
Napisano 16 grudnia 2009 - 17:14
Przeglądałem wiele postów i tak jak pisali pobrałem MobileConnect który ma być programem do internetu dla Huwaei ale nie mogę tego zainstalować ponieważ wyskakuje błąd: "program MobileConnect nieoczekiwanie zakończył pracę"
Co mam zrobić żeby mi huawei działał i internet z niego?
Pozdrawiam
---- Dodano 16-12-2009 o godzinie 21:52 ----
Dobra już sobie poradziłem...
---- Dodano 16-12-2009 o godzinie 21:53 ----
Dobra już sobie poradziłem...
Napisano 18 grudnia 2009 - 11:03

Napisano 18 grudnia 2009 - 21:27

Napisano 26 grudnia 2009 - 03:28

Napisano 05 stycznia 2010 - 13:47
Napisano 05 stycznia 2010 - 14:33

Stad: Huawei Terminal
a konkretnie dla E160 stad: Huawei Terminal
sciagamy najnowsza dostepna paczke --> nastepnie ja rozpakowywujemy --> a nastepnie na Windows ( Tak niestety trzeb to zrobic na komputerze z windowse, np. u kolegi) uruchamiamy ten upgrade firmwaru --> po aktualizacji mamy wgrany do modemu najnowszy dostepny Oryginalny soft modemu ( a nie orange era czy plus) ktory dziala po pierwsze duzo szybciej, po drugie duzo stabilniej i po trzecie dziala na MAC-u

Pozdrawiam
Napisano 07 stycznia 2010 - 01:41

Szukałem ze 2 godziny i nic nie znalazłem aż w końcu wpadłem na genialny pomysł.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA TO ROZWIĄZANIE JEST TYLKO DLA SIECI ERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak wiadomo T-mobile przejął Ere jakiś czas temu i od tego czasu telefony z simlockiem T-mobile można było swobodnie używać w polskiej sieci Era i to mnie naprowadziło na trop

na stronie w UK znalazłem baaaaaaardzo podobny z wyglądu modem który okazuje się jest naszą wspaniałą e160

!!!!!!!!UWAGA CAŁY PRCES AKTUALIZACJI FIRMWARE ORAZ OPROGAMOWANIA NALEZY PRZEPROWADZIC NA KOMPUTERZE Z SYSTEMEM WINDOWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zasysamy TEN program kóry jest firmwareem 11.6
a następnie TEN program.
Jest to program do obsługi połączenia i statystyki i sms'y w wersji polskiej tylko nie Blueconnect a T-mobile w kolorze różu

wkładamy modem do peceta z windowsem jak się odpali program blueconnect to go zamykamy.
Rozpakowujemy pierwszy pobrany plik a nastepnie odpalamy program ktory nam sie wypakuje.
Ten program zaktualizuje nam firmware do najnowszego.
Jezeli znowy wystatuje nam blueconnect to go zamykamy .
Odpalamy drugi program ktorego nie trzeba rozpakowywać. Ten program zaktualizuje nam program do obsługi połączenia oraz wgra nowe sterowniki.
!!!!!!!!!!UWAGA TEN PROGRAM ODZIWO MA BUDOWANA OBSLUGE POLSKIEJ SIECI ERA JEDNAKZE WYGLADA I PRZEDSTAWIA SIE JAKO T-MOBILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I to tyle. Dziękuję za uwagę i zyczę miłego surfowania

P.S. zapomniałem dopisać że oczywiście działa na SL i windows 7 tak dla porządku
Rysiek
Napisano 21 sierpnia 2010 - 23:34
Napisano 23 sierpnia 2010 - 20:49
!!!!!!!!!!UWAGA TEN PROGRAM ODZIWO MA BUDOWANA OBSLUGE POLSKIEJ SIECI ERA JEDNAKZE WYGLADA I PRZEDSTAWIA SIE JAKO T-MOBILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sam jesteś 'o dziwo', przecież Era i T-Mobile to to samo praktycznie.
Napisano 25 sierpnia 2010 - 07:05
Napisano 25 sierpnia 2010 - 07:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych