RapidShare - program do ściągania BEZ konta płatnego
Posted 16 December 2009 - 14:09
Posted 16 December 2009 - 14:23
Posted 16 December 2009 - 14:27

Posted 16 December 2009 - 14:43

Posted 16 December 2009 - 14:53
w związku z tym, czy adminowi wypada tak, ekhmmm, ekhmm, pytać o takie rzeczy?

dałem emotkę na końcu, żeby nie było, że się czepiam
Posted 16 December 2009 - 14:53
Posted 16 December 2009 - 14:59

Posted 16 December 2009 - 15:13

Posted 16 December 2009 - 17:34
Hej!
Wiem, że jest sporo programów na Maka do ściągania z RapidShare, ale te, które znalazłem, działają tylko i wyłącznie, gdy posiadamy w serwisie konto płatne.
Znacie może coś, co pozwoli mi zrobić listę plików do ściągnięcia i będzie samo oczekiwało na możliwość pobrania?
JDownloader. Wszystko tam się robi automatycznie. Program przeszukuje cały czas schowek w poszukiwaniu linków. Jak nie masz konta to odczekuje te 15 minut pomiędzy plikami. Po ściągnięciu plików automatycznie wypakowuje lub scala pliki i kasuje archiwa. Program jest bardzo wygodny. Jego jedyna wada to jego ociężałe działanie.
Posted 16 December 2009 - 17:36
Posted 18 December 2009 - 18:54
Teraz widać ze bardzo naganne na tym forum jest piracenie programow, ale juz muzyki i filmow nie. Dobrze rozumiem? Jeśli tak to jaka różnica jest miedzy złodziejem programu a złodziejem muzyki? Dlaczego niektórzy tak się bardzo oburzają o pirackie programy a muzykę i filmy ściągają ile wejdzie.
Ktoś mi to jest w stanie wytłumaczyć, pytanie głównie skierowane do tych co kradną muzykę a pienią się o pirackie programy.
Wiele razy słyszałem "na tym forum nie popieramy piractwa". No to jak to w koncu jest. Popieramy czy nie, albo popieramy tylko złodziei muzyki? O co tu chodzi?
Bo tak jak już*napisał feuerfest, ściąganie filmów i muzyki z serwisów typu rapidshare nie jest przestępstwem według polskiego prawa. Natomiast oprogramowanie posiada licencje, którą akceptujemy je instalując. W przypadku filmów czy muzyki nie ma czegoś*takiego. Jedynie rozpowszechnianie utworów bez zgody właściciela praw autorskich jest nielegalne. Pobierając z aplikacji p2p równocześnie rozpowszechniamy, więc łamiemy prawo. Natomiast w przypadku rapida, prawo łamie tylko osoba która wysyła tam plik. A nie osoba która pobiera rozpowszechniony utwór.
Posted 18 December 2009 - 19:00
Posted 18 December 2009 - 19:19
Macnow - ale wszyscy wiemy, że pomimo, że przepisy prawa tego nie obejmują, to jest to takie samo skurwysyństwo. Moralnie jest to ten sam złodziej. Prawo dawno już nie nadąża za rozwojem poczucia sprawiedliwości.
to już jest indywidualna sprawa każdego ściągającego. ja się staram być w porządku względem artystów i filmowców, którzy moim zdaniem na to zasługują. niestety testy ich dzieł przeprowadzam na swoich warunkach - oglądam film, słucham muzyki PRZED wydaniem pieniędzy, co bardzo boli wielkie korpo które chciałyby żebyśmy wydawali kasę w ciemno
Posted 18 December 2009 - 19:26

Posted 18 December 2009 - 19:31
Masz previewy w sklepach online! Dziesięć sekund muzyki powinno wystarczyć każdemu!
tak previewy, trailery i dema gier to głowne argumenty fanatycznych antypiratów, tych samych którzy doprowadzili youtube do usuwania ścieżek dźwiękowych z amatorskich filmików "u cioci na imieninach".
ja tam wiem swoje, skoro produkt jest cyfrowy, nie jest to przysłowiowa bułka, bo można "zjeść ciastko i mieć ciastko" - przetestować pełny produkt bez przynoszenia straty producentowi

Sam jestem producentem oprogramowania (nic wielkiego, komponenty po 10-50$ od sztuki) i jakoś nie wyobrażam sobie uganiać się za ludźmi, którzy ściągnęli mój stuff z torrentów i zniechęcać do siebie całe stada ludzi. drugiej storny na moim rynku jest konkurencja - microsoft czy producenci gier i muzy mogą sobie kozaczyć, bo tryzmają cały rynek za jaja.
Nie moja sprawa, że inni ssaja muzę na potęgę a potem jej nie kupują - oni pewnie i tak nie przesłuchają wszystkich ze swojego miliarda empetrójek, pewnie nawet jakby mieli kasę toby nie kupili

Posted 18 December 2009 - 19:31
to już jest indywidualna sprawa każdego ściągającego. ja się staram być w porządku względem artystów i filmowców, którzy moim zdaniem na to zasługują. niestety testy ich dzieł przeprowadzam na swoich warunkach - oglądam film, słucham muzyki PRZED wydaniem pieniędzy, co bardzo boli wielkie korpo które chciałyby żebyśmy wydawali kasę w ciemno
Dokładnie -

Wszystko działa na prostej zasadzie.... Sprzedajesz - żyjesz, nie sprzedajesz - idziesz z dymem i ludzie zapominają o twoich produktach.
Losie ale się*rozpisałem.. Sorry za to.

Posted 18 December 2009 - 19:40
tak previewy, trailery i dema gier to głowne argumenty fanatycznych antypiratów, tych samych którzy doprowadzili youtube do usuwania ścieżek dźwiękowych z amatorskich filmików "u cioci na imieninach".
Oj przecież żartowałem ;-)
Posted 18 December 2009 - 19:40

Posted 18 December 2009 - 20:28
Posted 18 December 2009 - 20:47

Posted 18 December 2009 - 21:11
Posted 18 December 2009 - 21:35

Posted 18 December 2009 - 23:31
Bądzcie konsekwentni bo zlodziej to zlodziej i nie ważne czy ukradł snickersa czy samochód, a nie wg swojego widzimisię.
Dokładnie tak jak powiedziałeś. Zgadzam się.
PS. I nie daj się "zbanować". Czasem Twoje riposty to jak powiew świeżego powietrza w MA.
Posted 19 December 2009 - 00:09
Posted 19 December 2009 - 01:06

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users